Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Potápky od Citizenu se bohužel nachází (nejen) na fóru značně ve stínu modelů Seiko. Řekl bych, že celkem neprávem. Třeba model NY0040 jsou jedy z mých nejoblíbenějších low-budget diverů. V průběhu let jsem vystřídal (vícekrát) model s full lume dialem i černým cifrem (v téhle cenové kategorii nepřekonatelý - inkoustově lesklá černá, jak má být). Vždycky se mi líbila varianta s modrým dialem, ale zároveň mi na hodinkách neseděla černá vložka lunety. Přesto jsem je nedávno na fóru pořídil, s nepropracovaným zámyslem poladit ideální PEPSIny na léto...

Důsledkem menší obliby Citizen diverů je však velmi nízká dostupnost originálních/aftermarket i tuning dílů. Stejně tak informací a zkušeností od uživatelů týkajíc se úprav není na světových fórech mnoho. Nakonec se mi podařilo najít pár fotek NY0040 s pepsi lunetou, dohledal jsem, že byla použita vložka lunety z pepsi modelu NY2300. A jak to tak bývá, jedny NY2300 jsem zrovna doma měl.

Vzal jsem oboje hodinky do tašky a zkusil požádat o záměnu vložek lunety v Koscomu. Tam mi po pár minutách zkoumání a měření bohužel oznámili, že vložky nemají zcela totožný rozměr. To mě ale neodradilo a po krátkém přeměřování jsem se do výměny pustil sám. Sundání lunety a vyjmutí vložky není žádná jaderná fyzika, jen to chce hodně tenký nůž a trochu trpělivosti. Výsledek můžete vidět na fotce, já jsem spokojen:)

Každopádně hodinář v Koscomu měl pravdu, nepatrný rozdíl v rozměru je (vložka lunety NY2300 je o chlup menší než v NY0040). Reálný dopad je takový, že na mých nových pepsinách je velmi malý "prázdný" prostor mezi vložkou a hranou vybrání pro vložku, což ale není na běžný pohled viditelné. Vložku z NY0040 se mi nechtělo do NY2300 rvát či ji brousit + mě chytla další hříšná myšlenka na mini tuning - koupit origo černou vložku a pomocí bělidla ji vyšisovat na faded/ghost lunetu.. Tak třeba za pár týdnů dodám ještě fotku upravených NY2300:)

Fotky: ve stínu stromů/na slunku/s rodinkou lou badž potápek. Omlouvám se za kvalitu, nemám nástroj ani um.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Vyzerá to tak sviežo. Ladí k červeným popisom na ciferníku a v nedeľu ešte o kúsok viac.

Odesláno
Odesláno

Vyzerá to tak sviežo. Ladí k červeným popisom na ciferníku a v nedeľu ešte o kúsok viac.

Jj, další důvod, proč si přeji, aby byla každý den neděle :D

Ty jsi démon :) . Pěkný! Nejde poznat, že je to tuning...

Jj, hodí se tam o 100% líp než origo... Tohle u modrýho modelu v Citizenu designeři prostě nevychytali:/

Odesláno

Todle je supr. NY0040 jsou v užším výběru mejch dalších letních hodinek a tahle možnost jim ještě přidává na zajímavosti. Protože proti SKX maj ten cifr fakt vychytanej!

Odesláno

Kde jste kupovali svoje NY2300? :) Koukám, že po konci SKX013 jsou pomalu na odchodu i tyto malé potápky...

Odesláno (upraveno)

parada... :-) zrovna uzdravuju jedny darovane komplet vytopene NY0040 s urazenym cepem sekundoveho kola a musim rict, ze se mi bez problemu vsechny dily podarilo sehnat u oficialniho dovozce... tedy krome datumovych vencu, ty se pry jiz nevyrabi, tak premyslim jak z nich udelat nodate... :-) je v nich Miyota 8203, ktera se jiz nevyrabi, ale rozdil proti soucasnemu. kal.8205 jsem zatim zadny nenasel

Upraveno uživatelem Robero79
Odesláno

Todle je supr. NY0040 jsou v užším výběru mejch dalších letních hodinek a tahle možnost jim ještě přidává na zajímavosti. Protože proti SKX maj ten cifr fakt vychytanej!

Navíc pokud jsou na tebe 009 na hraně velikosti - pouzdro NY0040 je znatelně menší, i když papírově jen o 1mm. A hodinky s tahem taky podstatně lehčí.

Kdybych měl tyhle pepsiny nahradit, tak jedině SKX025, ty jsou super, ale bohužel celkem nesehnatelný. Jinak potom až rolby gmt I, že:)

Hezky se ti to povedlo.

Díky!

Odesláno

Kde jste kupovali svoje NY2300? :) Koukám, že po konci SKX013 jsou pomalu na odchodu i tyto malé potápky...

Já je ještě stihl na creationwatches, viz odkaz. Nebo teď se zrovna draží na ebayi http://www.ebay.com/itm/371657560783?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Odesláno

Kde jste kupovali svoje NY2300? :) Koukám, že po konci SKX013 jsou pomalu na odchodu i tyto malé potápky...

Ja je bral pred rokem taky z creation. Ony se obcas objevuji, chce to trpelivost a monitorovat situaci.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...