AndyAaron Odesláno 3. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2016 Neni za co. Ja bych mohl vsechny. Ani cerne expy nevypadaj zle. Popravde za sebe si netroufam urcit poradi, i kdyz mozna vedou mastery kvuli otocne lunete. Ale spis zalezi vzdy jak se vyspim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 3. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2016 (upraveno) Hezký shrnutí, mám GMT komplikaci taky rád. Ještě mi přišly fajn tyhle Citizeny, nastavíš si home time a local time a pak mezi nima pootočením korunky přepínáš - centrální ručky se samy přestaví, je to docela hezký divadýlko. Edit: A pokud si dobře pamatuju, u local time jde nastavit i minutová ručka, takže lze použít i tam, kde nerespektují standardní časový pásma. Upraveno 3. března 2016 uživatelem xjr1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smazany profil 001 Odesláno 4. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2016 Ja ted uvazuju o techto Longinech. Fajn rozmer a cena taky ok. Musim se na ne nekam zajit podivat.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhu4d Odesláno 18. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2016 Teaser na pripravovany prispevok. Snad to cez vikend dam dokopy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 18. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2016 Tak to se tesim! Ja jen teoretizoval, ty to mas prakticky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubos Odesláno 28. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2016 Pekne pocteni nicmene musim doplnit o jeden model a to Ulisse Nardin Dual Time, zvlaste zensky model je excelentni. Odesláno z mého E5823 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 28. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2016 Pekne pocteni nicmene musim doplnit o jeden model a to Ulisse Nardin Dual Time, zvlaste zensky model je excelentni. Odesláno z mého E5823 pomocí TapatalkPridej fotku, pls Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimus80 Odesláno 28. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2016 (upraveno) Nejako mi to nepali:/. Je vyhoda v tej logike true gmt vs false? Diky za vysvetlenie! Upraveno 28. března 2016 uživatelem minimus80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 28. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2016 Je to jednoduche.S true GMT nastavis cas v Praze na 16h a GMT raficku taky na 16h. Dejme tomu, ze se teleportujes do NY, takze v Praze je porad 16h. Povytahnes korunku jednou a posunes hodinovou rucicku zpatky o sest hodin na 10h aniz by se ti zastavila sekundovka, takze mas na hodinkach aktualni cas v NY, coz je 10h. Kdyz chces videt, kolik je v Praze, tak GMT rucka ti ukazuje tech 16h. Takze vzdy vis kolik je hodin na obou mistech aniz bys musel neco prepocitavat.S false GMT nastavis v Praze na obou 16h. Teleportujes se do NY a chces si nastavit mistni cas. Tam musis korunku povytahnout do druhe pozice, zastavi se ti sekundovka a ty posunes hodinovou rucku zpet o 6h, takze mas na hodinkach 10h. S tim se ti ale posouva i GMT rucicka. Takze jakmile nastavis presny lokalni cas, tak posunes korunku na pozici jedna a otacenim musis nastavit zpatky tech 16h v Praze na GMT rucicce. Az potom tedy mas spravny cas na obou mistech.Pro nekoho to je prkotina, pro nekoho user friendly vec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 28. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2016 (upraveno) Ja by som to takto nepisal. Lebo vela "false" GMT hodiniek ma oproti "true" GMT vyhodu az 3 alebo 4 casovych pasiem naraz. To by sme nazvali ako "false but better"? Okrem toho mas este worldtimer hodinky kde vidis cas na celom svete na jeden pohlad. To je ultimatny tool pre ludi co nieco podobne potrebuju.. Upraveno 28. března 2016 uživatelem jankoxxx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EDYMI Odesláno 28. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2016 Používam "false" GMT (ETA2893) a pri kratších cestách (myslím čas strávený v cieľovej destinácii) hodinky nastavím nasledovne. Po teleportácii z PRG do NYC vytiahnem korunku do prvej polohy a nastavím GMT ručičku na čas v NYC. Čas tak následne odčítavam za pomoci GMT ručičky na 24 hodinovej stupnici a klasickej minútovej ručičky. Nevýhodu predstavuje akurát dátum, ktorý sa preklápa podľa hlavného času nastaveného na hodinkách. Skôr by ma zaujímalo ako je na "True" GMT ošetrené nastavovanie času v destináciách kde nie je časový posun o celú hodinu (napr. India UTC +5:30). Keďže na videu kde si chlapík nastavuje Rolex sa mi zdá, že hodinová ručička pri nastavení skáče tak isto len po hodinách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 29. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2016 Ja by som to takto nepisal. Lebo vela "false" GMT hodiniek ma oproti "true" GMT vyhodu az 3 alebo 4 casovych pasiem naraz. To by sme nazvali ako "false but better"? Okrem toho mas este worldtimer hodinky kde vidis cas na celom svete na jeden pohlad. To je ultimatny tool pre ludi co nieco podobne potrebuju..No pozor. False a true GMT beru jen jako rozdil mezi klasickymi ctyrruckama (hodinovka, minutovka, sekundovka a GMT rucka). To bys jinak mohl rovnou napsat, ze na Casiu mas tech svetovych casu rovnou tricet. Worldtimer a dalsi jine modely, ktere byly popsane vyse v prvnich prispevcich bych do toho netahal. Naopak kdyz si vezmes napriklad Rolex GMT Master II, tak tam diky otocne lunete mas taky tri casova pasma. Luneta je otocna obema smery a ma 24 kliku, tudiz presne tolik, kolik ma den hodin a jejim otacenim libovolnymi smery muzes nastavit treti casove pasmo. Tahle ficura spouste false GMT hodinek chybi, protoze naprosta vetsina z nich ma otocnou lunetu jen jednim smerem a navic ta ma jeste 60 nebo 120 kliku, takze tam den presne nenastavis. Používam "false" GMT (ETA2893) a pri kratších cestách (myslím čas strávený v cieľovej destinácii) hodinky nastavím nasledovne. Po teleportácii z PRG do NYC vytiahnem korunku do prvej polohy a nastavím GMT ručičku na čas v NYC. Čas tak následne odčítavam za pomoci GMT ručičky na 24 hodinovej stupnici a klasickej minútovej ručičky. Nevýhodu predstavuje akurát dátum, ktorý sa preklápa podľa hlavného času nastaveného na hodinkách. Skôr by ma zaujímalo ako je na "True" GMT ošetrené nastavovanie času v destináciách kde nie je časový posun o celú hodinu (napr. India UTC +5:30). Keďže na videu kde si chlapík nastavuje Rolex sa mi zdá, že hodinová ručička pri nastavení skáče tak isto len po hodinách.Diky za popsanou zkusenost, to je samozrejme taky moznost, jen si jeste clovek musi zvyknout na to urcovani casu dle GMT rucky, ktera ovsem cifernik neobehne za 12h, ale za 24h.Jak je to s tema pulhodinama, to se priznam, ze nevim. Na RLX ta hodinovka skace presne jak pises po hodinach. Nevim, jestli se da pulhodina osetrit nejak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 29. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2016 Lenze ty beries do uvahy len to, ze casove pasmo treba na hodinkach menit. V skutocnosti je na svete vela ludi co toto vobec nepotrebuju a pre nich je false GMT so 4 pasmami lepsia volba. Napriklad ja ked som pracoval v administrative, potreboval som trackovat cas v Dubline (home time) San Diegu a Beijing. Tam boli napriklad Glycine Airman omnoho vhodnejsie ako EXP II alebo GMT Master.Teraz by sa mi velmi pacilo sledovat globalny cas. Proste mat vsetky casove pasma ako na dlani a na to je zase idealny Worldtimer. Pre bezneho cestovatela co sa presuva medzi casovymi pasmami je najlacnejsie a najjednoduchsie riesenie Glycine Airman purist. Na lunete si jednoducho upravujes casove pasma podla potreby a si vysmiaty Co sa snazim povedat je, ze hodinky s viac casovymi pasmami si treba zvolit podla sposobu pouzitia. Digi by som z tohoto vynechal. To neni voci mechanike fer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 29. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2016 V tomhle mas samozrejme pravdu, kazdy si musi vybrat to, co mu sedi a jakym zpusobem bude hodinky pouzivat. Puvodni otazka byla na vyhodu/rozdil true gmt versus false. Proto jsem se ani jinou moznosti nezabyval.Mne se ted tyka hlavne to cestovani mezi pasmy, proto jsem hledal nejjednodussi postup zmeny casu. K tomu mi prisel true gmt nejlepsi. Ja nepotrebuju vedet vsechny svetove casy. Pro moje pouziti bych na gmt rucku nastavil cesky cas a hodinovou dle aktualni situace v miste, kde se pohybuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 29. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2016 Jasne, chapem Tu by som ale naozaj uprednostnil Glycine Airman Purist. Ak by som chcel byt hnidopich, tak aj po technickej stranke je to lepsie riesenie. Odpadava totiz neustale namahanie srobovacej korunky a pripadna strata vodotesnosti, popripade strhnutie zavitu. ALe to uz samozrejeme zachadzam do extremu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimus80 Odesláno 29. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2016 Diky ...ked som nad tým sám dumal tak mi napadlo ze posun pri false-gmt sa riesi posunom gmt rucky . To ale neriesi preklapanie datumu a to že gmt rucka ukaze lokalny cas. Takisto ma vôbec nenapadlo ze GMT hodiny sa nosia doma s oboma hodinovymi rucickami prekrytými ked som doma. Teraz chapem ze true gmt majú vyhodu pri castejsim meneni cas pasiem...napr po-pi v maroku a víkend Nemecko ...priklad z našej fy. Inak posluzi dobre aj false-gmt na sledovanie 2 cas pasiem Diky Je to jednoduche.S true GMT nastavis cas v Praze na 16h a GMT raficku taky na 16h. Dejme tomu, ze se teleportujes do NY, takze v Praze je porad 16h. ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 29. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2016 Taky přidám něco málo do debaty. Měl jsem jak true gmt, tak i false. Nastavení true je jasné, to dobře popsal Andy a přesně tak s ním funguju i já. False jsem používal tak, jak zde zmínil EDYMI, tedy GMT ručka ukazovala čas tam, kde jsem zrovna byl, abych nemusel hodinky kvůli nastavení celé zastavit a bylo to v pohodě, kromě toho datumu, ale to jsem vlastně ani moc neřešil, takže za mě se to ta tak klidně dá. Ovšem i za mě je true GMT co se týče nastavování a použitelnosti oproti false lepší.Worldtimer apod., to už je pak jiná liga, pro velké cestovatele a lidi, kteří to skutečně využijí naprostá bomba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 29. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2016 Neni za co. Jinak i kdyz jsi doma, tak ty rucky prekryte nebudou, protoze mala obehne cifernik za 12h a gmt za 24h Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 29. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2016 Neni za co. Jinak i kdyz jsi doma, tak ty rucky prekryte nebudou, protoze mala obehne cifernik za 12h a gmt za 24h no, aj toto neplati vzdy napriklad sinn 104 a 356 UTC alebo sinn 144 gmt. aj panerai pouziva system schovanej rucicky v kombinacii s ukazovatelom am/pm a o tomto som hovoril. snaha kategorizovat cestovatelske hodinky je nesmierne komplikovane ak aj nie nemozne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2016 http://www.vlahova.cz/cs/naramkove-hodinky-jvdw-88-2-seaplane-dual-time.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se