Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zacalo to tak ze som sa na e-bay ulakomil na vsetkym dobre zname Grueny (pre neznalych: je tam stroj ETA 2824-2 a daju sa zohnat za cca 1500KC co je hlboko pod cenou noveho stroja ako nahradneho dielu )

Ako dalej vsetci vieme jedine co ma na tych hodinkach cenu je ten stroj, ten zbytok nie je ani tak nekvalitny ako je hlavne skaredy :) No proste zhodneme sa na tom, ze priemerny 25rocny heterosexual tie hodinky nosit nemoze, a tak bolo treba najst mojej ETE novy domov.

Skoncilo to tak ze som na ebay kupil ETA 2824-compatible swiss vintage NOS puzdro Eterna s ciselnikom vlozkou ruckami a korunkou o ktorom sa pozdejsie ukazalo ze o svajciarsku sa mu pravdepodobne ani nesnivalo.

..... Co je ale zaujimave ze ten model mi nepripada ako nejaky luxus hodny fakovania a hlavne preco by tjamani napodobovali puzdro a nedali tam stroj .... inak je tam zo dva krat na roznych miestach napisane "swiss made" len z druhej strany cislenika je farbou nastriekane "made in thailand" takze neviem co si o tom mysliet.......

nic menej je to z nerezu, rozmery sedia a je to na pohlad celkom pekne takze vysledok posudte sami (ak sa mi podari sem dat fotku)

Viem ze z formalneho hladiska som vlastne vyrobil Fake ale pre tych co by to chceli nejako rozpitvavat vyhlasujem do predu ze ma to nijako netrapi :)

edit: Jo a este by som zabudol ze zbytok po Gruenoch (puzdro cislenik rucky korunka umelohmotna vlozka) vsetko v podovnom neporusenom strave darujem do dobrych ruk

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem cali
Návštěvník YPO
Odesláno
Viem ze z formalneho hladiska som vlastne vyrobil Fake ale pre tych co by to chceli nejako rozpitvavat vyhlasujem do predu ze ma to nijako netrapi :)

no ..... hlavně abys nám je nechtěl za měsíc prodat :D ....... za 8t :)

Odesláno
no ..... hlavně abys nám je nechtěl za měsíc prodat :D ....... za 8t :)

Chces tym nebodaj naznacit ze som sa tu niekedy o nieco podobne pokusal? Pokial nie, tak si podobne srandy vyprosim. Myslim ze zrovna ty ako jedna zo stalic tohto fora by si mohol vediet, ze na ksefty s hodinkami tu mame uplne inych expertov nez caliho. :)

Návštěvník YPO
Odesláno
Chces tym nebodaj naznacit ze som sa tu niekedy o nieco podobne pokusal? Pokial nie, tak si podobne srandy vyprosim. Myslim ze zrovna ty ako jedna zo stalic tohto fora by si mohol vediet, ze na ksefty s hodinkami tu mame uplne inych expertov nez caliho. :)

Nerozčiluj se .... já rozhodně nikdy nic nenaznačuji ...... buď to myslím vážně (a to je bez smajliku) a nebo je to vtip (a to je se smajlikem) ;)

Odesláno

Platí ještě ta nabídka na pouzdro? Jsem 35-ti letý zoofolní pedofil, ale pouzdro by se mi hodilo :D Díky za zprávu

Jinak blahopřeji k výrobku - vypadá to jako dobře odvedená práce. Mě osobně se sice více líbí Gruen, ale to co jsi vyrobil je také pěkné a vkus každého soudtruha se naštěstí liší....

• Po letech...
Odesláno

Narazil jsem na toto starší vlákno. Číselník Eterna Made in Thailand mám doma taky, ale myslím, že je košér. Prostě si v 80tých letech nechala Eterna dělat cifry ve Thajsku (navíc, kdyby to byl fake, tak by to tam asi nepsali).

Proč to ale píšu, na ebay se zase pár těch hodinek objevilo, někde mají dost trapně vyryté ETERNA MATIC na rotoru, tak ať se někdo nenapálí.

Podle mne to není vyloženě fejk, to pouzdro atd je asi origo, ale strojky ne a je to skládačka.

Obecně má Eterna výhodu, že se prakticky nefalšuje, až na pár dost zoufalých Porsche fejků, takže riziko se napálit není jinak vysoké.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...