VS Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2011 (upraveno) Ještě jednou upřesňuji, hmotnost do 1 kg. To je základní parametr. Jistě to jsou skvělé notebooky, ale když mu nabídnu 3,5 kg notebook, strávím zbytek života v kotrmelcích Mám nahradit DELL E6400 něčím menším a lehčím. Upraveno 23. března 2011 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmako Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2011 Na ten MB Air můžeš hodit Windows, ale je to trošku svatokrádež. Pořád bych ale hlasoval pro něj. Otázkou je, jak ochotný bude zvykat si na nový systém - ale pokud si zvykne, nebude cesty zpět. A celá firma bude naštvaná, protože bude trošku efektivnější a zvládne vyprudit víc lidí :-) Do toho kilogramu to jinak bude těžké... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paulio Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2011 (upraveno) Ještě jednou upřesňuji, hmotnost do 1 kg. To je základní parametr. Jistě to jsou skvělé notebooky, ale když mu nabídnu 3,5 kg notebook, strávím zbytek života v kotrmelcích Mám nahradit DELL E6400 něčím menším a lehčím. Notebook do 1 kg bude asi trochu problém. Jestli má Dell Latitude E6400 (což je relativně velký notebook), tak bych zkusil třeba Dell Latitude E4200. Váhu Dell udává: od 1,0 kg (hmotnost závisí na konfiguraci a případných změnách ve výrobě). Jestli používá dock, tak by měl tuším sedět na oba modely stejný, jelikož je to řada E. Notebooky od Applu jsou celkem otázka... To záleží na tom, jaký je to uživatel. Upraveno 23. března 2011 uživatelem Paulio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2011 Na ten MB Air můžeš hodit Windows, ale je to trošku svatokrádež. Pořád bych ale hlasoval pro něj. Otázkou je, jak ochotný bude zvykat si na nový systém - ale pokud si zvykne, nebude cesty zpět. A celá firma bude naštvaná, protože bude trošku efektivnější a zvládne vyprudit víc lidí :-) Do toho kilogramu to jinak bude těžké... Ty Windows tam budou virtuálně nebo se přeinstaluje původní systém. Beru to jako poslední zoufalou možnost, ale musím se přizpůsobit požadavkům ředitele. Existuje na Mac nějaký software, který umožňuje přímou práci s dokumenty doc, xls a ppt? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ejabejaroz Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2011 Ty Windows tam budou virtuálně nebo se přeinstaluje původní systém. Beru to jako poslední zoufalou možnost, ale musím se přizpůsobit požadavkům ředitele. Existuje na Mac nějaký software, který umožňuje přímou práci s dokumenty doc, xls a ppt? No, například Microsoft Office Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2011 No, například Microsoft Office Tak to mě vážně nenapadlo, že existuje MS Office for Mac. Provozní slepota Tak to vypadá, že je problém vyřešen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martz Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2011 Já v práci pracuji na pravěkému Fujitsu Siemens E8310 (starý dnes tak ty tři roky). Mám ho poladěný tak, aby mi stále stačil výkonově, tj. 4GB RAM a hustodémonsky krutopřísně rychlý SSD disk. Ostatní parametry pro moji práci nejsou tak podstatné. Na cestách, když nemám velký displej v kanclu, vyhovuje 15,4" LCD s rozlišením 1400x1050. Windows 7 x64. Pracuji hlavně s databázovým serverem MS SQL, používám virtualizaci a to vše je hodně diskově i paměťově náročné. Doma si hraju na Lenovo Thinkpad Edge 11, s opravdickým procesorem (žádný Atom), 2GB RAM a tak. Zvažuji ale upgrade o další 4GB RAM a SSD disk, na který jsem si povážlivě zvykl Displej 1366x768, úhlopříčka 11,6 palce. Windows 7.Toto domácí Leninovo je moc fajn, je dobré, že je skladné - strčím ho do neoprenového pouzdra a narvu ho do fotobrašny, nebo do "kabelky" přes rameno a nikdo neví, že mám sebou noťas. Primární určení je web, prvotní archivace a prvotní zpracování fotek a to je vše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ejabejaroz Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2011 Tak to mě vážně nenapadlo, že existuje MS Office for Mac. Provozní slepota Tak to vypadá, že je problém vyřešen. Na cesty úplně v pohodě - 128 verzi a není co řešit - akorát je škoda, že ty nový modely nemají podsvícenou klávesnici - v noci v letadle, večer v hotelu jsem si na to docela zvyknul Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notabene Odesláno 24. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2011 T21->T23->T42->T61 další v řadě asi nehrozí, takže to vídím zase na T61 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miramax Odesláno 25. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2011 já začal u T41, dlouho s ním vydržel, pak přešel na T61 a po této zkušenosti jsem s Lenovem skončil... to už s Thinkpadem nemá nic společného dnes sedlám dell 1220 vostro a na to moje pracovní nasazení naprosto ideální a dostatečný, a přitom jenom špatná zkušenost s T61 mě odradila od koupě Lenova řady X T21->T23->T42->T61 další v řadě asi nehrozí, takže to vídím zase na T61 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čendík Odesláno 26. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2011 Mám not'as lenovo T61. Na surfování po netu a posílání mejlů to stačí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 26. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2011 HP Pavilion 6500, spokojnost. Staci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paulio Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 (upraveno) já začal u T41, dlouho s ním vydržel, pak přešel na T61 a po této zkušenosti jsem s Lenovem skončil... to už s Thinkpadem nemá nic společného dnes sedlám dell 1220 vostro a na to moje pracovní nasazení naprosto ideální a dostatečný, a přitom jenom špatná zkušenost s T61 mě odradila od koupě Lenova řady X To by mě celkem zajímalo, jak jsou na tom dnešní ThinkPady...? Hodně jsem četl o tom, že od té doby co je vyrábí Lenovo, tak jejich kvalita klesá a klesá. Už to prý není ten starý poctivý etalon, který produkovalo IBM. Upraveno 28. března 2011 uživatelem Paulio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 ja si chcu tedka na doma na chronomag a filmy koupit tuhle vec. libi se mi hlave ta vydrz a ze je to relaivne tenky.. a ze to neni nakously japko co vy na to? http://www.asus.as/asus-u36jc-rx269x-133-i5-480m-4g-500g7-g310m-wifi-bt-fp-w7p.html?_artperpage=100 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miramax Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 To by mě celkem zajímalo, jak jsou na tom dnešní ThinkPady...? Hodně jsem četl o tom, že od té doby co je vyrábí Lenovo, tak jejich kvalita klesá a klesá. Už to prý není ten starý poctivý etalon, který produkovalo IBM. a to je ten důvod, proč jsem zběhl k DELL, sice si nepotrpím na nic extra, ale bohužel u T61 už mi to nepřišlo ani jako pracovní NTB, ani jako funkční řešení mých potřeb... věřím, že nejvyšší řady budou pořád OK, ale třeba DELL na kterém pracuju stojí polovinu toho co T61 a přitom na mě dělá dojem kvalitnějšího a lepšího pracovního nástroje - škoda jen chybějícího slotu pro dock station... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 nejhorší je ThinkPad Edge...to je výsměch a ždímaní ThinkPad jména nejhoršího zrna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Může mi nějaký zde přítomný odborník sdělit názor na tento notebook? Potřebuji numerickou klávesnici a větší displej, jsem starší osoba. Použití na MS Office, web. HP ProBook 4720sNotebook Intel Core i5 480M, 17.3" LED 1600x900, RAM 4GB DDR3, AMD Radeon HD6370 1GB, HDD 500GB 7200 otáček, DVD, WiFi, BlueTooth, webkamera, Windows 7 Home Premium Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Může mi nějaký zde přítomný odborník sdělit názor na tento notebook? Potřebuji numerickou klávesnici a větší displej, jsem starší osoba. Použití na MS Office, web. HP ProBook 4720s Notebook Intel Core i5 480M, 17.3" LED 1600x900, RAM 4GB DDR3, AMD Radeon HD6370 1GB, HDD 500GB 7200 otáček, DVD, WiFi, BlueTooth, webkamera, Windows 7 Home Premium Jo, bohatě dostačující, možná až předimenzovaný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Já frčím na NB VAIO FW. 16,4" C2D, 3GB RAM, Je to pro mě asi to nejlepší, co jsem mohl najít. Potřebuju širší monitor pro pohodlnou práci, když nejsem doma. Doma mám 22" a to používám jako primární plochu. NB naštěstí nemá numerický blok, kteý bych tam nesnesl. Čisla nevyužiju a nemám rád posunutou klávesnici doleva. Jen se bojím až mi odejde. Už ho mám skoro tři roky a je pořád v super stavu, nepřehřívá se, funguje jak má, baterie dává 2,5hodiny (primárně jsem někde na kabelu). Mám to jako přenosný desktop. Jen bych uvítal menší adaptér, to je docela macek, nevím proč.Předběžně jsem koukal po novém nástupci, že bych si tenhle nechal na doma a druhý bych zkusil trošku kompatknější, docela by se mi líbil 13" Ale zase nevím, jestli na tom dovedu pracovat tak pohodlně. VAIO je super, ale další model bude asi něco jiného. Nevím proč, jen chci zase něco vyzkoušet.McBP se mi líbí, ale vadí mi ten OS, nic proti tomu nemám, ale všude používám Win a nechci řešit nějaký problémy s kompatibilitou. Radši budu v tomhle ve stádu většiny. Měl jsem chvilku starší McBP 13" a ta hrana tam je na podřezání žil. To to nemohou zkosit? Ne, to už by to nebylo pro ovečky hezký... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 pokud lehky a vykonny ntb (a nema to byt jabko, ktery ja nerad), tak neznam lepsi variantu, nez sony vaio Z rady. Mam ho cca 2 roky (VGN-Z31XN) a uz je ted k dispozici po nejakem faceliftu.A spokojenost, taham se s nim denne a skoro vsude (je cca stejne tezky, jako samotna taska ) a je vykonny.Vydrz taky celkem OK, ve stamina modu ty 4h da. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se