Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

chtěl bych poprosit o radu při výběru hodinek... Moje představa je quartz, vzhledem elegantní, ale univerzální (takže žádná "Monstra, ale ani úplné oblekovky), funkčně stačí asi datumovka, ale když tam bude ještě nějaký ciferníček, nevadí. Důležitější je ale přehlednost. Dávám přednost koženému tahu a zatím jsem si zamanul, že by se mi líbilo safírové sklíčko, protože přechozí minerální jsem do roka někde rýpnul a štvalo mě to. Cena musí být studentská, tj. 5000 strop, klidně méně, jestli to nebude mít významný dopad na kvalitu.

Zatím jsou favorit tyto Seika:

http://www.helveti.cz/seiko-sgeg97p1?gclid=COrVrpvNqM8CFQ6eGwod7qAEtQ

Nízkou cenou mě zaujaly Festiny, když by mi stačilo obyčejné sklíčko, viděl jsem je na živo a za ty peníze mi to nepřijde zlé, třeba tyto:

http://hodinky.heureka.cz/festina-16573-3/

A pak jsou v této cenovce na pohled pěkné Swiss Military Hanowa, těch je víc.

Je něco, co jsem opomněl a co byste mi doporučili, jako laikovi?

Díky

Upraveno uživatelem Allo
Odesláno

Ty Seika  určo budou šlapat dobře, tak pokud se ti líbí, proč ne. I když já mám asi  jinej vkus a asi bych za to ty prachy nedal. Ty Festiny mají k univerzálům dost daleko, spíš je to cirkus a nic kvalitního to teda neni, tak tomu bych se raději vyhnul. Ty Hanowy jsou dobré, podívej na Victorinox, ten je lepší, a taky hlavně Citizen,

Odesláno

No, asi máš pravdu, ty Seika jsou moc nuda, to je pravda :-) Na Victorinoxy a a Citizeny ještě mrknu, zatím mi vycházely trošku nad rozpočet. Díky za názor!

Odesláno (upraveno)

Festiny jsou vzhledově hrůza, kvalita taky nic moc. Ty Seika jsou dle mého názoru vyloženě spíš oblekovky, takže nic moc univerzálního.

Koukni třeba na tyto Wengery se safírem. Nasadíš jen kožený pásek dle libosti a dle mě splňují vše, jsou i různé barevné varianty. Kamarád je má a je spokojený. http://www.helveti.cz/wenger-sea-force-01-0641-103?gclid=CN7E5ZHkqM8CFU-eGwodw7kE9A

Kožený tah neexistuje, buď je kožený řemínek/pásek, nebo tah:-). 

Případně třeba tyhle s decentnějším logem a vzhledem. http://www.toptime.cz/hodinky/panske-hodinky/wenger-roadster-black-night-01-0851-120/

Upraveno uživatelem Marfael
Odesláno

Sorry pánové za názvosloví, pročítal jsem to tu a nějak mě to zmátlo :-D

Ty druhé Wengery se mi hodně líbí, to by mohlo být ono! :-)

Kdybychom se bavili o těch Swiss Military, tak Hanowa nebo Chrono? Nemůžu nikde najít uspokojující vysvětlení, co je lepší.

Odesláno

A co třeba z trochu jinýho soudku hodinky Mondaine.

Za mě dobrý.

Ale nikam bych nespěchal.

Ještě v tom podle všeho nemáš moc jasno.

Čti koukej a dej tomu trochu času.

Nepodceň velikost a popřemýšlej o pohonu.

Jestli jsi ještě nenavštívil, tak mrkni sem:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/91631-jak-najít-ty-správné-první-hodinky/

Odesláno

Pokud na nic nespechas, tak to tu procti, zkus projit co je v nabidce i ve svete. Doporucil bych koukat na Citizen, Seiko a treba i Casio.

Za me, pokud mas takovyto rozpocet, tak bych se spis koukal na nejaky quartz. Poridis prvni "poradny" hodinky, rozkoukas se, zjistis, co se ti libi a bud se stanes chrono pacientem a nebo ne a pak ti bude jedno jestli mas quartz nebo mechaniku. ;)

Za me bych treba doporucil tyto jednoduche, solarni Seika: SNE391 (modre) ci SNE393 (cerne).

Odesláno

Máte pravdu. Co se pohonu týče, tady jsem volil quartz právě kvůli nižšímu rozpočtu. S automatem jsem bohužel měl šílenou zkušenost v "hodinkách" (a teď nechci rozjíždět nějaké hádky) značky Ingersoll. Díky Bohu jsem je neplatil, ale i zadarmo byly drahé. Něco tak otřesného bych fakt nečekal. Takže v této cenové už radši hledám jistotu a za pár let se uvidí. Určitě k tomu budu mít sklony, jsem hračička a imponuje mi to :) Jinak jsem měl kdysi nějaké úplně obyčejné, co člověk koupí kdekoliv za litr a ony ukazují čas a to bylo lepší.

Nicméně, ještě zpomalim a budu zkoumat. Chci z nich mít radost. Jen se bojím jednoho - že se někde zamiluju a budu v tom výrazně za víc :D

Odesláno (upraveno)

Mimochodem proč chceš vlastně quartz?

Jinak mě ještě napadlo něco od Orientu, kde chybu určitě neuděláš. A kdybys netrval na quartzu (otázkou je kvůli čemu quartz chceš), můžeš vzít zde hodně lidmi odzkoušené nějaké automaty, hodit je na kůži a budeš mít hodinky do začátku jak víno. 

Edit: než jsem to odeslal, tak to vysvětlils. Každopádně Orienty jsou ti hodně rozšířené v automatech, ať už Ray, Mako atd. V drtivé většině chválené, takže vůbec bych se toho nebál. Chápu tvoji špatnou zkušenost, ale Ingresol nelze vůbec nelze srovnávat.

Třeba Orient Ray

post-20800-0-55113900-1474754617_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Marfael
Odesláno

Znacka Ingersoll mi teda nic nerika, takze buh vi co je to zac.

Zase treba u Seika (a i tech Orientu) bych se mechanik nebal ani u tech levnejsich, ale prejen quartz mi prijde (dnes) v teto cenove relaci asi lepsi a hlavne jako prvni hodinky. Pokud se zblaznis a budes touzit po mechanikach, tak nakonec stejne budes koukat po hodinkach v jine cenove relaci (IMO). A aspon ti zbudou hodinky na litacku. ;)

Odesláno

Ingersoll je čína. Koukej automaty seiko, orient cti tady fora, hlidej prodejni vlakno, nespechej a budes spokojen.

Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk

Odesláno

No do mechaniky bych ho nelámal. K tomu se musí dospět a musí na to mít člověk chronomagácké srdce. Pro běžného konzumenta je to vopruz a k praktičnosti to má daleko..Já jsem taky dosud pěstoval automaty, a teď to docela zavrhuju, postupuji přes ruční nátah a spěje to ke quartzu.

Odesláno

Mechaniky zatím ne, zatím jsem "běžný konzument" :)

Ale našel jsem Laco a to se mi tedy přiznám se líbí. Půjdu to v rámci sebevzdělávání omrknout v Praze do Chronoshopu :)

Odesláno

Laco nájdeš aj v quartzu super kúsky a takisto od SEIKA, CITIZENU alebo ORIENTu, ani jedného by som sa nebál ...

Odesláno

Máš pravdu, koukám, že to oproti obdobnému modelu (Citizen BM6920-51E) vylepšili. A to jsem je měl v ruce a ani jsem nepostřehnul, že je tah nevyměnitelný za jiný typ :) Každopádně u titanek bych ten tah neměnil ani kdyby to šlo.

Odesláno (upraveno)

Tak to vypadá, že vyhraje nekonec poslední rada, ty Citizeny. Jak jsem tak přemýšlel, tak jsem došel k závěru, že kůži netřeba a tady mám za bůra hodinky, co se mi fakt líbí, jsou ze super materiálů a se zajímavou technologií navrch :-) Přemýšlím ještě nad barvou, ale možná se vám příští týden pochlubím :-)

Upraveno uživatelem Allo
Odesláno

Jenom doplním, že Wenger Sea Force je na tom výbavou o dost lépe, takže ty Wenger Roadster předčí. 

Citizen s EcoDrivem je zajímavá volba pokud se ti líbí solar. 

Festiny jsou vzhledově hrůza, kvalita taky nic moc. Ty Seika jsou dle mého názoru vyloženě spíš oblekovky, takže nic moc univerzálního.

Koukni třeba na tyto Wengery se safírem. Nasadíš jen kožený pásek dle libosti a dle mě splňují vše, jsou i různé barevné varianty. Kamarád je má a je spokojený. http://www.helveti.cz/wenger-sea-force-01-0641-103?gclid=CN7E5ZHkqM8CFU-eGwodw7kE9A

Kožený tah neexistuje, buď je kožený řemínek/pásek, nebo tah:-). 

Případně třeba tyhle s decentnějším logem a vzhledem. http://www.toptime.cz/hodinky/panske-hodinky/wenger-roadster-black-night-01-0851-120/

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...