wizard-ov Odesláno 22. června 2016 Nahlásit Odesláno 22. června 2016 Zdravím chronokolegové! Kamarád mne poprosil,. jestli mu zhodnotím nákup na CH24.Jedná se o tyhle Moony, chce je částečně i proto, že je to jeho rok narození. Protože nejsem Moonofil, tak bych chtěl zkušenější požádat o zhodnocení, zda je cena OK a rovněž, jestli už někdo nebral od tohoto prodejce hodinky.Díky, Wiz
malda Odesláno 22. června 2016 Nahlásit Odesláno 22. června 2016 Tak jsem se na ně mrkl a zase mi jako takové terno nepřijdou. Teda s ohledem na poměr cena/stav. Jinak jsou sice dodrbané, ale všechno se tváří originálně. S tím rokem výroby to taky nebude úplně stoprocentní. Ten rok 1978 odvodil prodejce od čísla na vnitřní straně dýnka "ST 145.022-78". Ta číslice 78 ale neznamená rok výroby. Je to prostě model, který se od roku 1978 nějakou dobu vyráběl. Rok výroby strojku se dá přibližně určit podle sériového čísla a dostupných tabulek na internetu. Sto pro pak jedině vyžádáním informací od Omegy ke konkrétním hodinkám, což stojí pokud se nepletu 100 CHF. Mrkni tady - taky moony značené "ST 145.022-78" a přitom podle extraktu z omegy vyrobené v prosinci 1979: http://www.chrono24.cz/omega/speedmaster-moonwatch-cal-861-145022-78-estratto-darchivio--id4345304.htm Tedy jsou prakticky ty samé, jen levnější a troufnu si říct že i v lepším stavu: http://www.chrono24.cz/omega/speedmaster-vintage--id4286840.htm http://www.chrono24.cz/omega/speedmaster-moonwatch--id4193602.htm Takže pokud chce kamarád moony z roku svého narození, musí si počkat na něco s doklady nebo na nabídku u které bude přímo uvedené sériové číslo strojku.
jovani Odesláno 22. června 2016 Nahlásit Odesláno 22. června 2016 ktore "Moony" z roku 1979 by si odporucil?
malda Odesláno 22. června 2016 Nahlásit Odesláno 22. června 2016 K těm tvým barevným korálkům radši žádné
wizard-ov Odesláno 22. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2016 (upraveno) EDIT: Maldo díky, přesně takový náhled Omegamana jsem potřeboval.... Upraveno 22. června 2016 uživatelem wizard-ov
bobi Odesláno 22. června 2016 Nahlásit Odesláno 22. června 2016 K těm tvým barevným korálkům radši žádné - sto bodov
bohus76 Odesláno 22. června 2016 Nahlásit Odesláno 22. června 2016 K těm tvým barevným korálkům radši žádné Omegy mě půjčí Malda,korálky někde splaším a pak budu bouchač jak sfiňa :-)
jovani Odesláno 22. června 2016 Nahlásit Odesláno 22. června 2016 K těm tvým barevným korálkům radši žádné ... tak si ich odmysli, a ja ich nosit nebudem k Moonom
malda Odesláno 22. června 2016 Nahlásit Odesláno 22. června 2016 Jovani: Omlouvám se za svou poznámku, ale musel jsem Vážně, pokud ti jde o omegy z roku narození, asi bych si první rozmyslel, jestli považuješ za jejich "zrod" moment výroby nebo moment prodeje. To druhé zjistíš jen z papírů k hodinkám, to první bohužel jen dotazem na společnost Omega a 100 CHF k tomu. Některé hodinky se už s těmito informacemi ze společnosti Omega prodávají - viz první odkaz z mého prvního příspěvku. Další možnost je datace pomocí výrobního čísla strojku hodinek a pomocí tabulky volně přístupné na internetu (opět se jedná o dataci výroby). Například tady: http://www.brittons-watches.co.uk/watches_omega_dates.htm Je to ale zavádějící. Protože pár vintage hodinek omega s papíry mám, tak můžu říct, že datum prodeje je u mých kousků cca 3-5 let od výroby podle tabulky z odkazu. Mám ale jedny hodinky, které podle stejné tabulky byly vyrobené až rok po prodeji. Takže je to fakt orientační. Viděl bych to tak, že firma prostě vyrábí jeden typ strojku do zásoby, až je jich dost, přejde na jiný a pak zase jiný stojek a k tomu předchozímu se vrátí až dojdou zásoby. Odpovídalo by tomu to, co jsem zjistil o svých Speedmasterech 3576.50 cal. 1866 (ten se montuje jen do jednoho modelu speedmaster). Ty jsem jako nové koupil loni (jaro 2015), ale podle tabulky jsou vyrobené v roce 2005. Když jsem tyto hodinky sháněl, studoval jsem výrobní čísla tohoto modelu speedů na fotkách inzerátů, pokud byly viditelné. Zjistil jsem, že absolutně všechny (ať už inzerované jako použité někdy od roku 2004 a dál nebo fungl nové) tyto hodinky mají velmi blízké výrobní číslo. To tak nějak moji domněnku o jednorázové výrobě jednoho typu strojku podporuje. Tím pádem datace stáří hodinek podle data výroby strojku je dost problematická. Moje doporučení: Chceš hodinky Omega z roku 1979? Počkej na kousek s papíry, které mají datum prodeje v roce 1979. Určitě se zadaří. Chce to čas, trpělivost a bohužel taky peníze. Myslím, že u jiných značek to bude obdobné...
drew83 Odesláno 26. června 2016 Nahlásit Odesláno 26. června 2016 Souhlas, moje moony 145.022 dle serioveho cisla strojku 1970-71, na caseback maji vyrazene -71, dle extractu production date unor 1973. Jednotlive dily vyrabeli v batch a pak montovali dle potreby, takze jednotlive komponenty muzou byt ruzneho stari. Pouzdra tusim az pet let jsem kdesi kdysi cetl, kdyz jsem se o to zajimal ;-) Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk
wizard-ov Odesláno 26. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 26. června 2016 Pánové díky moc, info jsem poslal...
mmaass Odesláno 30. června 2016 Nahlásit Odesláno 30. června 2016 Asi bych radeji koupil nejaky konak s jeho rokem narozeni, k tomu nove/ve stavu novych hodinky a doutnik
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se