Conrad Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Myslíte si,že titan má nějakou výhodu kromě váhy-což je z mého pohledu nevýhoda ?
jacob Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 (upraveno) Není titan pevnější (tvrdší)??? Edit: někde jsem četl, že titan se používá ve výrobě kde je potřeba aby kov nekorodoval, to znamená, že oproti oceli by titan mohl být více odolný proti korozi. Upraveno 13. listopadu 2007 uživatelem jacob
Pekos Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Kvalitní ocel moc korodovat asi nebude,kor u hodinek. Titan je prostě lehčí,tvrdší,ale křehčí.
cali Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Ja myslim ze hlavne nie je titan ako titan, bude to zavisiet na tom kolko tam toho titanu je. Co viem tak titanove hodinky su urcite lahsie nez ocelove, ale s tou tvrdostou to nie je ziadna slava, nie je problem ich poskrabat (povedal by som ze o nic vacsi nez u nerezu) Dalej pod nazvom "titanium" sa dnes casto veselo uvadza aj ista zliatina ktorej sa inak hovori "liquid-metal" je tam vsetko mozne hlavne zinok a aj kusok titanu. Je to celkom pevne a asi relativne lacne. Robi sa z toho napr zodolnena elektronika mobily a tak.... (kedze napr flash disk z tejto veci stoji menej nez 700KC a z toho 500 je ta elektronika tak by som sa nedivil keby z toho niekto robil uz aj hodinky a pisal na ne titanium)
falkkon Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 můj subjektivní názor je že titan nebrat. Jsou nepřirozeně lehký a vůbec ne odolné proti poškrábání.
koblih69 Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 (upraveno) Myslíte si,že titan má nějakou výhodu kromě váhy-což je z mého pohledu nevýhoda ? Titan používvaný u hodinek je příliš měkký snadno se poškrábe a jak už tu někdo psal hodinky jsou nepřirozeně lehké. Když jsem ukazoval kolegovi moje Citizen Titanium tak si myslel, že je to plast.... Já je moc nenosím - je to quartz... a jiné tittanové už bych nechtěl... já hlasuju jednoznačně pro ocel. Upraveno 13. listopadu 2007 uživatelem koblih69
B.F.G. Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 (upraveno) Titan (ne čistý titan ale jeho slitiny, nevím přesně jaké se používají na hodinky, pro mě známá slitina používaná na výrobu rámů kol Ti6Al4V, tzn. titan legovaný vanadem a hliníkem) je proti oceli (pro použití na pouzdro popř. tah hodinek předpokládejme ocel třídy 17 - nerezové, tato skupina je poměrně obsáhlá, ovšem je zbytečné to teď hlouběji rozpitvávat) zhruba o polovinu lehčí, má lepší otěrové vlastnosti, je povrchově stálejší, odolává více agresivním vlivům, nereaguje tolik s lidským tělem. Z negativ, které by mohly mít vliv při výrobě a používání hodinek snad jen, že je několikanásobně dražší, vyžaduje specifické nástroje a pracovní postupy při obrábění, je náchylný na praskání - nesnáší "ostré hrany". V tomto odkazu http://www.bibus.cz/cz/?pg=vypis-produktu&id=279 je vše základní kolem titanu pěkně popsáno, navíc vám ho tato firma bez problému přímo v Brně prodá a domácí výroba může začít... Jo a jinak raději mám ocelové hodinky, titan mi přijde jako moc velký exot a na hodinkách se mi většinou nelíbí ani barevně. Upraveno 13. listopadu 2007 uživatelem B.F.G.
Jerryl Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Já taky ocel. Už jsem to někde psal, že mi titan pocitově připomíná plast a to mi na pěkný hodinky nesedí. Někdo preferuje nižší váhu, já potřebuju hodinky cítit, jinak jsem nesvůj.
Návštěvník RaGe Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Pokud vím, tak titan je vhodný pro alergiky.
Tazatel Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Mechanické hodinky - určitě ocel Quartz hodinky - titan s úpravou proti poškrábání
railmaster Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 (upraveno) Titan je výborný, dá sa naň rýchlo zvyknúť. Škrabance skôr urobíš na oceli, hoci tam sa dajú vyleštiť. Pred pár rokmi som nedal dopustiť na titanové Certiny. Paradoxne, titanu pristane kombinácia s oceľou alebo zlatom, hoci súčasná hodinková móda sa uberá inou cestou. Krehkosť nie je problém, strojček vydrží určite menej ako titanový plášť. U vojenských hodiniek by som mu dal prednosť - pevný, antialergický, nehádže prasiatka a hlavne superľahký. No nepovažujem ho za vhodný pre spoločenské modely. Upraveno 13. listopadu 2007 uživatelem railmaster
prochaska Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 (upraveno) Titan je 1.7 krát lehčí než ocel i nerez. Na dotek studí méně než ocel, protože má poloviční tepelnou vodivost. Dokonce studí i méně než nerez, ačkoliv tepelná vodivost nerezi je ještě o chlup menší než titanu, ale to je zase způsobeno jeho nižší hustotou, díky které má 1.7 menší tepelnou kapacitu (vztaženo na objem) než ocel a nerez. Co se týká pevnosti tak klasický titan Grade 2 má pevnost srovnatelnou s běžnou levnou ocelí nebo nerezí, méně obvyklý Grade 5 je pevnější než nerez a vyrovná se "lepším středním" ocelím. Titan se údajně špatně obrábí, ale mně to tak nepřijde. Dělám z něj dokonce raději než z nerezi. (Ale titan Grade 5 se obrábí opravdu špatně, kvůli tomu se myslím ani na hodinky nepoužívá). Titan je méně odolný proti oděru než ocel i nerez. Známá je schopnost titanových šroubů se "kousat" pokud uděláte tu hloupost a použijete titanový šroub spolu s titanovou matičkou. Titanový nůž nedrží ostří. Titan prakticky vůbec nekoroduje a to ani ve slané vodní tříšti či mlze (jachta), což je věc kterou i docela dobrá nerez dříve nebo později odnese rezavými skvrnami, důlky nebo povlakem. Podle mně neexistuje lepší materiál (pokud pominu vojenskokosmické exotiky vyznačující se zejména podivnými přísadami, z nichž zlato je ještě ta nejlevnější) na potápěčské hodinky (myslím ty na potápění, ne na předvádění) a podobné. Upraveno 13. listopadu 2007 uživatelem prochaska
B.F.G. Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Titan je 1.7 krát lehčí než ocel i nerez. Na dotek studí méně než ocel, protože má poloviční tepelnou vodivost. Dokonce studí i méně než nerez, ačkoliv tepelná vodivost nerezi je ještě o chlup menší než titanu, ale to je zase způsobeno jeho nižší hustotou, díky které má 1.7 menší tepelnou kapacitu (vztaženo na objem) než ocel a nerez. Co se týká pevnosti tak klasický titan Grade 2 má pevnost srovnatelnou s běžnou levnou ocelí nebo nerezí, méně obvyklý Grade 5 je pevnější než nerez a vyrovná se "lepším středním" ocelím. Titan se údajně špatně obrábí, ale mně to tak nepřijde. Dělám z něj dokonce raději než z nerezi. (Ale titan Grade 5 se obrábí opravdu špatně, kvůli tomu se myslím ani na hodinky nepoužívá). Titan je méně odolný proti oděru než ocel i nerez. Známá je schopnost titanových šroubů se "kousat" pokud uděláte tu hloupost a použijete titanový šroub spolu s titanovou matičkou. Titanový nůž nedrží ostří. Titan prakticky vůbec nekoroduje a to ani ve slané vodní tříšti či mlze (jachta), což je věc kterou i docela dobrá nerez dříve nebo později odnese rezavými skvrnami, důlky nebo povlakem. Podle mně neexistuje lepší materiál (pokud pominu vojenskokosmické exotiky vyznačující se zejména podivnými přísadami, z nichž zlato je ještě ta nejlevnější) na potápěčské hodinky (myslím ty na potápění, ne na předvádění) a podobné. Titanový šroub na titanovou matičku Znám kombinace titanový šroub do titanové osy a titanová sedlovka do titanového rámu(to je super kombinace), naštestí tomu může docela pomoci speciální chemie (maziva).
cali Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 musim len suhlasit s prochaskom..... mal som titanove citizeny a vsetko co pise je pravda a je to na hodinkach naozaj citit -su lahsie, -vacsinou o nieco drahsie nez porovnatelny model v nereze (co sice zrovna o tych citizenoch neplatilo) -skor sa poskriabu ale to sa da eliminovat vhodnym tvarom puzdra/lunety -nestudia -antialergicnost neviem posudit, nie som alergik (vydrzim aj sportky so zaslym puzdrom ) -celkovo na omak take pritulnejsie -posobia ale lacnym az umelohmotnym dojmom v porovnani s nerezom -ta praskavost nebude podla mna tak kriticka lebo ak s mechanickymi hodinkami tresnem tak, aby prasklo titanove puzdro, tak zo strojku myslim bude hrkalka zhrnul by som to tak ze titanove hodinky su rozhodne prakticke ale moc parady nenarobia
J.F. Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Kamarád má titanové Longinesy Conquesty, kupoval je ještě v Tuzexu a dvakrát mu už prasknul článek v tahu. 20 let je 20 let, ale ocel by myslím vydržela. Odhlédnuto od toho, ocel mi připadá subjektivně jaksi solidnější. Titan vypadá jak nějaký zkorodovaný kov.
luko Odesláno 14. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2007 Titan je výborný, dá sa naň rýchlo zvyknúť. Škrabance skôr urobíš na oceli, hoci tam sa dajú vyleštiť. Pred pár rokmi som nedal dopustiť na titanové Certiny. Paradoxne, titanu pristane kombinácia s oceľou alebo zlatom, hoci súčasná hodinková móda sa uberá inou cestou. Krehkosť nie je problém, strojček vydrží určite menej ako titanový plášť. U vojenských hodiniek by som mu dal prednosť - pevný, antialergický, nehádže prasiatka a hlavne superľahký. No nepovažujem ho za vhodný pre spoločenské modely. aj titan /taky co sa pouziva na hodinky/ poskriabes a dokonca lahsie ako ocel, ale tie skriabance oxiduju a nevido ich ako na oceli a druha vec: aj titanove hodinky sa daju prelestit, ale je to trochu narocnejsie...
snake Odesláno 14. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2007 Nemám moc zkušeností,ale měl jsem oboje...teda spíš měl jsem titanové na ruce a koupil jsem si raději ocelové...Jen můj názor
afrikab Odesláno 14. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2007 [quote name='railmaster' U vojenských hodiniek by som mu dal prednosť - pevný, antialergický, nehádže prasiatka a hlavne superľahký. No nepovažujem ho za vhodný pre spoločenské modely. Pro vojenske hodinky je idealni plastove pouzdro vystuzene skelnymi vlakny. Je to hodne atypicky, ale spickovy material na pouzdra.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se