Ladis Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 Jsem úplný nováček a začínám tomu propadat. Pročítám postupně celé forum a je to moc poučné. Někde jsem narazil i na firmu Adriatica, hodinky jsem viděl, ale ve foru nikdo o ní nic nepíše. Jaké jsou zkušenosti s jejími hodinkami?
Winder Odesláno 31. května 2006 Nahlásit Odesláno 31. května 2006 Jsem úplný nováček a začínám tomu propadat. Pročítám postupně celé forum a je to moc poučné. Někde jsem narazil i na firmu Adriatica, hodinky jsem viděl, ale ve foru nikdo o ní nic nepíše. Jaké jsou zkušenosti s jejími hodinkami? Tady jsem našel docela hezkou nabídku http://www.ehodinarstvi.cz/ADRIATICA-swiss_d73.html V nabídce je mají i tady http://www.moon.cz/scripts/detail.asp co já vím, vše je swiss made, dříve jsem jeden model od nich měl a bez problémů. Jedn se podle mě o nepříliš známou značku, roto není cena na švýcarské hodinky příliš vysoká. Mají ale většinou quartz, i když jsem viděl i nějaké automaty s Etou.
Qvido Odesláno 1. června 2006 Nahlásit Odesláno 1. června 2006 Od pondělí vlastním tento model:http://www.ehodinarstvi.cz/ADRIATICA-M10-swiss-made_g1658.html a zatím plná spokojenost.Jenom malá poznámka k diskusi která tady probíhala před časem a kterou jsem dnes marně hledal,řešilo se tam že hodinky s tímto big date zobrazí po 31 dále 32,33 a je nutno tím pádem je seřídit manuálně na 01 neboť toto nastavení z 31 na 01 quartz neumí.Není to pravda,dnes ráno koukám na hodinky a datum mám 01 !
Ladis Odesláno 1. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 1. června 2006 Ty hodinky maji super vzhled, být v mechanickém provedení byl by to hit. Docela o nich uvažuju a budu moc rád pokud sem hodíš pár postřehů a zkušeností, myslím hlavně takové ty osobní dojmy, bývají většinou moc zajímavé. Dík
Qvido Odesláno 1. června 2006 Nahlásit Odesláno 1. června 2006 Takže první dojem:asi bych uvítal větší plasticitu pomocných ciferníčků aby hodinky nepůsobily tak"placatě"ale možná jde jenom o zvyk,nikdy před tím jsem hodinky s takovým průměrem nenosil.Jinak při každém pohledu na ně(a to je velmi často)zjišťuju že to bude asi přesně to co jsem si chtěl pořídit,teď příjde na řadu asi nějaká mechanika
Ladis Odesláno 1. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 1. června 2006 To je přesně totéž co chci, mechaniku pak na vánoce nebo příští rok. Stále pročítám forum a asi se rozhodnu pro úplně jednoduché automaty typu Tissot Le Locle. Dik za postřehy.
Duke650 Odesláno 1. června 2006 Nahlásit Odesláno 1. června 2006 Doporučuji mrknout na Archimede. www.kronium.cz
Ladis Odesláno 1. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 1. června 2006 Jo, jo, sleduju. Doufám, že mě to nezrujnuje. Moje první opravdové hodinky byly Longines, dovezly se sem po Olympiádě v Mnichově. Blbec jsem se nechal ukecat a prodal, dodnes toho lituju.
Winder Odesláno 2. června 2006 Nahlásit Odesláno 2. června 2006 Doporučuji mrknout na Archimede. www.kronium.cz Archimede je hezký, ale pořád to jsou Němci. Když automat, tak jedině od Švýcarů a jedině swiss made, všechno ostaní je špatně........a má to hodně společné s Asií.... To už raději ty Tissot....
georg Odesláno 2. června 2006 Nahlásit Odesláno 2. června 2006 Když ono je to složitější. Já mám swiss made (viz. http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=452 ) a je to asi čína. Ale je v tom ETA 2824-2, mám je od února, nosím je velice často a jsem maximálně spokojený.
Viktor Odesláno 2. června 2006 Nahlásit Odesláno 2. června 2006 Archimede je hezký, ale pořád to jsou Němci. Když automat, tak jedině od Švýcarů a jedině swiss made, všechno ostaní je špatně........a má to hodně společné s Asií.... To už raději ty Tissot.... Nemůžu souhlasit. Archimede má švýcarský strojek ETA stejně jako Tissot a pouzdro vyrobené v Německu firmou Ickler, která dodává pouzdra řadě švýcarských hodinářských firem. Nevím jak Tissot, ale říká se, že hodně švýcarských firem ze střední a nižší třídy kupuje pouzdra v Azii, takže tvrzení, že co není swiss made je špatně není vždy pravdivé. A určitě není pravdivé v případě Archimede.
VS Odesláno 2. června 2006 Nahlásit Odesláno 2. června 2006 Teoreticky můžeš koupit hodinky Swiss made se strojkem ETA a pouzdrem, které vyrábí a dodává PRIM
Ladis Odesláno 2. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 2. června 2006 Hezky se tu rozbíhá diskuze, ovšem spíš jsem čekal nějaké informace k firmě Adriatica. Na netu nic moc, jejich stránky také moc informací nepodávají. Co se týká mechanických hodinek, volil bych raděj Tissot, Archimede se mě zase víc líbí, zvláště ty s modrýma rafičkama a pouzdro mají asi špičkové.
Pavel K Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Odesláno 1. října 2006 Na veletrhu jsem koupil přímo od jejich dovozce (Jawis) automat s ETOU 2824. Zatím jsem spokojen. Cena byla podstatně nižší než v obchodech, takže pokud má někdo o hodinky Adriatica zájem, asi se vyplatí kontaktovat přímo dovozce.
Z. Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Odesláno 1. října 2006 Adriatica mne nikdy příliš neoslovovala, zvláště tedy jejich design, a přesto jsem si minulý týden jedny hodinky této značky koupil. Šel jsem na výstavu hodinek a šperků v Praze s tím, že se podívám především na pilotní hodinky Junkers, ale nakonec jsem našel u Adriaticy model, který vyhovoval mým požadavkům ještě lépe (mechanický ručně natahovací, Swiss made caliber ETA 6497, 42 mm, černý ciferník bez data, 10atm), a hlavně vyšel i levněji (4800,- cena přímo od dovozce). A zatím spokojenost. Denní odchylka +6s. Zajímavé je to ale s tou vodotěsností. Na webu uvádí výrobce u tohoto modelu 5atm., ale na hodinkách je 10atm. Tak doufám, že mohu věřit tomu, co napíšou přímo na hodinky.
Qvido Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Odesláno 1. října 2006 Adriatica mne nikdy příliš neoslovovala, zvláště tedy jejich design, a přesto jsem si minulý týden jedny hodinky této značky koupil. Šel jsem na výstavu hodinek a šperků v Praze s tím, že se podívám především na pilotní hodinky Junkers, ale nakonec jsem našel u Adriaticy model, který vyhovoval mým požadavkům ještě lépe (mechanický ručně natahovací, Swiss made caliber ETA 6497, 42 mm, černý ciferník bez data, 10atm), a hlavně vyšel i levněji (4800,- cena přímo od dovozce). A zatím spokojenost. Denní odchylka +6s. Zajímavé je to ale s tou vodotěsností. Na webu uvádí výrobce u tohoto modelu 5atm., ale na hodinkách je 10atm. Tak doufám, že mohu věřit tomu, co napíšou přímo na hodinky. Nějaké foto by nebylo? Jedny Adriaticy už sice mám ale ty mechaniky s Etou mě zajímaj velice , nebo alespoň nějakej odkaz o jakej se jedná model , díky
Z. Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Odesláno 1. října 2006 Je to model 8102M na http://www.prawatches.ch/Extra/Aviaton.html
railmaster Odesláno 2. března 2008 Nahlásit Odesláno 2. března 2008 Trošku oživím toto vlákno. Dnes ma požiadal kolega o názor na hodinky Adriatica M 10. Nemá záujem venovať sa hodinkám, hoci širší prehľad má - občas mi donesie z ciest nejaký katalóg alebo časopis o hodinkách, chce ich na bežné nosenie a tento model sa mu páči. Keďže viem, že je tu niekoľko vlastníkov týchto hodiniek, prosím o krátke zhodnotenie s odstupom času.
CzechJoker Odesláno 2. března 2008 Nahlásit Odesláno 2. března 2008 Adriatica M10 jsou zajímavé, taky je mám v seznamu oblíbených. Dovedli byste mi případně říct, jsou-li lepší volbou než Orient CTD0D001 nebo Orient CTT02005D v podobné cenové relaci? Díky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se