Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

teraz uz len dilema ktoru farbu :D mna nacisto drbne :D naprv modre potom titan - ten som potom zavrho kvoli nachylnosti na skrabance tak cierne a teraz opat titan :D alebo modre  :lol2:

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Hele kluci co blaznite? Ja mam titanovky od steinu a uplne v pohode.

Odesláno
  V 14. 9. 2016 v 16:37, tano napsal:

Hele kluci co blaznite? Ja mam titanovky od steinu a uplne v pohode.

Asi to bude chtít osobní zkušenost.

Dost lidí tvrdí, že je to blato a dost, že je to cajk.

Samozřejmě je titan a titan, ale tenhle zrovna nebude ten nej.

Steiny by měly mít údajně lepší matroš.

Odesláno
  V 14. 9. 2016 v 17:07, MíraMíra napsal:

Asi to bude chtít osobní zkušenost.

Dost lidí tvrdí, že je to blato a dost, že je to cajk.

Samozřejmě je titan a titan, ale tenhle zrovna nebude ten nej.

Steiny by měly mít údajně lepší matroš.

Jakou kvalitu ma stein nevim, nekdo pisal ze 5. Hele zadny blato to neni, ale Decka urcite take ne, o tom zadna :) .

Odesláno
  V 14. 9. 2016 v 15:38, krtenek napsal:

Titan mají bohužel měkej (žádná třída 5), modré jsou kapku extravagantní, takže černé?

Co toto? http://www.hodinky-365.cz/certina-ds-action-c0134071105100-x139920?

Tak som uvazoval aj ja.. inak by som bral titan (toho sa ale bojim) no a modre si viem predstavit v istych situaciach ale aj cierne. Cierne mi pridu zase tak vsedne modre su uz ako pises trochu extravagantne :) Neviem sa fakt rozhodnut
Odesláno
  V 14. 9. 2016 v 17:18, tano napsal:

Jakou kvalitu ma stein nevim, nekdo pisal ze 5. Hele zadny blato to neni, ale Decka urcite take ne, o tom zadna :) .

Taky jsem vždycky narazil na info, že Steiny maj grade 5, ale Certina podle všeho ne.

Odesláno (upraveno)

Ten už asi nenajdu, ale bylo to tady někde a myslím, že tam někdo dával i link na WUS, ale předpokládám, že to ti tady určitě neuniklo.

Nevím, jesti se to pak nějak ještě řešilo/potvrdilo/vyvrátilo.

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odesláno

Kuci nezlobte se za plevelení tohoto vlákna,ale když už jsme u toho potápění, ISO6425 a héliových ventilu,tak jak přesně ten ventil funguje.Jakože ve 100 metrech ponoru s ním otočím,nebo si sám jakoby upšoukne nebo se musí napojit na dýchací láhev aby se vyrounal tlak nebo jak to vlasně funguje.Už jsem tu na forech pročetl kde co a na tohle ještě nenarazil.Dík za každé info.

Odesláno
  V 14. 9. 2016 v 18:01, krtenek napsal:

A odkaz na to info jest?

Bylo to tady na fóru - někdo psal přímo do Steinu a odepsali, že dělají z grade 5. Vlákno bohužel najít nezvládám. 

Odesláno
  V 14. 9. 2016 v 18:53, vfr napsal:

Kuci nezlobte se za plevelení tohoto vlákna,ale když už jsme u toho potápění, ISO6425 a héliových ventilu,tak jak přesně ten ventil funguje.Jakože ve 100 metrech ponoru s ním otočím,nebo si sám jakoby upšoukne nebo se musí napojit na dýchací láhev aby se vyrounal tlak nebo jak to vlasně funguje.Už jsem tu na forech pročetl kde co a na tohle ještě nenarazil.Dík za každé info.

http://www.hodinky-damske-panske.cz/hodinarsky-slovnik/heliovy-ventil/

Odesláno

No,je to zajímavý,Takže by měl výrobce informovat o jaký druh ventilu na konkrétních hodinkách je.Nedovedu si představit že na Omegách PO je mechanický vetil,který při ponoru budu pár metru pod vodou šroubovat.Naštěstí mě to nehrozí,bo nemám Omegy a ponor též žádný.

Odesláno
  V 15. 9. 2016 v 9:20, vfr napsal:

No,je to zajímavý,Takže by měl výrobce informovat o jaký druh ventilu na konkrétních hodinkách je.Nedovedu si představit že na Omegách PO je mechanický vetil,který při ponoru budu pár metru pod vodou šroubovat.Naštěstí mě to nehrozí,bo nemám Omegy a ponor též žádný.

tak nie je to až také zložité, prečítaj si niečo o dekompresii a saturačnom potápení, bolo už o tom písané viac krát aj na tomto fóre - dohľadaj to, ináč celkom zaujímavé čítanie ... :snorkle:

Odesláno

Este otazka ako je to so spolahlivostou (kazivostou) hodiniek Certina DS Adction Diver ? Ide o to ze bud ich kupim z http://www.onewatchforyou.com teraz v akcii az 627e alebo na SR za 720 s predlzenou zarukov na 3r (ten rok nieje vela a si myslim ze swajc. hodinky by malo ist v pohode roky - nejaka zavada by sa mala prejavit uz do 2 r, nie ?

Odesláno (upraveno)

nic konkretne - iba ci sa mi opati ten rok zaruky (u kvalitnej znacky) naviac alebo nie a este k tomu aj o cca 100e naviac

Upraveno uživatelem pby
  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Tak a Certina DS Action Diver dorazili - sú úplne fantastické  :)  Čítal som niečo o tom, že strojček sa musi zabehnuť cca 1 - 2 mesiace. A mám nejaké dodatočné otázky ako amatér v tejto svére..
- ako sa správať k hodinkám keď sa zabehuje strojček ? úplne bežne, alebo nejako špeciálne?

- v 1. deň po doručení mi po 24h išli o 10s dopredu v druhy deň teda po 48h už 30s dopredu. - po zabehnutí strojčeka mám ich poslať na servisne nastavenie ?
-nechcem ich nosiť do práce kde sa mi môžu ošúchať a teda nebudú naťahované na ruke, potrebujem watch winder - viete mi poradiť nejaký na jedne hodinky v rytme 850 ot/deň ?
Ďakujem

Odesláno

K hodinkám se chovej úplně normálně, nos je jako každé jiné hodinky. Po dobu záběhu je dobré nosit hodinky na ruce a pokud možno co nejčastěji, aby se ustálil chod. Watch winder bych zatím moc nedoporučoval, na ten záběh je lepší dát jim běžný provoz, protože automatický nátah při běžném nošení na ruce a ve windru je dost rozdílný. Že se hodinky zaběhly poznáš podle toho, že odchylka bude stabilní, do té doby se jeden den mohou předbíhat, druhý pozdit a rozcházet se v různých řádech vteřin. A jakmile začne odchylka při stejném provozu nošení vykazovat stabilní hodnotu, třeba 10 vteřin denně do plusu, tak si musíš vyhodnotit, jestli Ti tato odchylka bude vadit a pokud ano, nechat hodinky seřídit v rámci možností tolerance strojku. Nevím přesně, jak je to u ETY, ale i když je tolerance třeba +20 až -25 vteřin denně, dají se tyto strojky seřídit na mnohem přesnější hodnoty.

Na Tvém místě bych je ze začátku opravdu nosil a o watch winderu bych uvažoval až po záběhu, jestli teda vůbec, viz. pár vláken o nutnosti tototo "vrtiče". Ale třeba mne zkušenější kolegové ještě doplní.

Odesláno

OK diky, winder teda zatiaľ neriešim, musím si to, ako píšeš ešte tu na fóre preštudovať, no kažodpádne viem, že práve tu ETA v mojich hodinkách vraj nieje dobre ju naťahovať ručne(nepamätám presne prečo, niekde som to čítal), ale má sa to nechať  na automat. Určite viem, že budu dni kedy mi ich automat jednoducho na ruke nenatiahne :( 

Odesláno

Automatický hodinky by se celkově neměly natahovat ručním nátahem, protože ozubení ručního mechanismu natahování není tak silný a tudíž se může brzo opotřebit, takže se většinou doporučuje je ručním nátahem natáhnout jen k rozběhu. Já když třeba některej den nemám hodinky na ruce a nechci aby se zastavily, tak je večer jen tak "nahrkám" v ruce, že s nima chvilku mávám ;) Mám výhodu power reservy, takže vidím, kdy už můžu přestat.. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...