Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Docela by mě zajímalo, jak by asi vypadal řemen vyrobený na zakázku co do kvality a

životnosti. Pokud tu někdo je, kdo se vyzná v tomto oboru, třeba mi odpoví.

Dále, co za pružnou barvu se používá na hrany ?

Přiznám se, že stále přemýšlím nat tím si nechat "pořádný" řemen vyrobit.

Nevím ale vůbec zatím, komu to svěřit.

Celkově mi dnešní řemeny nějak nesedí kvalitou a způsobem výroby a jsem zatím přesvědčen, že ručně vyrobený bude daleko lepší. Stylově se mi dost líbí řemen, který je na IWC big Pilot.

Měl by být na hodinky Azimuth s roztečí 22mm.

Za každou radu budu rád.

Odesláno

No, mám zatím ještě pořád doma slušnou švadlenu (teda spíš ona mě, nebo jak to vlastně je), tak jsem se po podobných věcech už pídil. Prý je na to potřeba brašnářský stroj, normální textilní to neprošije, navíc se to musí podařit na poprvé, protože v silnější kůži pak zůstavají dírky od jehly po párání. Pokud by to někdo dělal, tak to nebude levná záležitost. Nejde tak ani o matroš, slušná pevná kůže zase až tolik nestojí (s ohledem na tu plochu), ale ta práce.

Odesláno

To je mi jasné, že to bude něco stát, ale mělo by to být vykoupeno kvalitou a životností.

Vycházím z toho, že kvalitní kůže je schopna žít hodně dlouho a tak záleží jen na tom, jak kvalitní bude a jaký výrobní postup se zvolí.

(mám doma starou poctivou koženou brašnu cca 60 let jí je a vypadá líp než některé dnešní po cca 3 letech nošení)

Odesláno

Podle mne se ti nevyplati nechat si delat jeden remen. Stejne driv nebo pozdeji odejde a pochybuju, ze u nas najdes slusneho vyrobce remenu na hodinky. Neni tu proste tradice vyroby kvalitnich hodinkovych remenu. Jde jen o to, najit toho spravneho vyrobce/prodejce venku.

Na azimuthy bych byt tebou zvazil nektery z tehle remenu..

http://81.169.162.205/shop2/index.php?user...oid=388&skat=79

http://81.169.162.205/shop2/index.php?user...oid=394&skat=79

jeste i tenhle by byl super, ale maji jen 20mm verzi..

http://81.169.162.205/shop2/index.php?user...oid=546&skat=78

Odesláno
A co si obědnat k Azimuth Bombardier III. řemen k Azimuth Jagdbomber? Viděl jsi ho?

Ten můj tmavě hnědý s cvočkami je zatím OK a nic proti němu nemám je pohodlný, jen chci prostě jiný, abych měl na výměnu.

(nějaké už stejně objednané mám, ale ta ruční výroba mě moc láká)

Ten světlejší prošívaný Azimuth dodávaný k Jagdbomber navíc je snad jen atrapa řemenu, po cca týdnu nošení se začal rozpadat, jak by ne, když je to papír obalený kůží :(

Odesláno
Podle mne se ti nevyplati nechat si delat jeden remen. Stejne driv nebo pozdeji odejde a pochybuju, ze u nas najdes slusneho vyrobce remenu na hodinky. Neni tu proste tradice vyroby kvalitnich hodinkovych remenu. Jde jen o to, najit toho spravneho vyrobce/prodejce venku.  

Na azimuthy bych byt tebou zvazil nektery z tehle remenu..http://81.169.162.205/shop2/index.php?user=watchstrap&hkat=71&proid=394&skat=79

Jestli jsem si tenhle u tebe neobjednal :)

Odesláno
Rád bych to svěřil nějakému "českému řemeslu" :)

Je to chválihodné, ale hodinky Azimuth taky nejsou české. A Italové jsou na řemínky k hodinkám vyhlášení mistři. Habana doutníček musí taky být vyválený ručně na stehně krásný kubánský mulatky :D (nebo prastarý černošky :( )

Hezké opasky dělá u nás http://www.kmsaddlery.cz/ , ale řemínky k hodinkám v nabídce nemají, asi by šlo se u nich poptat.

Odesláno

Na azimuthy bych byt tebou zvazil nektery z tehle remenu..http://81.169.162.205/shop2/index.php?user=watchstrap&hkat=71&proid=394&skat=79

Aha vidis :D Byt tebou, tak zvazim jeste i ten medove zluty, nebo jemu podobny. Je to zvlastni, ale k cernemu ciferniku jde tahle barva velmi dobre..

Odesláno

Pokud by nekdo objednaval remen na watchbandcenter.com, tak bych se pridal a mohli bychom snizit naklady na dopravu ;)

Odesláno
Já mám raději kovový tah, takže se nepřidám. Ale pokud chcete, zkusím možnost výroby zjistit, jednoho brašnáře znám, jen nevím, jestli na něj ještě najdu spojení.

Prosím zkuste, nebo zkus ?

Také mám radši "železo", ale s těmi Azimuthy jsem přišel na chuť kůži.

Odesláno

Aha vidis :D Byt tebou, tak zvazim jeste i ten medove zluty, nebo jemu podobny. Je to zvlastni, ale k cernemu ciferniku jde tahle barva velmi dobre..

Zjistil jsem , že k těm Azimuthům se hodí snad každá barva.

Odesláno

Ondraj: Klidně tykání, ještě nejdu do důchodu...

Ptal jsem zatím manželky, na průmyslové mašině prý to prošít jde, šijou i těžké kožené bundy, tam je otázkou pak další materiál, přesky a podobně. Asi bych to osobně risknul, koupil kus kůže (na pásky k hodinkách je výhoda, že na rozdíl od bundy to nemusí být velké plochy vcelku) a nechal ji jeden kousek vyrobit. Jednak aby zjistila, jestli to svede, přece jen daleko častěji šije svatební šaty než kožené bundy, jednak jak to bude vypadat, a taky aby zjistila, kolik to vezme času a kolik by stála práce. Jen zase kde vzít ty přesky.

Odesláno

Přesky u řemenů jsou výměnné, jsou na stěžejku, takže se nemusí šít přímo do řemenu. Jinak jsem koukal, že i řemen za 150 Kč může mít dnes pěknou nerez přesku. (koukal jsem, že na tomto a řemenu od Hirsche jsou úplně stejné), vyrábí se zřejmě v jedné fabrice, jen ta od Hirsche měla na sobě vyražené H.

Ohledně řemenu mě zajímá i technologie výroby, tzn. různé způsoby, jejich výhody a nevýhody. Většina řemenů na hodinky se dělá z relativně tenké kůže a uvnitř jsou čímsi vycpané. (mám na mysli masvnější řemeny, ne ty tenké na společenské hodinky) Nevím, jestli by nebyla lepší tlustší kůže, ale jestli by se zase třeba nalámal, nebo nebyl příliš tvrdý, představa je vyrobený z dvojité kůže, aby tloušťka celého byla cca 3 mm.

Další otázky jsou z jaké kůže, jaká povrchová úprava, impregnace, změkčovadla atd., tomu moc nerozumím, ale zde asi bude začínat laťka pro vyšší kožedělnou. Dost mě i zajímají způsoby začištění hran, aby se řemen netřepil, pokud není po stranách kůže zahnutá na rub.

Ohledně životnosti kožených řemenů vycházím např. z vojenských, kterých mám ještě pár doma, ty zažily ledacos a jsou asi nezničitelné. Chápu, že řemen na hodinky bude asi o něčem jiném.

2Roman: Pokud by se manželka chtěla do něčeho takového pustit, bylo by to dost zajímavé.

Odesláno

Ondraj: Zkusím s ní nějak vyjít aspoň pracovně. Ale nejdřív se musím podívat po nějakém materiálu. V Třebíči ještě jedna firma zatím dělá s kůží, šijí cosi pro Italy, našije se pak na to Made in Italy, pak to stojí dvojnásobek. Spolužák z gymplu tam dělá, tak třeba by se něco dalo sehnat.

Návštěvník Mirek
Odesláno

Já když potřebuju řemínek tak v hodinářství v Přemyslovské ul. v Praze vždycky něco najdu jsou super zásobený a majitel strašně ochotný.S řeminkem od Panerai budeš mít problém protože má všitý kovový futýrka (trubičky)na osičky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...