Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

začínám uvažovat o koupi hodinek, pomalu končím se studiem a do práce člověk potřebuje slušný hodinky. Chtěl bych je k obleku, ale měli by mít i trochu sportovní šmrnc:) Bohužel nemám nijak velké zápěstí, proto pro mě velké chronografy asi nebudou to pravé ořechové.

Proto že jsem student mám docela omezené finance, myslím že 5 tis. je moje momentální max. Docela se mi líbí tyhle hodinky http://www.azwatch.cz/hodinky/veu002a-vost...3-submarine-iia ale rád bych na ně slyšel Vaše názory.

Především jak moc se "onosí" a jestli vydrží přez víkend, aby člověk v podnělí ráno nemusel nastavovat datum, přesnost, spolehlivost a tak. Mám doma jedny kapesní doxy, ale obecně nemám s mechanickými hodinkami moc zkušeností, tak mi prosím poraďte :)

Díky

Odesláno

Zkus si pročíst http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=281. Je to podobný model. Rezerva u těch K-3 je 31 hodin, tak přes celý víkend asi nevydrží, ale nevím nemám s nimi zkušenost. Některé ruské hodinky vydrží ale i dost déle než je udávaná rezerva. On už se s Tebou o své zkušenosti někdo podělí ;)

Odesláno

V této ceně bych radši volil třeba japonský Seika. O jejich kvalitě nemusíš pochybovat, neslyšel jse na ně špatný slovo.

Tím nechci nijak podkopávat ruský hodináře, ale speciálně v u nás V Čechách se na ruský věci hodně lidí dívá skrz prsty. To jen k tomu, že jsi se zmínil o reprezentačním účelu. K obleku nevím. Mě se zdají moc modrý až pouťový. Obrázky ale hodně klamou. Já jsem si svý nový Tissotky představoval taky trochu jinak.

Odesláno

dogee: Jo Seika jsou dobrý a docela i levný (záleží na modelu). Doporučuju. Když bys trval na ruských, tak bych volil asi nějaký Poljoty.

Odesláno

vsiml jsem si, ale uz jsou prede mnou 2 zajemci :) a preci sem tady novej, tak to asi nic

vic se mi libi ta modra rucicka, ale zase ty ktery se prodavaji jsou odzkouseny, ze:) mno uvidime :)

Odesláno

jak se tak procitam forem, mam takovej pocit ze si asi poridim hodinky s rucnim natahem, nebo mozna i quarztky... preci jenom automaty jsou docela masivni, clovek se o ne musi vic starat a furt nosit (kdyz nema watch winder), kdezto ty s rucnim natahem staci natahnout a vratit (prez vikend) do supliku :)

Odesláno

No - k těm vostokům a automatice vs. natahování: moje Arktiky jdou ručně dotahovat, počítám, že většina kalibrů používaná vostok europe touto schopností disponuje, takže to spojuje výhody obou přístupů :) (tj. přes týden nosím a neřeším, v neděli ráno natáhnu a zase položím - a pořád jedeeeem...)

Odesláno

to dogee: automatiky se neboj. Pouze si vyber hodinky které kromě automatického nátahu umožňují i ruční viz Vostoky, nebo hodinky se strojky od ETA

Odesláno

aha tak to je dobry vedet:) to sem opravdu netusil ze automaty jdou rucne dotahnout:)

tak sem zase o kousek chytrejsi, diky za upozorneni!

Odesláno
No - k těm vostokům a automatice vs. natahování: moje Arktiky jdou ručně dotahovat, počítám, že většina kalibrů používaná vostok europe touto schopností disponuje, takže to spojuje výhody obou přístupů :)  (tj. přes týden nosím a neřeším, v neděli ráno natáhnu a zase položím - a pořád jedeeeem...)

Tohle forum fakt miluju. Mam Vostoky tri mesice a ted jsem se dozvedel, ze se daji natahovat i rucne. Pritom jsem o tom nikde necetl, ani tady. No nic, ted je mam jeste radsi :)

Odesláno

No ono se to píše... :) V manuálu je tuším formulace, že pro plné ruční natažení dostačuje třicet otoček... Ale já jsem zvrhlík a hlavně jsem si nevzal nic na čtení do metra, tak jsem si to zlouskl cestou z pasáže Alfa...

Odesláno

Přátelé, náhodou jsem objevil tyto stránky a jsem ztracen....Které koupit? Čím víc tu trávím času, tím víc nevím které..Tolik je krásných hodinek..:rolleyes Jak jsem mohl žít s plastovýma..?! Asi začnu s Vostokama.

Už někdo vyzkoušel jak dlouho vydrží jít bez pohybu?

Odesláno

2 vlah: rozhodně nejsi první a nejspíš ani poslední. A pravděpodobně nezůstaneš jen u jedněch hodinek. Vítej mezi skupinu závisláků na Chronomagu (Chocholoušek by z nás měl radost). :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...