dubraro Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 (upraveno) Vážení přátelé, dovolte, abych vás seznámil s dalším přírůstkem do sbírky od mého oblíbeného výrobce Alpha Watches, Hong Kong. Model 7205-SG6082 patří do nepříliš početné skupiny "mechanických digitálek", tedy hodinek, které mají místo ručiček kotouče s čísly, ukazujícími se v okénku zcela podobně jako to dělá na běžných hodinkách datum. Toto uspořádání dává možnost zcela jiného designu hodinek, který neobsahuje tradiční ciferník. Design se, podle mého názoru, docela povedl. Nevykazuje nápadnou podobnost s některým notoricky známým typem drahých hodinek, jak je jinak u asijských výrobků obvyklé. Hodinky jsou elegantní, nikoliv však nenápadné. Při rozměru pouzdra v nejširším místě 38mm je mohou nosit muži i ženy. Dále trochu technických údajů: Mechanický strojek je pravděpodobně čínské konstrukce i výroby. Připomíná například starší kalibry Seiko 7000 nebo Citizen 8200. Je osazen 21 kameny a vybaven automatickým natahováním (účinný je jen jeden směr pohybu rotoru). Na snímku níže je rotor sejmutý. Pouzdro je masivní, nerezové, broušené a leštěné. Sklíčko plastové. Korunka signovaná znakem "alfa". Udávaná vodotěsnost 3 atm. Na pouzdře mého kusu je patrná chyba výroby, otvor pro okénko není přesně v ose strojku. Vzhledem k nevalné čitelnosti malých číslíček na "displeji" je to vada spíše kosmetická. Pásek z nerezového plechu je integrální součástí hodinek. Každá jeho polovina je z celistvého kusu plechu, avšak plech je poměrně měkký a lze jej vytvarovat tak, aby pohodlně obepínal zápěstí a netlačil. Originální spona připomíná zapínání běžného koženého pásku. K přesnosti a rezervě chodu se zatím nemohu vyjádřit, hodinky mám jen krátce. Další snímky hodinek a možnost objednávky je zde: http://www.alpha-watch.com/details.php?myid=419 To nejlepší nakonec: Cena včetně dopravy je 40.99 USD, tedy asi 800Kč. Upraveno 5. listopadu 2007 uživatelem dubraro
Návštěvník YPO Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 dobrý příspěvek ..... nejvíc mě pobavilo: "Pásek z nerezového plechu je integrální součástí hodinek. Každá jeho polovina je z celistvého kusu plechu, avšak plech je poměrně měkký a lze jej vytvarovat tak, aby pohodlně obepínal zápěstí a netlačil" ... to by mělo být povinně u všech hodinek
stan Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 dubraro napsal: To nejlepší nakonec: Cena včetně dopravy je 40.99 USD, tedy asi 800Kč. No ja som na ebay kupil seiko 5 za 41 USD vratane dopravy...
dubraro Odesláno 6. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 stan napsal: No ja som na ebay kupil seiko 5 za 41 USD vratane dopravy... No ... já taky ... ale co to má společného s čínskými hodinkami ?
budo Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 (upraveno) dubraro napsal: Vážení přátelé, dovolte, abych vás seznámil s dalším přírůstkem do sbírky od mého oblíbeného výrobce Alpha Watches, Hong Kong........To nejlepší nakonec: Cena včetně dopravy je 40.99 USD, tedy asi 800Kč. dubraro -- máš se značkou Alpha větší zkušenosti? Líbí se mi, uvažuji o koupi nekterého z jejich modelů, pravděpodobně jednoho ze skeletonů. Jaký je tvůj názor na Alphu? A co se cen týče, oni je uvádějí vždy včetně dopravy? Upraveno 31. ledna 2008 uživatelem budo
dubraro Odesláno 1. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 1. února 2008 budo napsal: dubraro -- máš se značkou Alpha větší zkušenosti? Líbí se mi, uvažuji o koupi nekterého z jejich modelů, pravděpodobně jednoho ze skeletonů. Jaký je tvůj názor na Alphu? A co se cen týče, oni je uvádějí vždy včetně dopravy? Můj názor je, že jsou ty hodinky slušně zpracované a za tu cenu má smysl je koupit. Cena je vždy včetně dopravy, ale budou tě přemlouvat, abys přidal 28USD za EMS. Když budeš tvrdý a nedáš, pošlou to bez přirážky. Trvat to bude tak jako tak 2-4 týdny. Čti starší vlákna!
cernysip Odesláno 2. února 2008 Nahlásit Odesláno 2. února 2008 Díky za upozornění. Právě jsem objednal a zaplatil ALPHA 17 JEWELS HAND WINDING SKELETON MANS WATCH. A jelikož jsem oboje dělal poprvé, tedy jak objednávku u ALPHA, tak placení PAY PAL, jsme zvědav, jak to dopadne. U objednávky mne zarazilo, že bylo třeba vyplnit položky STATE a COUNTRY, z nichž jedna (a už nevím která) měla k dispozici menu se všemi státy, takže nečinilo potíže tam dát CZECH REPUBLIC. Druhá položka neměla "na výběr" nic, ale bez vyplnění mě to nechtělo pustit dál. Tak jsem tam nakonec napsal EUROPEAN UNION a bylo. Možná by to prošlo, i kdybych tam dal NEAR the BELTEGEUZE. Snad to přijde.
budo Odesláno 3. února 2008 Nahlásit Odesláno 3. února 2008 (upraveno) dubraro -- děkuji za odpověď. Jinak starší vlákna čtu. Jen je někdy neskutečná práce se tím prokousat, protože přispěvatelé své posty často dodatečně editovali a vlákno pak postrádá smysluplnou návaznost, nebo je i plné komentářů fotek, které ovšem byly smazány. Ale neboj, více čtu a méně píšu cernysip -- ty co uvádíš na fotce jsou přesně ty, co lákají i mne. Tak potom dej vědět, jak dorazily a jaké jsou v reálu. Upraveno 3. února 2008 uživatelem budo
roberto_2 Odesláno 22. března 2012 Nahlásit Odesláno 22. března 2012 V 5. 11. 2007 v 17:13, 'dubraro' napsal: Vážení přátelé, dovolte, abych vás seznámil s dalším přírůstkem do sbírky od mého oblíbeného výrobce Alpha Watches, Hong Kong. Model 7205-SG6082 patří do nepříliš početné skupiny "mechanických digitálek", tedy hodinek, které mají místo ručiček kotouče s čísly, ukazujícími se v okénku zcela podobně jako to dělá na běžných hodinkách datum. Toto uspořádání dává možnost zcela jiného designu hodinek, který neobsahuje tradiční ciferník. Design se, podle mého názoru, docela povedl. Nevykazuje nápadnou podobnost s některým notoricky známým typem drahých hodinek, jak je jinak u asijských výrobků obvyklé. Hodinky jsou elegantní, nikoliv však nenápadné. Při rozměru pouzdra v nejširším místě 38mm je mohou nosit muži i ženy. Dále trochu technických údajů: Mechanický strojek je pravděpodobně čínské konstrukce i výroby. Připomíná například starší kalibry Seiko 7000 nebo Citizen 8200. Je osazen 21 kameny a vybaven automatickým natahováním (účinný je jen jeden směr pohybu rotoru). Na snímku níže je rotor sejmutý. Pouzdro je masivní, nerezové, broušené a leštěné. Sklíčko plastové. Korunka signovaná znakem "alfa". Udávaná vodotěsnost 3 atm. Na pouzdře mého kusu je patrná chyba výroby, otvor pro okénko není přesně v ose strojku. Vzhledem k nevalné čitelnosti malých číslíček na "displeji" je to vada spíše kosmetická. Pásek z nerezového plechu je integrální součástí hodinek. Každá jeho polovina je z celistvého kusu plechu, avšak plech je poměrně měkký a lze jej vytvarovat tak, aby pohodlně obepínal zápěstí a netlačil. Originální spona připomíná zapínání běžného koženého pásku. K přesnosti a rezervě chodu se zatím nemohu vyjádřit, hodinky mám jen krátce. Další snímky hodinek a možnost objednávky je zde: http://www.alpha-watch.com/details.php?myid=419 To nejlepší nakonec: Cena včetně dopravy je 40.99 USD, tedy asi 800Kč.
enGiN Odesláno 22. března 2012 Nahlásit Odesláno 22. března 2012 V 22. 3. 2012 v 17:59, 'roberto_2' napsal: Sorry za OT, ale ty na tom nejsi o nic líp, honiči příspěvků a vzkřísiteli mrtvol...
Rs. Odesláno 24. března 2012 Nahlásit Odesláno 24. března 2012 Můžu mít dotěrný dotaz jak jsi spokojen s funkcí toho samonátahu (předpokládám, že rotor tam byl)? Layoutem mi to připomíná řadu Felsa 400x modifikovanou kuličkovým ložiskem, ale to by chtělo vidět soukolí.
1KeNnY1 Odesláno 16. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2012 Velmi pekne za tu Cenu Alpha su naozaj slusne Hoamge hodinky za dobru cenu aj ked pouzivaju lacny pohyb klon Miyoty, ale za tu cenu, su to slusne hodinky. Ktore potesia a neurazia
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se