Přejít na obsah

Dotaz na opravu kapesních hodinek

JaVo1

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak bez vlásku,. ruček, špatný číselník   skroucený pouzdro a kdoví co ještě. Tak to by 2000,- nejspíš nestačili a já osobně, bych do opravy nešel.

Ne proto, že bych to nedokázal opravit ,  ale proto, že podle mě, to jsou už moc poškozené hodinky a vynaložená námaha na opravu, by určitě nekorespondovala s výsledkem opravy. Hlavně ten číselník.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

Všechno jde opravit :-), stačí vytrvat... Ty druhé pujdou opravdu opravit lépe, se mnou to tu ze začátku také nevypadalo zrovna nejlíp a povedlo se. Na opravu jsem čekal cca rok....

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/43305-kapesni-hodinky-info-a-rada/

Odkaz ke komentáři

No, jsou čistší. Upřímně - informační hodnotu to má velice malou. Vyleštit hodinky si může každý doma sám.

Já osobně mám rád spíš technické informace, detaily o opravách, technických problémech, foto před a po a podobně.

A takové informace jsou pak užitečné i pro další lidi s podobnými problémy/hodinkami. Dozvědí se tady co všechno se dá opravit, co to obnáší a kolik to stojí, kam a na koho s tím jít,... To jim pomůže při rozhodování opravovat/neopravovat...  a předejde zbytečným dotazům.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Omlouvám se, ale bližší informace moc nemám. U hodináře, kde jsem se byl zeptat na opravu, mi byl doporučen jiný hodinář p. Varaďa ze Želechovic který se zabývá opravou starožitných hodin. S p. Varaďou jsem pak komunikoval jenom telefonicky. Domluvili jsme se, že hodinky nechám u hodináře ve Zlíne, kde jsem se původně ptal na opravu. Vím jenom že se musela vyměnit korunka a spravit pérko a samozřejmě vyčistit. Vím, že trochu problém byl sehnat správnou korunku. A jak jsem psal výše oprava stála 1000,- kč. 

Odkaz ke komentáři

Netřeba se omlouvat. Jen je prostě fajn mít si co přečíst :)

Nebo i podívat. Například na fotce strojku je vidět zaletované jedno ložisko, tak by se mi líbilo vidět to po opravě, taky mi vrtá hlavou proč se měnila korunka, prostě zvědavost a poučení.

Odkaz ke komentáři

Korunka vypadala před opravou docela dobře . Neměnil bych jí  Čistý stroj, nejspíš bude, i když, ten blesk to docela zkresluje. Pouzdro je obouchané a ne moc čisté  pořád.

Ale je to jenom můj názor a oči  :)  Jirka

Odkaz ke komentáři

Pouzdro jsem skoušel ješte čistit s leštenkou na stříbro ale na nekterých místech je ta černota vritá do oděrků (jako čistit tetování mýdlem). Hodinky byli dlouho hozene ve starém chlévě bez ladu a skladu a zadní pouzdro bylo ohlé a nedoléhalo. Jsem rád že jsou funkční a na to jak byli skladovány vypadají "docela k světu". Starou korunku mám k dispozici. Pokud máte zájem můžu udelat foto. 

Odkaz ke komentáři

Jo, to by chtělo lepší fotku. Co je to podivné, šedé ložisko/kámen na tom jednom ozubeném kole? To vypadá tak divně, jako kdyby to bylo letované cínem... i kolo pod ložiskem má flek stejné barvy... Co to je? A vlásek taky vypadá trochu nestejnoměrně, ale jestli byl požadavek na zprovoznění, tak to chápu, je to funkční a vypadá to čistě.

Zčernalá místa na pouzdře asi nic špatného není. Stříbro prostě v našem špinavém, chemickém vzduchu černá. Kdybychom měli vzduch čistý (hlavně bez síry), nečernalo by.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...