VojtaJ Odesláno 13. července 2016 Nahlásit Odesláno 13. července 2016 Tak včera dorazily od jednoho člena fóra.Ani nevím, co mě to popadlo, protože až do minulého týdne jsem si myslel, že vrcholem mé hodinkové "sbírky" budou ještě hooodně dlouho (nebo do výhry ve sportce) Victorinox Alpnach Mechanical. Je tedy fakt, že mým snem vždy bylo vlastnit orloj od nějakého skutečně známého výrobce (Omega, Breitling, Rolex atd.), protože i když jsou Alpnachy parádní hodinky, které se mi hrozně líbí, jsou to pořád "jen" Victorinoxy (Ty uvozovky bych nejraději dvakrát zvýraznil, protože ty hodinky jsou fakt výborný a Victorinox mám jako firmu rád, tak že nechci, aby to vyznělo nějak hanlivě).Stále jsem žil v přesvědčení, že produkty těch známých firem jsou vysoko nad možnostmi mého rozpočtu (což jsou). Ale někdy minulý týden jsem začal pečlivěji pročítat sekci "prodám" a zjistil jsem, že pokud člověk nekouká po těch vyšších modelech (s chronographem a pod.), dají se najít krásné, zachovalé hodinky za cenu, o které bych ještě byl ochotný uvažovat. A pak jsem tam objevil Breitlingy Seawolf Titan Yellow 44mm, který se mi na pohled strašně zalíbily a byly za cenu, kterou bych, sice s velkým sebezapřením, za ně ještě byl ochotný dát. Kontaktoval jsem prodejce a on mi poslal ještě pár dalších fotek. No, a na nich jsem si teprve uvědomil, jak strašně jsou vysoký a taky mi došlo že servisovat u nás hodinky s WR 3000m, by byl trochu problém. I když v nich tluče Breitlingovskej cal.17, což je vlastně ETA 2824-2, kterou dokáže opravit většina slušných hodinářů. Koupi Seawolfů jsem tedy musel zrušit a pátral jsem dál. A do očí mi padly bílé Colty Automatic 44 na tahu za praktocky stejnou cenu, jako před tím Seawolfy. Sice jsem nikdy bílej cifr nemusel, ale čím víc jsem si prohlížel jak fotky prodávajícího, tak jiné z netu, uvědomil jsem si, že jsou vlastně nádherný. Fascinovalo mě, jak jsou indexy v závislosti na světle na pohled buď světlejší, nebo tmavší, než cifr, tak že hodinky vypadají pokaždé jinak. Navíc byly ještě v záruce a na fotkách vypadaly prakticky netknuté. I když prodejce neměl žádné hodnocení, trochu mě uklidňovalo, že preferuje osobní předání. Následovala tedy SZ a po nějaké době vzájemného domlouvání jsme zjistili, že sejít se někde na předání je pro nás v následujícím měsíci téměř nemožné. Tak že jsem to byl nakonec já, kdo navrhl platbu na účet a zaslání poštou.Když jsem pak na stránkách své banky zadával do kolonky "částka" tu cifru, ptal jsem se sám sebe, jestli jsem se nezbláznil, ale přeci jen, spočítané jsem to měl a na mizinu mě to nepřivede. Tak že do toho a konečně si budu moct říct "Máš na ruce PRAVÉ BREITLINGY!!! "Peníze jsem posílal v něděli večer a v pondělí ráno mi přišla SZ, že zdárně dorazily na účet a hodinky jdou na poštu. Ten den byl jeden z nejdelších a v práci to vůbec neutíkalo. Až mi konečně přišla SMS od pošty, že mi bude v úterý v odpoledních hodinách doručena zásilka. No, a já mám zrovna tenhle týden odpolední směnu, tak že jsem ráno venčil psa s vědomím, že přijedou, zrovna když budu v práci. Ale těsně před polednem, když jsem byl se psem zase venku, najednou volal pošťák, že stojí před domem. No, skoro jsem uhnal pesana, kterému je už přes 9 let a na běhání už moc není, ale nakonec jsem modrou dodávku, která už byla u sousedního domu, ještě dohonil...Tak že jsou tady a jsou neskutečně SUPEEER!!!Jo, omlouvám se za kvalitu fotek, ale je to jen z mobilu a vemku je pod mrakem, tak že světlo mizerný. Až to půjde dodám lepší.
VojtaJ Odesláno 13. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 13. července 2016 Jo, ještě doplním pár údajů:Průměr: 44mmVýška: 11,25mmMteriál pouzdra: Ocel (broušená + leštěná), šroubovací korunka, jednosměrná lunetaSklíčko: Safír, oboustranný antireflexWR: 200mStrojek: Breitling cal.17, 25 kamenů, automat, COSC, čas + datumTah: Breitling Professional III, ocelový
sibirnaya Odesláno 13. července 2016 Nahlásit Odesláno 13. července 2016 parada, gratuluju, podle me jsi udelal moc dobre, kdyz na to mas, proc si neudelat radost..
Blinker Odesláno 13. července 2016 Nahlásit Odesláno 13. července 2016 Mám veľmi rád, keď z každej jednej vety chlubícího príspevku srší eufória. Neostáva nič iné, len pogratulovať. Prajem veľa šťastných chvíl. Užívaj
VojtaJ Odesláno 13. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 13. července 2016 (upraveno) Tak jsem zjišťoval přesnost. Seřídil jsem je podle rádiem řízených Casio a po 24 hodinách jsem pomalu nebyl schopný poznat nějakou odchylku!! Rozhodně to bylo méně, než 0,5s. Čekal jsem tak 3 - 4s, ale tohle mě fakt dostalo. Jediné, čeho lituju, je, že je nemůžu nosit v práci, protože tam bych je určitě odřel a omlátil. Ale jinak je nesundám z ruky a na dnešek jsem s nimi i spal. Prostě láska na první pohled a můj splněnej sen... Upraveno 13. července 2016 uživatelem VojtaJ
vladacr Odesláno 14. července 2016 Nahlásit Odesláno 14. července 2016 Gratuluju, tohle patří do vlákna "Co mi dnes udělalo radost" :-). Snad mi je budeš moci někdy u nás v Budějcích ukázat, abych mohl litovat, že jsem si jejich koupi rozmluvil.
M-72 Odesláno 14. července 2016 Nahlásit Odesláno 14. července 2016 Gratuluji, jak jsem to četl, úplně jsem viděl tvoji radost Sám mám coltíky s černým cifrem.
PEtrS Odesláno 19. července 2016 Nahlásit Odesláno 19. července 2016 Gratulace. Sice to jsou vlastně "entry - level" béčka, ale podle mě jedny z nejpovedenějších.U tědle Coltů se mi nikdy nechce věřit že fakt mají 44mm, připadají mi menší a v pohodě sedí na menší ruku. Užij si je.
VojtaJ Odesláno 27. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2016 Tak poprvé s Coltama na čundru, tentokrát na Berounce. Sice se nám nějakým zázrakem vyhnuly všechny bouřky i většina deště, ale ta sauna byla hrozná. Ještě navíc si kámoš oddělal bolavé koleno, tak že jsme museli skončit o den dřív. K tomu v Plzni se rekonstruuje nádraží, tak že vlaky jezdí všelijak, jenom ne podle jízdních řádů (I když podle těch jezdí málokdy i bez rekonstrukcí) Každopádně, Coltíky obstály se ctí a lumi, i po tom převážně podmračeném dni, byla čitelná prakticky celou noc. Zatím si je nemůžu vynachválit a jak jsem před tím neměl rád kovové tahy, tak tenhle je úžasně pohodlný a téměř se pod ním nepotí ruka, tak že asi na ně změním názor. Přesnost se pohybuje někde mezi 1 a 1,5s za den, tak že taky v poho. PS: Ta zřícenina na fotce je Lipštejn, ale bohužel, kvůli tomu kámošovo kolenu jsem ho měl čas prolézt jen hodně zběžně a museli jsme se pomalu vydat k autobusu a na vlak. Což je škoda, protože je tam fakt hezky. I když musím tedy uznat, že chození s báglama v tom mrtvolným, saunovitým dusnu je fakt zážitek. Lilo ze mně jak z konve.
VojtaJ Odesláno 27. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2016 Sorry za kvalitu fotek. Foťák jsem s sebou neměl a na nějaké lepší focení mobilem nebyly ani podmínky, ani příliš chuti a hlavně energie.
XXmass Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Takhle to vypadá, když si člověk splní sen. Otázkou, ostatně jako vždy, zůstává, jak dlouho budou právě tyhle Béčka to nejdražší, co seš ochoten zaplatit... Hodnoty se holt člověku posouvají. A to zvlášť na tomhle fóru... :-)
VojtaJ Odesláno 29. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Hodnoty se posouvat můžou, ale cifra na výplatní pásce se pořád nějak zvětšovat nechce. Ne, že bych teoreticky neměl na víc, ale pokud mi má něco zbýt na jídlo, bydlení, oblečení a jiné, pro život bezvýznamné drobnosti, tak tyhle béčka na tom vrcholu asi zůstanou ještě dost dlouho.
VojtaJ Odesláno 6. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2016 Breitling a letadla šli vždycky dohromady, tak že tady je pár fotek na téma Breitling Colt a Sbach 342 o rozpětí 1,57m:
Frostie Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2016 Ooo, tak jsou hyperluxusní fota, Vojto!
VojtaJ Odesláno 9. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. srpna 2016 Dík za uznání. Ten den jsem si moc nezalítal, protože odešla pohonná baterka, tak že místo sedmi minut jsem vydržel ve vzduchu necelé dvě. Pak spadlo napětí, regulátor motoru shodil výkon a musel jsem dolu . Tak jsem alespoň využil toho, že éro bylo na zemi a vyblejsknul jsem ho s orlojem.
VojtaJ Odesláno 9. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. srpna 2016 Ejhle! Tak koukám, že jsem ze Začátečníka povýšil na Member_50
VojtaJ Odesláno 18. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2016 B for B... Breitling for Bedly..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se