Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes již nevyráběné hodinky v leteckým stylu - Omega Dynamic. Údajně se špatně prodávaly na klíčovým trhu v USA, solidní prodeje v Evropě model neuchránily od brzkého ukončení výroby. Omega tak přestala vyrábět "piloty" a dál se věnuje spíš své kosmonautské, společenské a seamasterovské tradici.

Průměr 38, výška 12 mm, safírový plochý sklíčko.

omega_dynamic05.jpg

Fotka pro Mars65 :)

omega_dynamic09.jpg

Barva indexů je žlutá, svítí zeleně (a velmi dobře).

glown.jpg

Omega caliber 1138 aka ETA 2892-A2 s modulem stopek Dubois Depraz.

dyncal1138w44_jewels.jpg

Omega military tradice

pilot30.jpg

Odesláno

Možná ke komerčnímu neúspěchu hodinek přispělo i nešťastně zvolený jméno, koncem šedesátých let Omega uvedla hodinky Geneve Dynamic elipsovitýho tvaru, který byly i na blížící se dizajn 70. let dost šílený :).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Jo tyhle chronografy znám z TV :) a dost se mi líbí. Mají takový svěží ciferník. Škoda, že jsou tak malé. Nedavno sem viděl jedny na chrono24, ale chtěli za ně hodně, tedy aspoň pro mě.

Odesláno

Tak těch 44 kamenů na těch chronografech, to je fakt něco. Zřejmě kvalitní oddíl! B)

Mít tak dneska hodinky se 44-mi kameny, to už by byla ta nejvyšší liga.

Odesláno

Musím vyslovit názor, že ony Geneve Dynamic jsou úžasné a pro opravdové labužníky vybírajíc hodinky napříč designovými výstřelky všech dob. S koupí bych neváhal ani minutu. Bohužel, není jich mnoho k prodeji v dobrém stavu a za slušnou cenu.

• po měsících...
Odesláno

Jsou pekny Viktore, uz jsem hodnekrat mel cukani mit jedny Dynamicy doma, videl jsem nekolik kousku za zajimavy ceny na ebay, ale vzdycky to nejak nevyslo ;) Nemas nahodou predstavu kolik se jich tak stihlo vyrobit?

Odesláno
Tak těch 44 kamenů na těch chronografech, to je fakt něco. Zřejmě kvalitní oddíl! B)

Mít tak dneska hodinky se 44-mi kameny, to už by byla ta nejvyšší liga.

Ono, neni uplne stoprocentne platne pravidlo, ze vyssi pocet kamenu = vyssi liga ;)

Tady je to dane tim, ze strojek neni puvodne chronografovy, ETA 2892 ma 21 kamenu a jedinou komplikaci je datum. Pridanim dalsiho patra s chronografem se dost zvysi potreba vice loziskovych kamenu, protoze se to musi jinak nasroubovat a naprevodovat, nez kdyz tam je chrono rovnou.

(Samozrejme to je trosku pretazene a v realu to neni takova prdel, aspon predpokladam :) )

Jinak Viktore, k tomuhle kousku blahopreju, starsi chronografy od Omegy se mi libi cim dal vic. I kdyz PO ma neco do sebe, tak oproti Mark II a III i oproti temhle Dynamic jsou to takove vonaffky ;)

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...