McStinger Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2021 před 8 hodinami, OndraPod napsal: Stejne je to uzasny co se da dneska poridit za par penez bacha, lebo nám to tu zavrú. Inak za posledný rok-dva išli gitary pekne hore. Čo tak sledujem Charvely, Jacksony apod. To čo stálo 600, stojí spokojne 900 a kusy nad 1000 Eur, nad ktorými som slintal, tak sú 1500. Potom človek pozrie na HB a nestačí sa diviť, že Fusion s origo Floydom a oceľovými pražcami stojí 350. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2021 Ja to po pravde moc nesleduju, ale celkem sem byl v soku z cen bazarovych Gibsonu, kdyz sem pokukoval po Les Paulovi cca rok dva zpet. Nektery lidi nemaj soudnost a stav tech kytare je kolikrat otresnej, ale kdyz to nekdo koupi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 15. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2021 Už dlhšie po Barette pokukujem a nejak som teraz neodolal. Je to síce iba Special, ale na dlhú služobku a hotel bude dobrá a nemusím sa báť mať ju hodenú v kufri auta Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 19. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2021 Sme sa tu nedávno bavili o multiefektoch, tak ak by niekto zase vyberal... Pozeral som niečo lacné a skladné, čo sa dá zobrať so sebou na hotel apod. Narazil som na bazoši na NUX MG-300. V recenziách ho ospevovali, tak som ho zobral. Popravde povedané, nekonalo sa žiadne spadnutie zo stoličky od úžasu. Je to taký začiatočnícky krám. - software nič moc, na prvý pohľad pekný, na druhý miestami neprehľadný a nedotiahnutý - silnejšie snímače vstup nevie pobrať, tvrdo skresľuje - čisté zvuky viacmenej fajn, skreslené sú veľmi zrnité a ostré - custom IR tomu pomôže, ich správa je ale zúfalá - po update firmware zariadenie prestane hrať. Kým človek príde na to, že treba nanovo skalibrovať pedál... - chová sa ako USB zvukovka, má ASIO driver. To je fajn a funkčné. Ale výstup do sluchátiek je žalostný. Pustil som si z Reaperu jeden rozrobený projekt a normálne som sa zľakol, že sa mi v ňom rozosrali ekvalizérey, alebo čo. Má to looper a bicie, je to celkom fajn cvičítko. Ale netreba od toho čakať, že to nahradí slušnú zvukovku a nebodaj Helixa apod. Kto chce robiť niečo serióznejšie, tak sa musí predsa len pozrieť inam. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 3. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2021 (upraveno) ozivim Golema trošku, o týždeň mi príde tato kraska je to 5220 Jet Electonic BT, velmi sa tesim. Domáce hranie. k tomu Boss Katana. Dufam som vybral dobre. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. října 2021 uživatelem gerhard Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simbian Odesláno 3. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2021 Tak přidám taky svou trošku do mlýna. S61al už jsem nedoufal že ji seženu ale nakonec se poštěstilo. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 21. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2021 (upraveno) Chlapci, vám covid rozožral aj gitary a aparáty? Mne Ježiško priniesol,.. hmm, radšej to nevyslovím, lebo mi už nikdy nič nedá . Zatiaľ som to tu trochu potrápil cez Torpedo a je to zváštny aparát. Neodpustí absolútne nič, ani malé chyby v dynamike. Skoro by som povedal, že sa na to nedá mne amatérovi hrať, pôsobí mi to utrpenie Moc nemusím ledkové podsvietenie, ale na tomto kráme to vyzerá fajn. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 21. prosince 2021 uživatelem McStinger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 22. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2021 Dneska som ho zobral na skúšku a som rád, že som to urobil. Hrá to jak hovado. Suchý a prierazný zvuk v stredoch, k tomu šťavnaté basy bez mesáckeho huhlania, paráda, normálne som bol nadšený. Sedí mu hrať hlasnejšie. Perfektne sa doplňuje s 6505, dneska sme sa obidve počuli výborne. Inokedy sa mi trochu bije Powerball s kamošovým 6505. Normálne sa teším Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 22. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2021 (upraveno) McStingere, pekelně podsvícenej Satan od Randálu, to musí bejt řev jak z otevřenýho hrobu Ani já jsem netroškařil a nechal si udělat svýho zakázkovýho Hofnera. Vychází z jejich modelu 500/1 Relic 63. Čekal jsem na něj čtyry měsíce. Malá, lehoučká short scale basička, ale obrovská zvukem. Furt mě překvapuje, jak z tak malý basy leze tak mocnej bas. Ale zároveň i skvěle artikuluje. Tělo je dutý a i po zapojení je patrná ta akustická složka zvuku. Jsem z ní jak na drogách. Povrchovka neni nitro, ale jejich speciální houslařský tajný laky - šelaky. Moje osmá basa, proboha! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 22. prosince 2021 uživatelem vojt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 22. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2021 Človeče, to je zaujímavý nástroj. Musím niekdy skúsiť podobnú basu, mne vždy rukami prešli iba samé plné elektriky, alebo teda potom až kontrabas. Gratulujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2021 před 5 hodinami, vojt napsal: McStingere, pekelně podsvícenej Satan od Randálu, to musí bejt řev jak z otevřenýho hrobu Ani já jsem netroškařil a nechal si udělat svýho zakázkovýho Hofnera. Vychází z jejich modelu 500/1 Relic 63. Čekal jsem na něj čtyry měsíce. Malá, lehoučká short scale basička, ale obrovská zvukem. Furt mě překvapuje, jak z tak malý basy leze tak mocnej bas. Ale zároveň i skvěle artikuluje. Tělo je dutý a i po zapojení je patrná ta akustická složka zvuku. Jsem z ní jak na drogách. Povrchovka neni nitro, ale jejich speciální houslařský tajný laky - šelaky. Moje osmá basa, proboha! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. To je parada, vypada to na spickovy materialy, nemluve o selaku. Original byl pokud vim nejaka obycejna preklizka Verim ze to hraje naramne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2021 Díky, kluci. Hofner, jako tradiční výrobce klasickejch akustickejch nástrojů, šel na svou basu prostě jinak, než inovátor Fender. Takže se to konstrukcí podobá spíš houslím nebo kontrabasu, než fendroidním stavebnicovejm masivům. Tyhle Hofnery nejvyšších řad maj smrkovou horní desku, žíhaný javorový záda a boky, celý to je lepený, plovoucí dřevěná kobyla, prostě všechno postaru. Violin Bass proslavil samozřejmě Paul, ale ten hřejivej zvuk se skvěle pojí i s uplně jinou muzikou, viz: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2021 @vojtČo máš za basy, keď už toho máš plnú kabelku? Ja som sa usadil na troch gitarách a dvoch basách. Zniesol by som toho aj viac, ale to už človek potom poriadne nehrá, len mení struny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2021 před 13 minutami, McStinger napsal: @vojtČo máš za basy, keď už toho máš plnú kabelku? Ja som sa usadil na troch gitarách a dvoch basách. Zniesol by som toho aj viac, ale to už človek potom poriadne nehrá, len mení struny Nó, slušnej avatar Fender Jazz Bass American Standard 1997 Jolana Alexis Fender Jaco Pastorius Tribute Custom Shop Jazz Bass 2009 Rickenbacker 4003 Snoglo 2013 Fender Precision 63 American Vintage 2017 Fender Vintage Custom 1951 Precision Bass 2019 Fender Tony Franklin Fretless 2020 Hofner Violin 500/1 RLC 63 2021 Musim to někdy vyfotit pohromadě. Takhle se to u mě sešlo. Nemam už žádnou aktivku, mam rád pasiv. Dva z toho jsou bezpražce. S těma strunama máš recht, ale já většinou používám různý flatwoundy, jak mam rád ty starý zvuky, a ty se skoro nevyměňujou, spíš časem zrajou. Ale zas často kontroluju průhyb krku, mam na to měrky a mam to rád v cajku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2021 Tak to je slušný arzenál, ti poviem. Aj hráš aktívne? Čo sa týka strún, je fakt, že flatwoundy sú tolerantnejšie, nehral som na nich už pekne dlho. Aj som minule pokukoval po sade Steva Harrisa, ale potom ma to nejak prešlo. Inak už som to spomínal, ja som kedysi na mojej "koncertnej" base struny nemenil vôbec, občas som ich prepucoval. Hral som väčšinou prstami a bavil ma ten temný hutný zvuk bez prebytočného plieskania pražcov. Na gitare ale naopak, keď struny prestanú mať cveng na sucho, tak idú dolu. Čo je pri mojich spotených rukách dosť často, aj keď ich čistievam Fast Fretom a Dunlopom Ultraglide. Našťastie sú lacnejšie, než na basu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2021 Jo, hraju ve dvou kapelách, s jednou bluesrockovou zkoušíme tejdně, koncerty jsme teď zrušili, ale mě bavěj i ty zkoušky. Jasně, taky mam rád jetý roundy, nesnášim tu cinkavost novejch strun. Flatwoundy jsou svět sám pro sebe, je jich spousta druhů a lišej se od sebe, kdybys s nima něco někdy chtěl poradit, napiš, jejich zkoumání je moje hobby. Zrovna ta sada Steva Harrisa je šíleně tvrdá, to jsou dráty vysokýho napětí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2021 Bluesrock je moje krevni skupina, kde te muzu slyset? Jinak ja hraju pouze na nervy, zato velmi zkusene Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2021 No teď jsme měli hrát v Boleslavi a v Liberci, ale ze všeho sešlo. Na studiový nahrávce současnejch věcí se pracuje, dyžtak sem pak něco dám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2021 Před hodinou, vojt napsal: Jo, hraju ve dvou kapelách, s jednou bluesrockovou zkoušíme tejdně, koncerty jsme teď zrušili, ale mě bavěj i ty zkoušky. Jasně, taky mam rád jetý roundy, nesnášim tu cinkavost novejch strun. Flatwoundy jsou svět sám pro sebe, je jich spousta druhů a lišej se od sebe, kdybys s nima něco někdy chtěl poradit, napiš, jejich zkoumání je moje hobby. Zrovna ta sada Steva Harrisa je šíleně tvrdá, to jsou dráty vysokýho napětí. Možno to ma odradilo, plus som si nebol istý, či by sadli na 35" menzúru, plus mám otočenú hokejku, potrebujem extra dlhé E. Ale možno ich niekedy skúsim, mám teraz aj Ibanez Destroyer, ten je 34. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 13. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2022 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se