Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  leonid napsal:
Nazdar bratři..sice už jedny diplomaty mám, ale jak tak sleduji toto vlákno a cítím se být víc a víc členem Vašeho společenství, měl bych taky zájem o tuto sp. l.e. Co je třeba udělat, kam se postavit do fronty a kdy bude jasné jak to bude vypadat, zakolik etc. Pokud to má být jen soukromá záležitost pro vyvolené tak se omlouvám, že otravuji.

Upravené orientační hlasování:

No. 01 frantik

No. 02 typograf

No. 03 bobr

No. 04 yed69

No. 05 Franta Dobrota

No. 06 Lukáš

No. 07 tell

No. 08 rorda

No. 09 murb

No. 10 prim

No. 11 cigi

? No. 12 bedan

No. 13 nightingale

No. 14 prim

No. 15 dr

No. 16 zh

No. 17 kk

No. 18 leonid

Vítám Vás ve skupině.:)

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Aktuální detailní specifikace hodinek DIPLOMAT:

Popis: Pánské společenské hodinky ٠ iniciační edice 20ks ٠ číslování například "I.E. No. 14/20" ٠ pánské ٠ mechanický strojek s automatickým nátahem ٠ Prim kalibr 96 ٠ 21 rubínů ٠ rezerva chodu cca 40 hodin ٠ 3 ručky (hodinová a minutová ručka s černě vykrytým průsekem) + datumové okno (datový věnec bílý s černým tiskem)٠ pouzdro z nerezové ocele 316L ٠ leštěné/broušené ٠ 7 šrouby upevněné dno z nerezové ocele 316L a průhledem ze safírového skla ٠ klasická nerezová korunka s těsněním dvěma "O" kroužky (stejná jako u modelu Pavouk) ٠ safírové cylindrické sklo ٠ plastický číselník bez iluminovaných indexů ٠ černý kožený řemen z telecí kůže s jazýčkovou sponou z nerezové oceli s frézovaným logem PRIM ٠ vodotěsné 50M / 5atm ٠ dodávané v dřevěné krabičce spolu s certifikátem.

Standardní součástí objednávky je zákazníkem dodaný alespoň jeden plně funkční kalibr. Slovy plně funkční je myšleno funkce schopný - tedy musí ho být naši hodináři schopni uvést do stavu, kdy na něj můžeme dát záruku. V praxi doporučuji, aby strojek +/- fungoval. Jeho repasi, seřízení a vyčištění již zřídíme ve vlastní režii.

Standardně budou hodinky individualizovány jménem a příjmením zákazníka!

Otázka je zda na rotoru nebo na dýnku hodinek!

Potenciální zájemci by si také měli pomalu rozmýšlet, jaký budou chtít k hodinkám řemínek!

Bylo by samozřejmě fajn, kdybychom se byli schopni dohodnout na jednotném.

Tak toliko shrnutí již prodiskutovaného!

Nyní je potřeba rozhodnout o následujícím:

1) definitivní grafika číselníku (zítra nabídnu další alternativu -zmenšené indexy a graficky upravené nápisy před datumkou)

2) rozhodnout o řemínku, který bude standardní volbou. Já osobně pro své hodinky zvolím nadstandardní řemínek z černého krokodýla, pro jeho luxusní strukturu a přirozený lesk. Tento řemínek ale stojí 2750,-Kč navíc, takže se dá předpokládat, že hodinky s ním překročí cenovku 50.000,-Kč.

3) popisy dýnka - zatím předpokládám popisy v češtině: PRIM KAL.96 - 21 RUBÍNŮ - 2008 I.E. č. 14/20 - Jméno Příjmení - Safír - Vodotěsné 5AT

Beru to jako podnět k diskuzi. Napište své náměty.

Upraveno uživatelem PRIM
Odesláno

Indexy na 3 a 9 se mi líbí. Najednou mi až tak nevadí ta hloupá datumovka.

Ještě dotaz na Prima: pokud bych náhodou chtěl dodatečně udělat čísleník bez datového okna, splníte mi to přání či nikoliv?

Jelikož potisk by zůstal stejný, asi by nebyl problém dodat mi číselník bez díry pro věnec. Nebo se pletu a nešlo by to?

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Indexy na 3 a 9 se mi líbí. Najednou mi až tak nevadí ta hloupá datumovka.

Ještě dotaz na Prima: pokud bych náhodou chtěl dodatečně udělat čísleník bez datového okna, splníte mi to přání či nikoliv?

Jelikož potisk by zůstal stejný, asi by nebyl problém dodat mi číselník bez díry pro věnec. Nebo se pletu a nešlo by to?

Asi by to šlo, ale v tuto chvíli to nemůžu slíbit. Pokud se bude číselník dělat jako komplet kus i s datovým oknem, pak to nepůjde, ale stejně zvažuji, že by se nechala udělat matrice bez datového okna a to tam potom frézovat či nefrézovat dle potřeby a přesného místa datového věnce. To by učinilo číselník universálnějším i pro další kalibry - například 68 atd.

Takové řešení by pak umožnilo i volbu bez datového okénka.

Otázka je, jak to bude vypadat, když tam to okénko nebude. Asi by se stejně musela změnit grafika tisku.

Odesláno (upraveno)

Jak píšu, nigu - když budou indexy a černá datumovka, je to to samý, jako bez data - v černé barvě navíc nebude vidět stín. Já bych se o tu informaci nepřipravoval. I když výhoda s rychlým nařizováním je taky o něčem.

Prime - velmi se přimlouvám za jednotný krokodýlí řemen do 50000 tisíc - to snad už nezchudnete a bude to mít úroveň! To si odpustím jméno a příjmení.

Proto bych navrhoval jednotný popis dýnka (technické údaje a identifikace serie - česky) a individualizaci (jméno a příjmení) na rotor, abych ho mohl vypustit, nebo napsat něco jiného - nemáte někdo nějaký pěkný citát, heslo nebo tak? Nebo že by lva dvouocasého?

Nebo - mám to! - máte v Novém Městě erb? Proč není na rotoru vašeho stroje? To se za vás radnice stydí, Prime? Vždyť TO je ta vaše identita, že jste z Neustadtu! Já bych s městem uzavřel smlouvu! Když budou konšelé proti, chci tam rytinu toho dechberoucího renesančního domu a štítu, co máte na náměstí - pěkně stylizovat jedenvedledruhého!

No vida leonide, ono to zabírá - vítám tě ! Těch 30 zájemců asi reálný není, to připouštím, takhle je to dobře.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Diky Cigi, myslím, že jestli to dotáhnete do konce bude zájemců určitě ještě víc. Jen doufám, že ne až příliš. Jde o tu jedinečnost, která je k nezaplacení. Už můj děda říkával, čeho je nad 40 toho je příliš :thumbsup_anim: A teď vážně, nechci plevelit, jsem rád za mou 18 a mám jeden dotaz. Ta podmínka dodání kalibru značí co? Že si máme obstarat vlastní? Jakýkoli, nebo je to jedno? Možná se ptám jak blbec, ale trochu mi to nejde přes palici.

cigi napsal:
Jak píšu, nigu - když budou indexy a černá datumovka, je to to samý, jako bez data - v černé barvě navíc nebude vidět stín. Já bych se o tu informaci nepřipravoval. I když výhoda s rychlým nařizováním je taky o něčem.

Prime - velmi se přimlouvám za jednotný krokodýlí řemen do 50000 tisíc - to snad už nezchudnete a bude to mít úroveň! To si odpustím jméno a příjmení.

Proto bych navrhoval jednotný popis dýnka (technické údaje a identifikace serie - česky) a individualizaci (jméno a příjmení) na rotor, abych ho mohl vypustit, nebo napsat něco jiného - nemáte někdo nějaký pěkný citát, heslo nebo tak? Nebo že by lva dvouocasého?

Nebo - mám to! - máte v Novém Městě erb? Proč není na rotoru vašeho stroje? To se za vás radnice stydí, Prime? Vždyť TO je ta vaše identita, že jste z Neustadtu! Já bych s městem uzavřel smlouvu! Když budou konšelé proti, chci tam rytinu toho dechberoucího renesančního domu a štítu, co máte na náměstí - pěkně stylizovat jedenvedledruhého!

No vida leonide, ono to zabírá - vítám tě ! Těch 30 zájemců asi reálný není, to připouštím, takhle je to dobře.

Odesláno (upraveno)
  cigi napsal:
...nemáte někdo nějaký pěkný citát, heslo nebo tak?

Elegantní citát už nám vyfoukli kluci od Longines. Je to škoda, k Diplomatům by se hodil, jsou elegantní ;)

Edit: hezký citátů o času je hodně, ale buď jsou dlouhé nebo morbidní (typu "Kterou hodinu nevíš...").

Jediný krátký, který znám, je "TEMPUS EST DONUM" ("Čas je dar").

Delší se nám tam určitě nevejde...

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

No vida, jak to začíná nabírat zajímavej směr ... B) Souhlasim ale s ostatníma, dřív jsem se sem nedostal, že ty jasnější kontury celýho projektu v určitý fázi by tomu dost pomohly ... Tahle je pár lidí, který se báli ozvat, za jinejch okolností by tak udělali a na ten počet 30-ti lidí by se to v pohodě dostalo ...

Jen taková věcná - myslim, že většině lidí je systém kalkulace výrobku jasnej, jen si možná trochu chtěli přisadit s těma kupeckejma počtama ... ;)

Odesláno (upraveno)

leonide - musíš si obstarat kalibr 96, 21 kamenů automatic. V podstatě, když je na primkách napsáno automatic, je to na 90% on.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

Ano, tak tohle jsou Diplomaty. Kde si je můžu koupit? Bez zbytečných nápisů, bez půlindexů a s korunkou, která se blíží předloze. A kdyby byla uvnitř 68...tak tu máme nástupníka :guiltysmiley:

Upraveno uživatelem yed69
Odesláno

hciq: mám stejný názor. Indexy na 3 a 9 se mi vyloženě nelíbí, vypuštění nápisu automatic a 21 jewels je věc, která stojí za diskusi.

Mít tam nějaký nápis asi vychází z piety k původnímu modelu, na druhou stranu mi tam nechybí (ovšem na vizualizaci - otázka ja by to vypadalo na ciferníku skutečných hodinek ?)

Odesláno

Hciq - bravo, tak to je ono. Přesně tak bycho to udělal. Akorát budou asi menší číslíčka na datumce. Jejich velikost je omezena průměrem datového věnce, bohužel. :smoke:

Odesláno
  typograf napsal:
Hciq - bravo, tak to je ono. Přesně tak bycho to udělal. Akorát budou asi menší číslíčka na datumce. Jejich velikost je omezena průměrem datového věnce, bohužel. :smoke:

myslím, že jsem to číslo nezvětšoval (už ale vím prd)

Odesláno (upraveno)

Výborně hciq - brávo ! U mě zatím nejlepší. :speak_cool: :speak_cool:

Pro mojí osobní náturu moc uhlazený, ale to k diplomatům patří. Jó Jó Jóhóhó tohle bude nádhera! Jen doufám, že si z nás nestřílíš a nezměnil jsi poměry ciferníku, ty lišáku! To by byl náběh! Minimálně jsi zvětšil rámeček kolem datumky, ne?

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  cigi napsal:
Výborně hciq - brávo ! U mě zatím nejlepší. :speak_cool: :speak_cool:

Pro mojí osobní náturu moc uhlazený, ale to k diplomatům patří. Jó Jó Jóhóhó tohle bude nádhera! Jen doufám, že si z nás nestřílíš a nezměnil jsi poměry ciferníku, ty lišáku! To by byl náběh! Minimálně jsi zvětšil rámeček kolem datumky, ne?

jo

Odesláno (upraveno)

Co jo? Střílíš si z nás, nebo ne ? :D A co ta vzdálenost řemenu od pouzdra - hele hciq ...! ? ! ?

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

No nevim, me se ta varianta s "jewels" a "automatic" docela libi. Tohle mi prijde trochu prazdne. Ty popisky byly na puvodnich Diplomatech taky a vypada to dobre.

Jinak s Lukasem zatim zustavame zajemci, cena 50 000 vcetne DPH. Pokud si zaridime moznost nakupu bez DPH (na firmu napriklad) budeme v podstate v nasem puvodnim limitu :P

Jinak popisky cesky super, jmeno a prijmeni chci na dynku a na rotor bych navrhoval nejakou jednotnou rytinu - treba logo Chronomagu.

Upraveno uživatelem Frantik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...