PEtrS Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Odesláno 27. července 2016 (upraveno) Venku prší, domů se mi ještě nechce, tak vám napíšu, jak jsem nechával zkracovat tah na Monsterech...V pátek v poledne mi na poštu dorazily oranžový monstra a samozřejmě tah byl nastavený na ruku statného dřevorubce. Za hodinku jsem měl odjíždět na Moravu a chtěl jsem hodinky o víkendu nosit, to je jasný. A já ten jejich "trubičkovej" systém fakt nerad kuchám sám, protože na to nemám nářadí.Tak mě napadlo, že spojím příjemné s užitečným a během pojídání kvalitní stravy v obchoďákové číně si nechám zkrátit tah v místním hodinářství ASAT. Seika prodávají, tak snad musí vědět, ne? Paní zkušeně hodinky zhodnotila: "Hmmmm... automat!" a prohlásila, že to bude na počkání za 250,- Cena mě teda mírně zaskočila, ale chtěl jsem je už mít co nejdřív na ruce.Vzala si hodinky ke stolečku s nářadím a zamračila se: "Jo to je to s těma trubičkama! Tak to si zajděte nakoupit, to hned nebude!". Já měl radost, že ten blbej systém zná a vyrazil na svou porci glutamátu.Po půl hodině se vrátim a co nevidim, tah v rozsypu a už se nad tím mračí ženský dvě. Tak se ptám, co je jako za problém. A dozvídám se, že se v tom už někdo určitě hrabal, že je každej ten dílek spojenej nějak jinak a nejde to sestavit zpátky, ale že něco vymyslí a ať jim dám ještě chvilku. No co, hodinky z druhý ruky, asi to někdo dojebal, říkám si.Po dalších dvaceti minutách jsem zpět a všechno ve stejným stavu, jak předtím. Tah rozebranej a ženská, jestli prej bych je tam nenechal do pondělí, že to přijde paní, která "umí všechno". Na to já, že to teda néé a co je jako za problém. Nechci tady zabíhat do tajů monster tahu, ale paní nasadila koncovky na obě strany té tyčky a jala se to rvát skrz tah. A ono to tam překvapivě nešlo ani silou ani násílím. Naznačil jsem, že tento postup nepovažuji za správný, na čež mi paní oznámila, ať ji to teda předvedu sám. Dopadlo to tak, že jsem si tah spojil víceméně sám (uznávám, že nářadí měly fajnové). Následně mi paní oznámila, že tomudle by teda jako moc nevěřila a ať to radši zakápnu doma lepidlem. To prej tak hodináři dělaj.Při žádosti o zaplacení 250 kč jsem se už nezmohl k odporu, protože až tam s těm hodinkama přijdu na zkrácení příště, tak už to bude zadarmo!Ještě dodám, že tah byl samozřejmě v pořádku a nikdo do něj předtím neodborně nezasáhnul... Upraveno 27. července 2016 uživatelem PEtrS
Liqid Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Odesláno 27. července 2016 (upraveno) A přitom to nic není, já to dělal se svorkou na papír a pinzetou. Trochu mě mrzí, že jsi jim to zaplatil. Mám docela chuť vzít tah a zkusit, jestli už se paní poučily. PS: nevšiml sis, jaká Seika tam mají vystavená? Upraveno 27. července 2016 uživatelem Liqid
JaRooN Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Odesláno 27. července 2016 To je v pořádku, žes jim zaplatil za službu. Vždyť jsi využíval čas a nářadí prodejny. Teď se tam ale vrať a nech si podepsat fakturu za školení, které jsi jim poskytl
habadej Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Odesláno 27. července 2016 Vzhledem k tomu, že jsem taky netrpělivej, a mám strach, aby se mi nestalo něco podobnýho, tak jsem si pořídil náčiní a naučil se upravovat asi všechny náramky co znám a fakt to nic není.
Radik Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Odesláno 27. července 2016 Úplně stejnou historku v "hypermarketovém" hodinářství (ale přesně bohužel neříkal kde) mi kolega s Monstrama popisoval. Přinesl do tam, paní si to vzala a nakonec odcházel s hromádkou součástek v ruce. Koscom tuším, kam jsem ho na jistotu poslal, to nakonec napravil.
Frostie Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Odesláno 27. července 2016 Vzhledem k tomu, že jsem taky netrpělivej, a mám strach, aby se mi nestalo něco podobnýho, tak jsem si pořídil náčiní a naučil se upravovat asi všechny náramky co znám a fakt to nic není. po zkušenostech s různými "hodináři" a při obavách o mé kousky jsem se to raději naučil také. Potvrzuji, že po počátečním čumění jak husa do flašky jsem také zjistil, že je to dost jednoduché, vč. Seiko tyček
PEtrS Odesláno 27. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2016 No jo, příště už sám. Horší to nebude a upřímně - s jejich nářadím mi to vážně šlo Kdysi už jsem tenhle typ tahu zkracoval a pak hodinu hledal jednu tu koncovku na podlaze. Byl jsem přesvědčený, že když Seika prodávají, tak nebude problém. Navíc na výloze nápis jako kráva, že zkracují tahy.Jinak nic moc zajímavýho jsem tam v Seikách neviděl - maximálně nějaký pětky.
bobi Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Odesláno 27. července 2016 ASAT byl dříve ve Futurum (Carrefouru),nyní asi od dubna nově v bývalé "Interšpajzce" (Albert).V Asatu se střídají tuším 2 páry ženských.V Asatu již pár roků nechávám měnit v mých letitých chronobaterkách baterii.Jedna ta prodavačka tam je docela šikovná.Výměnu baterky svěřuji vždy jenom jí.Letos jsem tam byl koncem června a do výměny se hrnula její kolegyně,že to taky umí .Přesto jsem trval na tom,aby výměnu s tlakovkou udělala právě ta "šikulka".Víc než před rokem( ještě v Carrefouru) jsem si u ní také nechal zkrátit tah u SMPc,vše bylo naprosto v pohodě.Ale jiné bych ty bondovky určitě nesvěřil .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se