Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Poslední dobou se vážně zaobírám myšlenkou prodat všechny ty svoje krámy a pořídit si jediné hodinky, pokud možno na co nejdelší dobu.. :)

Nevím, jak mě to bude držet dlouho, tak mě zkuste trochu nakopnout :D, dík.

Požadavky jsou:

Pokud možno univerzální hodinky pro volný čas i k obleku

Chronograf

Pokud možno in-house kalibr

Průměr min. 42mm

Ocel s ocelovým tahem, s možností výměny za kožený řemen

Neměla by to být Seika (mám je rád ale nemají pro mě prestiž, omlouvám se Grand S.) a neměly by to být ani primky (zas takovej skokan na špek nejsem)

Nechci limitovanou sérii

Můžu si udělat vejlet a kamkoli pro ně zajet nebo zaletět.

Cena do 10k USD

Trošku jsem si myslel na Zenith Defy ale nevím, jestli to není moc velkej cirkus..

Milis

• Odpovědi 53
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Kamil
Odesláno
Takže to je jednoduchý :)

Rolex Daytona

Daytony jsou moc profláklý. K extrémně známým firmám bych nesahal, zrovna tak bych vynechal nezávislé hodináře. Nic, co pozná každý kolotočář (aby se do mě zas někdo nenavážel, předem se omlouvám kolotočářům, použil jsem je jen jako příklad) a také nic, co zná jen pár odborníků. Řekněme na jedné straně Rolex a na druhé třeba Svend Andersen. Chtělo by to menší značku s dlouhou tradicí, něco jako Blancpain nebo Breguet, jenže to je zase Swatch Group.

Já bych sáhl po Zenith, nabízí se ještě třeba Hublot, Girard-Perregaux, JLC možná i IWC nebo AP.

Návštěvník Kamil
Odesláno

A úplně nejraději mé oblíbené Ulysse Nardin, jenže ti dělají Marine Chronograph jen 40 mm.

Odesláno

Asi bych Ti poradil něco jako Kamil. U Blancpain je problém, že mají spíše menší průměry, ale třeba model Leman Flyback je moc povedený. Co Breguet Type XXL? Nebo Glashütte Sport Evolution Chronograph?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Daytony jsou vlastně menší než 42, ale byl by to pořád můj tip na hodinky pro všechny příležitosti, který jsou navíc nepřekonatelný status symbol, který ocení laici i znalci.

Ale pokud to musí být větší hodinky, pak bych šel do IWC Portuguese 5001

iwc5001hammerbildhq7.png

s vlastním parádním strojkem s praktickou rezervou nátahu 7 dní

display-back-040.jpg

A protože nejsou na kovovým tahu, tak bych si k nim nechal jedny hodinky do nepohody, tzv. beater na kovu, možností jsou desítky :)

Odesláno (upraveno)
Poslední dobou se vážně zaobírám myšlenkou prodat všechny ty svoje krámy a pořídit si jediné hodinky, pokud možno na co nejdelší dobu.. :)

Nevím, jak mě to bude držet dlouho, tak mě zkuste trochu nakopnout :D, dík.

Požadavky jsou:

Pokud možno univerzální hodinky pro volný čas i k obleku

Chronograf

Pokud možno in-house kalibr

Průměr min. 42mm

Ocel s ocelovým tahem, s možností výměny za kožený řemen

Neměla by to být Seika (mám je rád ale nemají pro mě prestiž, omlouvám se Grand S.) a neměly by to být ani primky (zas takovej skokan na špek nejsem)

Nechci limitovanou sérii

Můžu si udělat vejlet a kamkoli pro ně zajet nebo zaletět.

Cena do 10k USD

Trošku jsem si myslel na Zenith Defy ale nevím, jestli to není moc velkej cirkus..

Milis

Viděl jsem naživo, nejsou.

Taky jsem přemýšlel stejně jako ty a můj výsledek je IWC Portuguese chrono-automatic, ke kterým budu směřovat svoje nastávající snažení. (Zatím to ale vypadá tak na 50sátiny :/)

Safra, fotka nikde, zkusíme to napravit...

Upraveno uživatelem B.F.G.
Návštěvník Kamil
Odesláno
Ale pokud to musí být větší hodinky, pak bych šel do IWC Portuguese 5001

Ale on chtěl chronografy.

Návštěvník Kamil
Odesláno
...beztak člověk ty stopky mockrát nepoužije :).

Moje řeč, k čemu chronografy? Stejně jsem je vždycky používal jen na blbosti nebo vůbec.:)

Odesláno

Od třetiny daného cenového limitu se vlastně teprve dají pořídit "skutečné" hodinky, na nichž jsou ty "prachy" vidět. Žádná spotřebka.:) Vybral bych si něco od Chopardu, Chronoswissu nebo Arnold&Son ? Těžko říct.

http://www.arnoldandson.com/

Odesláno

A co třeba Zenith El Primero? Jasně, že ten s kalendářem, lunárem. Vlastní kalibr, rychloběžka, desetiny vteřin, to je opravdový chronograf. Je to klasika, kterou každý ocení a nepodléhá módě. A když si chceš nechat jen jedny hodinky, tak by měly být takové, aby se bzzy neokoukaly. Já osobně bych nemohl mít jen jedny hjodinky. Je to, jako kdybys měl kolem sebe hromadu hezkejch holek a Ty by ses pro jednu jedinou chtěl vzdát těch ostatních. Jen proto, že teď je superkozatá a vypadá dobře. Ale co za pár let? Třeba se Ti najednou začne zdát nějaká hubená, třeba se může tím usilovným používáním opotřebovat, stejně, jako hodinky. Když máš hodinek víc, je to pestřejší......

Odesláno

Díky všem za náměty. No, není to taková sranda, nakonec člověk zjistí, že 10k je taky takovej ošidnej limit.. To chce lásku na první pohled, sakra. Probíral jsem se všema doporučovanejma výrobcema a.... nic. Zatím tedy stále vedou Zenith Defy Classic Open, asi splňujou ty požadavky z největší části. A dá se k nim sehnat originál kroko řemen, úplně skvělej a neobvyklej. Jsou to taky pořádný mackové, průměr 46,5, power reserve.. Nebo se na to vykašlu a koupím YPOvky (brejle).. To jsou hrozný skoky. :(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...