Přejít na obsah

UNIVERSAL GENÉVE COMPUR

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
Odesláno

Byla to nabídka, která se neodmítá, a tak jsem se stal hrdým majitelem tohoto velmi zachovalého kousku. Je to můj první vintážní chronograf se swiss původem. Stáří hodinek bych odhadl mezi 50 - 60ti lety, takže bych jim vlastně měl vykat. Navzdory svému vysokému věku jsou výborně zachovalé - ocelové pouzdro je patrně přebroušené, a díky provedenému servisu jdou velmi přesně (kalibr Universal 285). Velkým překvapením pro mne bylo zjištění, že číselník je "sendvičový". Včera jsem je za celý den nesundal z ruky, a musím napsat, že i přes svoji relativně malou velikost (35mm bez korunky) se nosí velice příjemně, a na ruce nepůsobí "dámským" dojmem. Je to způsobeno starým známým poměrem mezi velikostí pouzdra a číselníku - čím nižší výsledek, tím opticky větší hodinky. Jediné, co bych jim mohl vytknout, je relativně malá čitelnost, ale to je obecná vlastnost většiny chronografů. Prostě letmý pohled na hodinky ke zjištění přesného času nestačí, ale to vůbec nevadí, protože se je čím kochat. Hodinky by si k focení zasloužily lepší světlo, a hlavně lepšího fotografa, ale kde nic není....

Závěrem bych dodal, že hodinky nejsou určeny k dalšímu prodeji, takže považovat toto mé "pochlupení se" za předprodejní reklamu by bylo bláhové.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

No krása... Líbí se mi taky fotka se zasněženýma baráčkama. :) Většina současných chronografů se mi nelíbí díky guláši, který se vaří na číselníku - začínám chytat slinu na vintagechrono. Užívej krásných hodinek.

Odesláno

Pěkné, klasika té doby. Valná většina kolegů bude asi znát zevně identické Chronograph Suisse, ty mají, jestli se nemýlím kalibr Landeron.

Odesláno
Byla to nabídka, která se neodmítá, a tak jsem se stal hrdým majitelem tohoto velmi zachovalého kousku. Je to můj první vintážní chronograf se swiss původem. Stáří hodinek bych odhadl mezi 50 - 60ti lety, takže bych jim vlastně měl vykat. Navzdory svému vysokému věku jsou výborně zachovalé - ocelové pouzdro je patrně přebroušené, a díky provedenému servisu jdou velmi přesně (kalibr Universal 285). Velkým překvapením pro mne bylo zjištění, že číselník je "sendvičový". Včera jsem je za celý den nesundal z ruky, a musím napsat, že i přes svoji relativně malou velikost (35mm bez korunky) se nosí velice příjemně, a na ruce nepůsobí "dámským" dojmem. Je to způsobeno starým známým poměrem mezi velikostí pouzdra a číselníku - čím nižší výsledek, tím opticky větší hodinky. Jediné, co bych jim mohl vytknout, je relativně malá čitelnost, ale to je obecná vlastnost většiny chronografů. Prostě letmý pohled na hodinky ke zjištění přesného času nestačí, ale to vůbec nevadí, protože se je čím kochat. Hodinky by si k focení zasloužily lepší světlo, a hlavně lepšího fotografa, ale kde nic není....

Závěrem bych dodal, že hodinky nejsou určeny k dalšímu prodeji, takže považovat toto mé "pochlupení se" za předprodejní reklamu by bylo bláhové.

Tohle jsou tvoje hodinky?

Odesláno

Prodal ti je Popshop????

http://www.aukro.cz/show_item.php?item=478826138

Náramkové hodinky (Číslo aukce 478826138)

Jak přihazovat? Popis předmětu Historie přihazování

Údaje o předmětu

Aktuální cena 15 100,00 Kč

(Počáteční cena: 1,00 Kč)

Čas do konce skončeno

(Ne 16. listopad 2008, 13:01:11 CET)

Sledovat tuto aukci

Prodejce xCarollinex (41)

Položit Prodejci otázku

Zobrazit všechny aukce prodejce

Počet nabídek 11

Nejvýše přihazující vintagewatch (267)

Místo Praha 4

Náklady na dopravu hradí Kupující

Aukro bodů 6040 bodů

Bodů od Prodejce 3020 bodů

Prodej uzavřen

Kupující: vintagewatch (267)

K platbě: 15 100,00 Kč (plus náklady na dopravu)

Návštěvník tolja
Odesláno
tolja moja gratulácia su krásne

all: neviete mi poradit ak by som chcel velmi podobne, ked nie totozne hodinky ale nové? Vyraba sa este nieco taketo?Dakujem...

Já jsem to před delším časem řešil tak, že jsem si nechal pod stromeček koupit Poljoty Strely. Stejný vzhled, podobný strojek, jen jsem netušil, že to je remake, a že má historickou předlohu - prostě se mi líbily. Jenomže já se k vintage hodinkám dopracoval pod dojmem ze Strel, a ty to chceš obráceně.

Odesláno
Já jsem to před delším časem řešil tak, že jsem si nechal pod stromeček koupit Poljoty Strely. Stejný vzhled, podobný strojek, jen jsem netušil, že to je remake, a že má historickou předlohu - prostě se mi líbily. Jenomže já se k vintage hodinkám dopracoval pod dojmem ze Strel, a ty to chceš obráceně.

Je to "univerzální design" odpovídající té době. BTW - každopádně gratuluji, jedny z nejhezčích chronografů na chronomagu!

Odesláno
Jsou opravdu moc hezky! Gratuluju! Mas pravdu, tech 35mm nevypada nikterak nepatricne a to zrovna malou ruku nemas ;) Ten sendvic ze zlatym podkladem vypada taky vyborne a k hodinkam sedi.

To jo. Sám bych se hádal,že to jsou tak 40mm hodinky. Zkrátka příjemný dopad optického klamu. A navíc se ukazuje,že kvalitni design přečká v pohodě všechny módní vlny. Tak nějak dobře se mi na ně kouká :notworthy: Gratulace majiteli

Odesláno

pre tolja:dík za tip na tie Poljot Strely, ale musim skonštatovať že ked dvaja robia to isté nie je aj výsledok ten istý...tvoje vintage sú oproti Poljotom absolutne niekde inde...tak este raz gratulácia!

Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)
pre tolja:dík za tip na tie Poljot Strely, ale musim skonštatovať že ked dvaja robia to isté nie je aj výsledok ten istý...tvoje vintage sú oproti Poljotom absolutne niekde inde...tak este raz gratulácia!

Podle mne jsou ty hodinky jako přes kopírák, snad jen na švýcarech není telemetrická stupnice.

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno

Konečně někdo další s UG:-) To mi připomíná stále odkládanou renovaci těch (už) mých. Kdesi se tu válí i foto..

Odesláno
Podle mne jsou ty hodinky jako přes kopírák, snad jen na švýcarech není telemetrická stupnice.

parádní hodinky....všechny tři.....ať Ti dělají radost dlouho,jsou naprosto super..... :thumbsup_anim:

Návštěvník tolja
Odesláno
parádní hodinky....všechny tři.....ať Ti dělají radost dlouho,jsou naprosto super..... :thumbsup_anim:

Jestli moje nevalné fotky dokázaly naladit na vintage mechanickou vlnu i tebe Gilie, tak jsem si s tím nehrál zbytečně, díky.

Odesláno

Hm, mají jednu chybu, VELIKOU a to že neleží v mém šuplíku.

Gratuluji ti, jsou moc hezké, luxusní strojek i zbytek. :thumbsup_anim:

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj Toljo,

jsou to vážně moc pěkný hodinky. Tiše závidím.

Já jsem nedávno dostal po dědovi tyhle. Vím, že nejsou takový, ale zase pro mě mají víc toho sentimentu.

Fotka je jenom z telefonu, nekamenovat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...