Jajar Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Zdravím vás, mám možná dost hloupou otázku, ale nikdy jsem na ebay nenakupoval, tak buďte prosím shovívaví . Otázky jsou dvě:1) při zadávání adresy to po mě chce kromě Country a City vyplnit i pole "state", což jsem vždy chápal jako pole pouze pro USA. Zadáváte tam tedy klasicky znovu město, nebo okres? 2) při zadání platby tam je paypal, ale je tam možnost zadat i kartu (paypal nemám). Je to tak, že zadám číslo karty a platba jde přes paypal bez registrace, nebo to jde přímo z karty? Resp. je potřeba mít paypal účet? Moc díky za odpovědi.
jankoxxx Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 kludne tam daj okres a odporucil by som ti radsej pouzivat Paypal.
l.adamek Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 (upraveno) Urcite pouzivej Paypal. Zrizeni je hned, zadarmo a nemusis na nej posilat penize, staci v nem jen zadat platebni kartu.Duvod, proc platit pomoci Paypalu je ten, ze Paypal te jako kupujiciho mnohem vice chrani proti podvodu (nezaslani zaplaceneho zbozi atp), nez te chrani ebay. Upraveno 16. června 2016 uživatelem l.adamek
Jajar Odesláno 16. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Pánové ještě jednou díky oběma, paypal založen, nákup proveden, teď už jen počkat na hodinky.
Step Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Taky používám paypal a jsem víceméně spokojenej. Jenom mi přijde, že kurzy převodu měn mají horší než banka.
Navros Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Přes paypal platíš za použití systému tuším 4% poplatek z převáděné částky, proto možná ten cenový rozdíl.
prischera Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Taky používám paypal a jsem víceméně spokojenej. Jenom mi přijde, že kurzy převodu měn mají horší než banka.Tak plať v původní měně a převod nech na bance. Paypal tě ke konverzi nenutí. Přes paypal platíš za použití systému tuším 4% poplatek z převáděné částky, proto možná ten cenový rozdíl.Poplatek, ale platí příjemce. Může ho přenést na tebe, ale je to spíš neobvyklý.
Navros Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Moje zkušenost je spíš taková, že jsem poplatek platil já jako odesílatel. Ale jestli to může druhá strana ovlivnit, měl jsem vždycky smůlu. Co si vzpomínám tak jednou, když mi prodejce na ebay vracel po domluvě nějaké peníze, přišlo mi přesně co bylo domluveno.
prischera Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Zvláštní, nikdy jsem na ebay ani jinde přes paypal neplatil víc, než byla deklarovaná cena.
Beet Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Zvláštní, nikdy jsem na ebay ani jinde přes paypal neplatil víc, než byla deklarovaná cena. Souhlasím. Já teké ne.
Návštěvník Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 (upraveno) chyba Upraveno 16. června 2016 uživatelem vojta1
Mornix Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Tou deklarovanou cenou myslíte cenu v CZK, která je u produktu?
prischera Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Deklarovanou cena je ve mene kterou uvadi obchodnik, to je zrejme. Na to jakym kursem to banka prevede do koruny uz obchodnik/paypal nema vliv.
Navros Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Hmm, mi to vycházelo právě na ty 4%, tak jsem to připisoval tomu poplatku. Že bych měl blbou banku, která mě odírá na převodu? A je rozdíl, jestli máte na paypal jen zavedenou kartu a nebo jestli ho máte propojený s účtem?
prischera Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Ja mam na paypalu kartu. A na vypisu z banky i na paypalovém uctu vidim cenu v puvodni mene. Na bankovnim pak i konverzni kurs a castku v korunach. A castka v puvodni mene sedi presne na to co deklaroval obchodnik.
Navros Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Musím se na to pořádně kouknout, ať tady zbytečně nemystifikuji.S tím účtem/kartou jak jsem psal to bylo tak, že když jsem posílal peníze někomu a jako identifikaci jsem zadával jeho e-mail a posílal jsem to přes možnost family&friends, s kartou to pro mě bylo +4% a s přímým inkasem z účtu by to bylo bez. Ale to už je tady úplně OT.
Step Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 (upraveno) Taky mám na PP kartu a PP mi platbu v cizí měně vždy automaticky konvertoval a z karty si stáhl koruny. Dá se někde obecně nastavit v PP účtu, aby si stahovali z karty prachy v měně za kterou nakupuji nebo to jde zvolit až u konkrétní platby? Edit: hrubky.. Upraveno 16. června 2016 uživatelem Step
Navros Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 to prischera: Koukal jsem na paypal účet a máš pravdu, mám to stejně, vidím tam částky jak píšeš. Na výpisu z banky je pak částka, která souhlasí s částkou na paypal účtu. Rozdíl v přepočtu zahraniční měny na koruny dle aktuálního kurzu v ten den a v částce, kterou jsem nakonec zaplatil mi vychází ca ty 4%, ale to je zřejmě výpalné pro mojí banku ve formě výrazně horšího kurzu a nikoliv ten poplatek. Ten jsem ale skutečně platil v případě, že jsem posílal peníze v rámci jiného obchodu než ebay a spol. (můj soukromý obchod).
prischera Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Odesláno 16. června 2016 Taky mám na PP kartu a PP mi platbu v cizí měně vždy automaticky konvertoval a z karty si stáhl koruny. Dá se někde obecně nastavit v PP účtu, aby si stahovali z karty prachy v měně za kterou nakupuji nebo to jde zvolit až u konkrétní platby? Edit: hrubky.. Nastavit to určitě jde, myslím že to můžeš zvolit přímo při platbě a pak už si to pamatuje i pro další platby.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se