dubraro Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 Tak si brouzdám na e-bay a koukám, tohle už jsem někdy viděl. Kouknu do archivu, ale hle: Moderní variace na téma Seiko Bullhead Chronometer. Podívejte se sami. Originál ze 70. let, kalibr 6138, samozřejmě mechanika, dnes velmi ceněný sběratelský model ($300+). Současný model pod značkou POLICE v quartzu (cca $75). Značka POLICE je italská, prodává se i u nás, tento model ale naši prodejci nenabízejí. Výrobky jsou to pravděpodobně asijské, ale design bude určitě evropský a kvalita přinejmenším taková, aby to přežilo záruku.
Tazatel Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 (upraveno) Ty Seika Bullhead už mám taky na seznamu "nesmím zapomenout koupit"(už jen proto že sem taky býk), podobné jen o pár milimetrů menší dělal ještě Citizen, ty se dají sehnat levněji než tahle Seika, ale nejsou tak pěkné. Musí se moc dobře nosit, protože u nich nehrozí rytí korunkou či tlačítky do hřbetu ruky, dost se divim, že se tenhle způsob umístění tlačítek s korunkou více neujal, zvlášť u automatů. Upraveno 12. listopadu 2007 uživatelem Tazatel
Tazatel Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 (upraveno) Dokonce i Tissot a Zeno je vyráběly, možná by se našlo ještě pár firem... Upraveno 12. listopadu 2007 uživatelem Tazatel
Tazatel Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 Ještě si neodpustím pár pěkných fotek:
Mike. Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 Seiko Bullhead jsou super a ta oranžová ručka jim sluší.
Tazatel Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 A se skoro 44mm to jsou na tu dobu relativně velké hodinky. Zajímalo by mě, kdo s tímhle umístěním ovládacích prvků přišel první, jestli opravdu Seiko?
Berbatow Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 Ty brdo ted jste me navnadili.Ty Bullheady jsou nadherne!!!
Tazatel Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 (upraveno) Berbatow: A které by sis vybral? Mně se líbí víc ty modré a žlutá vteřinovka by mi nevadila(hodí se k modré). Upraveno 12. listopadu 2007 uživatelem Tazatel
Berbatow Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 Berbatow: A které by sis vybral? Mně se líbí víc ty modré a žlutá vteřinovka by mi nevadila(hodí se k modré). Me se libi taky vice ty modre.Mrkni sem: http://search.ebay.com/search/search.dll?f...&category0=
Hanz21 Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 (upraveno) Ještě Bullhead dělala Omega, Bulova a pro mě neznámá Victor. Možná, že nakonec ta Omega byla první (rok 1969), ale to nechám na erudovanějších členech http://www.coolhunting.com/archives/2007/0...head_chrono.php PS: už po nich také dlouho pošilhávám (od Seika) Upraveno 12. listopadu 2007 uživatelem Hanz21
Tazatel Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 Me se libi taky vice ty modre.Mrkni sem: http://search.ebay.com/search/search.dll?f...&category0= Tam koukám každou chvilku
dubraro Odesláno 13. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Ty Seika Bullhead už mám taky na seznamu "nesmím zapomenout koupit"(už jen proto že sem taky býk), podobné jen o pár milimetrů menší dělal ještě Citizen, ty se dají sehnat levněji než tahle Seika, ale nejsou tak pěkné. Musí se moc dobře nosit, protože u nich nehrozí rytí korunkou či tlačítky do hřbetu ruky, dost se divim, že se tenhle způsob umístění tlačítek s korunkou více neujal, zvlášť u automatů. Tento způsob umístění tlačítek znamená sice pohodlnější ovládání stopek, ale také větší stavební výšku (tloušťku) hodinek. Jeho použití je proto výhodné tam, kde se předpokládá časté používání funkce stopek a nevadí celkově mohutnější stavba hodinek. Větší tloušťka není na snímcích na první pohled patrná, protože se zároveň zvětšil průměr hodinek, tím zůstaly proporce zachovány. Podívejte se ale na to, jak se na fotce zdá pásek úzký. Větší průměr ciferníku rovněž přispívá k dobré čitelnosti stopek a tím pomáhá naznačit, k jakému účelu jsou hodinky stavěny. Průměr 43 mm je u hodinek Seiko z tehdejší doby velmi nezvyklý. Moderní "italská" varianta zdá se zachovala beze změny velikost i tvar pouzdra, jen chybí ukazatel dne a ručky mají jiný tvar.
Tazatel Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Tento způsob umístění tlačítek znamená sice pohodlnější ovládání stopek, ale také větší stavební výšku (tloušťku) hodinek. ... Samé dobré zprávy Líbí se mi tlusté hodinky. Jen škoda té lunety, časté nošení na ní asi zanechá své, jinak pro mě ideální hodinky.
dubraro Odesláno 13. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Samé dobré zprávy Líbí se mi tlusté hodinky. Jen škoda té lunety, časté nošení na ní asi zanechá své, jinak pro mě ideální hodinky. Nezoufej, luneta (není otočná) je jen proužek eloxovaného plechu, dá se koupit nová.
Tazatel Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 dubraro: Dneska se mi bude dobře spát. Jinak má tady někdo na foru Seika bullhead ? Zatím to vypadá, že asi ne...
Jerryl Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Úplně slintám. Je škoda, že jejich éra skončila. Taky jsem na ně na ebay koukal, ceny by ušly, jen se musí určitě připočítat cena za renovaci, protože většina strojků po tak dlouhé době potřebuje generálku a pouzdro se s tím taky sveze. Se servisem u nás to asi nebude růžový.
Tazatel Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Na ebay prodávaj některý i po GO a v pěknym stavu kolem 200EUR.
Nemesis Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Jeden kousek z TimeZone - Breitling Bullhead Cal.11 výroba okolo roku 1970, cena 2695$ tady je krásně vidět zmiňovaná výška hodinek
Mike. Odesláno 1. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2007 (upraveno) Seiko Bullhead Chronograph - $175 http://www.mwrforum.net/forums/showthread.php?t=8420 Upraveno 1. prosince 2007 uživatelem Mike.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se