Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 13. 6. 2016 v 12:14, Frostie napsal:

K tomu jsem se snažil dospět, ale nechal jsem svést mou pozornost... :lol2:

Mne už radiocontroly vůbec nebavěj, poslední jsem měl před třemi lety, důvodem je buď úplná absence korunky a nebo její využití k přepínání funkcí (jasně, když s ní nenastavuju čas) a přijde mi to takový vachrlatý i když jsem s ní nikdy problém neměl. Naopak, kupovat quartzky u Citizenu, jdu po perpetualu, kterej se mi líbí a Eco drive, který mi zabezpečí možnost bez omezení využívat chrono, světlo a jiný fičury bez plejtvání baterky. Nic není na věky, ani tohle ne. Ale je to fajn. Ovšem nic takovýho mi nehrozí, citlivá, nepřesná mechanika mě zcela ovládla :)

Upraveno uživatelem Daemonultimate
  • Odpovědi 48
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 13. 6. 2016 v 12:28, Daemonultimate napsal:

Mne už radiocontroly vůbec nebavěj, poslední jsem měl před třemi lety, důvodem je buď úplná absence korunky a nebo její využití k přepínání funkcí (jasně, když s ní nenastavuju čas) a přijde mi to takový vachrlatý i když jsem s ní nikdy problém neměl. Naopak, kupovat quartzky u Citizenu, jdu po perpetualu, kterej se mi líbí a Eco drive, který mi zabezpečí možnost bez omezení využívat chrono, světlo a jiný fičury bez plejtvání baterky. Nic není na věky, ani tohle ne. Ale je to fajn. Ovšem nic takovýho mi nehrozí, citlivá, nepřesná mechanika mě zcela ovládla :)

Já jsem zatím k nepřesné mechanice psychicky nedospěl, nicméně, je mi také sympatičtější solar s kalendářem (v různých marketingových názvech), než RC, které už jsem čtvery měl. Na vachrlatost jsem nenarazil naštěstí, ale zase mi trochu vadila přílišná sterilnost, bezúdržbovost a nuda. Když narazíš na dobré soláry s odchylkou několika málo sekund za měsíc, tak pak není co řešit... :)

Odesláno
  V 13. 6. 2016 v 11:34, Frostie napsal:

Vzhledem k tomu, že to vím na rozdíl od tebe zcela přesně, vč. změn času a dělal jsem pro DCF Mainflingen, tak tento tvůj blábol považuji za osobní útok

V tomto případě nevíš nic, a to ani o kalibru a jeho nastavení (viz neznalost LON/Germany) a ani o samotném rádiovém nastavení hodinek. Což by samozřejmě nebyla tragédie, kdyby ses tady nehádal jak malé dítě, kterému někdo rozšlápnul bábovičku na pískovišti. A ještě přitakávat názoru, aby si to dotyčný nekupoval - proč by proboha neměl?! Citizeny běžně chodí s rádiem v Evropě i u modelů, které jsou pro japonský trh. V podstatě skoro všechno od Citizenu v Evropě chodí, výjimkou jsou modely, které mají pouze řízení signálem v Číně (a to je u nich napsané). Takový počet příspěvků, Citizen dokonce v podpisu a nulová znalost. Kam ten svět spěje :D

Odesláno
  V 13. 6. 2016 v 12:43, JanNovakJan napsal:

V tomto případě nevíš nic, a to ani o kalibru a jeho nastavení (viz neznalost LON/Germany) a ani o samotném rádiovém nastavení hodinek. Což by samozřejmě nebyla tragédie, kdyby ses tady nehádal jak malé dítě, kterému někdo rozšlápnul bábovičku na pískovišti. A ještě přitakávat názoru, aby si to dotyčný nekupoval - proč by proboha neměl?! Citizeny běžně chodí s rádiem v Evropě i u modelů, které jsou pro japonský trh. V podstatě skoro všechno od Citizenu v Evropě chodí, výjimkou jsou modely, které mají pouze řízení signálem v Číně (a to je u nich napsané). Takový počet příspěvků, Citizen dokonce v podpisu a nulová znalost. Kam ten svět spěje :D

předpokládám, že si pouze děláš legraci

Odesláno (upraveno)

A na závěr mojí aktivity v tomto vlákně Ti poradím nastav si hodinky v režimu A-TM, což je zobrazování času bez radiové aktualizace a hodinky Ti poběží s přesností quartzu několika vteřin za měsíc.

A tady Ti přidám manuál, jasný a zřetelný.

http://c05.coacdn.com/calibersWPC/E650_ebook.pdf

Tabulkou je myšlena ta, kterou sem kolega již dával, návod str. 16 - 17

When you use the watch in a place which is not shown in the table below, set the time using the alternate time mode (A-TM).
Odesláno
  V 13. 6. 2016 v 12:57, Daemonultimate napsal:

4 roky stará debata, která má stejný výsledek jako tato :D

V každém případě, hodinky přijímají signál DCF z Německa, dle nich se nastavují (takže zde v ČR nebude problém) a dál je zbytečné cokoliv řešit.

Odesláno (upraveno)

Myslim, že návod hovoří jasně. Jestli je budeš teprve kupovat tak je nekupuj. Není žádná záruka, že to fungovat s přenastavováním letního času bude.

Myslíme stejnou debatu:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V 15. 6. 2012 v 13:04, 'mortis' napsal:

Takže už je mám doma lidi. Zatím první postřehy. Rozeběhly se hned po otevření víčka, byly nastavené na NY, hodiny ukazovaly přesně - rozdíl 2 sec od radiového signálu ( mám doma budík řízený rádiem). Datum v pohodě, nabití ukazuje full ! Pak jsem zkoušel alarm a stopky podle interaktivního menu a dopadlo to špatně :crying_anim02:. Všechny ručičky skončily mimo a čas byl uplně jinde.......

....Prostě jsem musel resetovat všechny ručičky do nulového nastavení. Pak jsem dal Londýn a čekal na signál. Za pár minut bylo hotovo, signál mám na medium, zapnutý letní čas, a ukazujou samozřejmě o hodinu míň. Letní čas můžu zapínat a vypínat jak chci, záleží jestli ho půjde zapnout i v zimě nebo mě automatika nepustí, to se dozvím až na podzim. Ještě musím vyzkoušet to ATM...

Podle mých předpokladů hodinky Citizen AT4010-50E při zpracování signálu z německého vysílače DCF77 nepoužívají žadné sofistikované algoritmy pro práci s letním časem DST. Při nastavení časové zóny na Londýn (LON) jednoduše ukážou o hodinu méně něž je zrovna čas v Německu nebo u nás. A v časové zóně LON to nejde nijak měnit. :sad01_anim:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odesláno

To je sice hezký poznatek, leč má jednu vadu na kráse, a tou je právě ono nastavení letního času. Pokud by byly hodinky určeny pouze do UK, tak kromě toho, že by nemělo smysl je řídit signálem z Německa, tak by ani nepotřebovaly volbu letního času. Takže pokud dotyčný autor příspěvku letní čas zapínal a vypínal jak chtěl a nic se nedělo, pak je měl nejspíš odnést do servisu a ne z toho dělat závěr, že je to tak správně.

Odesláno
  V 13. 6. 2016 v 12:14, Frostie napsal:

K tomu jsem se snažil dospět, ale nechal jsem svést mou pozornost... :lol2:

Hodinky jsem uz koupil, takze neni cesta zpet, kazdopadne si je chvili necham a uvidim jestli se na ne zvyknu.Dik

Odesláno
  V 13. 6. 2016 v 14:12, Daemonultimate napsal:

Až se ozve majitel hodinek a vyzkouší to s tim letním časem, tak uvidíme.

Tak jak se zda jedina moznost je funkce bez radioveho nastaveni. V manualu pisi jen cas v Londyne. 

Odesláno

Co píší v manuálu nerozhoduje, důležitější je, jaký čas se přes DCF nastaví (samozřejmě při zapnuté volbě letního času). A pořád je ještě možnost provést korekci ručiček o hodinu.

Odesláno

Vidim ze resite posun casu a ne zda to hodinky zvladnou.

Neverim,ze citizenky nejdou nastavit o potrebny posun casoveho pasma a to i s vyberem letniho casu.

Mam jich nekolik a vsechny to umoznuji.

Chvili jsem hledal a na strane 26 oficialniho navodu jsou instrukce k alternativnim casovym pasmum. Nereste co je vyresene. Naucte se hledat a cist.

post-26308-0-80064000-1466279359_thumb.jpeg

Odesláno
  V 18. 6. 2016 v 19:51, husakmartin napsal:

Vidim ze resite posun casu a ne zda to hodinky ...

Chvili jsem hledal a na strane 26 oficialniho navodu jsou instrukce k alternativnim casovym pasmum. Nereste co je vyresene. Naucte se hledat a cist.

Děkujeme pane kolego. A Ty číst umíš? Alespoň toto vlákno, ještě méně, alespoň tuto stránku.

Odesláno

Tyto hodinky jsem si jednou uz skoro koupil, tak jsem si o tom predem docela neco zjistoval. Zkus otacenim korunky nastavit na funkcnim subdialu rucicku na hranici mezi ATM a LON a pry by to melo takto chytat primy signal DCF77 bez hodinove korekce, na pozici lon to jen odcita hodinu. Dalsi moznost je, ze das LON a pak manualne das hodinovku na 1,protoze rucky jdou korigovat manualne. K letnimu casu. Jeho nastavovani ma udajne smysl jen v americe, u signalu DCF77 nejde si vybirat, jestli chci letni nebo zimni cas, protoze pro kazde obdobi vysilaji pouze jeden a to ten spravny cas. To jsou moje poznatky, co jsem se dozvedel ruzne na forech, tak to muzes zkusit..

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)
  V 13. 6. 2016 v 12:37, Frostie napsal:

Já jsem zatím k nepřesné mechanice psychicky nedospěl, nicméně, je mi také sympatičtější solar s kalendářem (v různých marketingových názvech), než RC, které už jsem čtvery měl. Na vachrlatost jsem nenarazil naštěstí, ale zase mi trochu vadila přílišná sterilnost, bezúdržbovost a nuda. Když narazíš na dobré soláry s odchylkou několika málo sekund za měsíc, tak pak není co řešit... :)

V 13. 6. 2016 v 12:37, Frostie napsal:

Já jsem zase dospěl k tomu, že chci přesné hodinky, o které se nemusím starat, které nemusím natahovat, u kterých nemusím popř. měnit baterky,  a nestojí majland. Prostě sterilní, bezúdržbové a nudné hodinky. Proto jsem si koupil za slušnou cenu  Attesa RC Eco-Drive CB1070-56L.Titan 88g, safír s AR. Ne že bych neměl vyhlédnuto dost jiných hodinek (i mechaniky nebo baterkové), které jsou ale nedostupné, složitě se kupují v Asii nebo za ně nechci dávat částku jako za slušné ojeté auto...

Upraveno uživatelem zbuddy

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...