Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hele kluci, když jsme u toho jak je to doopravdy s tím Norincem? Máte někdo zkušenosti?

To je slovo dotaz do pranice.

Když necháme stranou ideologii, tak záleží co od toho očekáváš?

Já mám 1911 kterou jsem dostal skoro novou za asi 4000,-, takže byla povinnost si jí koupit :goof: .  Mám jí v trezoru a když beru někoho na střelnici, tak jí beru sebou, aby si vyzkoušel střelbu z .45 ACP, je to pěkný pocit a svou práci udělá. Asi jí dám jen jiný pažbičky, protože ty bakeliťáky jsou hrozný.

Pokud se pustíš do nějakého ladění, tak se Ti myslím cena vyšplhá dost vysoko a cena základu už nebude hrá velkou roli, tak proč stavět Rolse na podvozku z Fabie.

když plánuješ utratit víc, tak by jsem si, už pro ten pocit nekupoval kopii od soudruhů a vzal by jsem něco ze země původu.

Podobně je to myslím se všemi zbraněmi z jejich produkce.

Odesláno

Mě by vadilo, že kdykoli bych s tím Norincem netrefil jak bych chtěl, tak bych to sváděl na pistoli. Takhle mám jistotu, že zbraň je u mě tím nejmíň škodlivým faktorem :D

Cena je to sice dobrá, ale střílet jen pro ten pocit jak to kope, to by mě asi nebavilo....

Odesláno

Mě by vadilo, že kdykoli bych s tím Norincem netrefil jak bych chtěl, tak bych to sváděl na pistoli. Takhle mám jistotu, že zbraň je u mě tím nejmíň škodlivým faktorem :D

Cena je to sice dobrá, ale střílet jen pro ten pocit jak to kope, to by mě asi nebavilo....

Prostě je to o tom k čemu to chceš. U sebe vím, že střílím bídně ( ale rád), ať mám v ruce cokoliv.

Já jsem docela rád, že jsem ho pořídil. Těch zbraní co nutně potřebuju mít je moc a takhle jsem si za pár korun vyzkoušel, že se mi ta zbraň líbí a ošahal jsem si ten systém a uspokojil prvotní potřebu.

Jsem syslící typ a kdyby jsem si hned koupil originál a náhodou jsme se nezkamarádili, tak by jsem ho stejně neprodal a zbytečně by mi v tom ležely chechtáky.

Takhle vím, že se mi líbí moc a až se zadaří určitě pořídím válečnej originál a nové variace na 1911 jsou vůbec parádní.

Na druhou stranu třeba vím jistě, že moc chci winchester 1897, pěkně i s bodákem a u toho žádnou přechodnou Norinco fázi neplánuju.

Odesláno

Hele kluci, když jsme u toho jak je to doopravdy s tím Norincem? Máte někdo zkušenosti?

Já ho mám, 100% spokojenost. Bylo u puškaře a mám ho pochromovaný s perleťovejma střenkama. Jak se sluší a patří na mafiánskou bouchačku. 

Odesláno (upraveno)

Je to klasicky spolehlivi dric, zadna pistole na mirenku, to same ale plati i o 1911. To neznamena, ze neni presna, ju? :). Dobra zbran na obranu, ponekud ale vyssi vahy s jednoradym zasobnikem. Pokud ji naladujes olovem, tak ma znicujici ucinek. To olovo na noseni, ne na strelnici, to pak zasira hlaven.

Edit: pistole nejsou hodinky a cinanu se neboj. Stejne Colt mezi pistolema neni extra pojem, tim nemyslim vintazni kousky.

Pokud super pistoli, tak nemecko,rakousko,svycarsko, popr. izrael.

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Teda, nosit u sebe 1911 na obranu, to si nedovedu představit :D Nějakou tu zkrácenou variantu ala Kimber Solo asi jo, ale klasickou velkou 1911, to už musí být chlap jak hora....

To mas asi pravdu:), je velika.

Odesláno

1911 je vyrobne hodne pracna tudiz draha. A tak se pohybujes mezi dvema extremy.

Lo cost Norinco - zpracovani na urovni valecnyho Tokareva. Nejvetsi problem je ze zaver a ram obrabi v mekym a kali jej opracovanej a pak jsou dokrouceny kolejnice. Pak vjetsinou nezamika kulisou , ale retizkem. 

Za norkem nasleduje nalestena bida od Rugera pres Paru az po Kimbra.

Ve stredni tride stoji za zminku mozna Remigton nebo Armskor.  

Kovany ram maji Springfildy delany v USA a SW.To je minimalni zaklad pro stavbu, nebo STI, Dan Weson, SVI Caspian. 

Hotovy gun od STI je Lowman nebo rangemaster.Fajnovy je Springfield loaded.

V zavodnim ganu se da utopit klidne 80 k Kc.

Odesláno

Já mám, mimo jiné, NC228 a naprostá spokojenost. Je pravda, že jsem s ním musel srovnat, jako s každou krátkou zbraní. A že mi už rukama prošlo za můj dlouhý život zbraní ......

Odesláno

Dík za ohlasy, no já přemýšlím nad tou jejich kopií ČZ (NZ 75). Vybírám první zbraň a mám dilema. Jetou ČZ, novou Norinco, novou ČZ (moc se mi nechce vzhledem k rozporuplným názorům na kvalitu), popř. Glock 17, tam mám cenový strop. Kvůli ceně střeliva preferuji 9mm Luger. Nečekám žádné super přesné výkony, prostě spolehlivou pistol na střelnici a občas amatérskou soutěž pro pokec s ostatními střelci.

Odesláno

Dík za ohlasy, no já přemýšlím nad tou jejich kopií ČZ (NZ 75). Vybírám první zbraň a mám dilema. Jetou ČZ, novou Norinco, novou ČZ (moc se mi nechce vzhledem k rozporuplným názorům na kvalitu), popř. Glock 17, tam mám cenový strop. Kvůli ceně střeliva preferuji 9mm Luger. Nečekám žádné super přesné výkony, prostě spolehlivou pistol na střelnici a občas amatérskou soutěž pro pokec s ostatními střelci.

CZ neber chlape, vem rovnou Glock. To je jina liga.

Odesláno (upraveno)

Když už jsem tady co říkáte na Kel-Tec?

Kdyby nebyla ta .22Mag tak velká, byl bych v pokušení /30 ran je 30 ran/.

edit.: dolnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Když už jsem tady co říkáte na Kel-Tec?

Kdyby nebyla ta .22Mag tak velká, byl bych v pokušení /30 ran je 30 ran/.

edit.: dolnění

Male, lehke zbrane. Na kvalitu jsou rozpoluplne nazory. Nekdo to nosi jako zalozni bambitku. :).

Odesláno

Myslel jsem MPR-30

Tak to netusim.

Odesláno

Co XDM-9 ? Zelený Sport je teď ještě zlevnil.

Odesláno

Dobré bude si je hlavně v reálu ošahat. Jinak do výběru můžeš zařadit ještě Grand Power a Brněnskou Alfu steel. Z uživatelského hlediska bude obojí příjemnější jak Géčko.

Ad. Géčko - nechci nijak hanit jeho kvality, je to skvělá zbraň pro vojáka, policistu či jiného příslušníka ozbrojených složek ale není úplně vhodná pro sportovního střelce.

Odesláno (upraveno)

To Tomas_2002: jojo, to XDMko je za dobrou cenu. Já po něm hodně toužil, měl jsem krátce zbroják a už už jsem chtěl mít svojí vlastní první pistoli. Ale nikde nebylo k sehnání a čekací lhůty byly na neurčito. Velmi se mi líbí 4,5 palec se závěrem v nerezu.

Nakonec jsem si pořídil americkýho Tauruse - PT 24/7 G2 v 9 mm, také s nerezovým závěrem. A myslím, že jsem chybu neudělal: moderní pistole, oboustranná pojistka i vypouštěč zásobníku (možná se to jednou bude hodit), kapacita 17 "včeliček" + jedna v komoře a navíc DA/SA režim. Ten zde funguje následovně: pistole je vybitá, zkontrolovaná - zasunu plnej zásobník - nabiju náboj do komory - spoušť má dlouhej (a tužší) chod - vystřelim - prázdná nábojnice vyletí a do komory jde novej náboj a druhej výstřel už je v režimu SA, úderník je předepnutej, spoušť má lehčí chod (a kratší reset) a takto stále dál až do posledního náboje v zásobníku. Po vystřelení posledního náboje závěr zůstane vzadu, vyhodim prázdnej zásobník, zasunu plnej, shodim závěr a opět střílim v režimu SA. Pojistka má dvě polohy - nahoru = zajištěno, dolu = vypuštění úderníku ("decoking"?). Můžu tak nosit s nábojem v komoře, aniž by se bál, že třeba při tasení "brnknu" o spoušť a poletí to ven nekontrolovaně. Ještě jsem přišel na jeden fígl: prázdná zbraň, žádný náboj v komoře, zasunutej plnej zásobník - když natahuju závěr, abych dostal náboj do komory, tak nejprve zmáčknu spoušť (jako naprázdno - v komoře není náboj - nic nemůže vystřelit), spoušť držim zmáčknutou, současně natáhnu závěr (tím dostanu první náboj do komory), uvolním závěr a jako poslední uvolním spoušt - v ten okamžik mám nabito a pŕedepnutý úderník a jsem v režimu SA. Možná, že jsem "objevil Ameriku", ale já to neznal.

Je ale fakt, že tuto zbraň nejsem nucen nosit - na to jsou asi lepší kompakty.

Protože střelba z devítky trochu leze do peněz, tak jako tréninkovou zbraň jsem si pořídil Rugera SR22 ve 22LR...

Myslím, že by bylo praktičtější mít "normální" pistoli a k ní ještě konverzi na ráži (třeba) 22LR - na trénink by se to hodilo, no ne?

Tady je odkaz na toho Tauruse: http://www.taurususa.com/product-details.cfm?id=739&category=Pistol&toggle=tp&breadcrumbseries=247

Upraveno uživatelem ToMa

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...