Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ETA představila nový kalibr na bázi historického strojku Lemania. Jde o levný chronograf určený pro skutečně masovou výrobu (bude obsahovat plastové části):

31mm x 8.44 mm - 13 1/4 lignes

184 parts

15 jewels

46-hour power reserve

3hz frequency

high performance synthetic escapement

tissotcout2.JPG

originis.JPG

První nasazení bude v těchto Tissotech:

tissotcout.JPG

tissotcout1.JPG

Odesláno

Ze by se Svycari rozhodli konkurovat cinske provenienci? Ale nekvalitni to snad nebude, ze by si ted lajzli pospnit jejich slavne Swiss Made..to snad ne.

Odesláno
Ze by se Svycari rozhodli konkurovat cinske provenienci? Ale nekvalitni to snad nebude, ze by si ted lajzli pospnit jejich slavne Swiss Made..to snad ne.

Úplný šrot to na 100% nebude, otázka je, bude to "Swiss Made", "Swiss Base", nebo "Swiss movement"? :)

Protože takovej sejra z velkovýrobny může být také Made in Switzerland, přesto nemusí chutnat..

Myslím, že za "echt swiss made" už se dá považovat snad jen něco se Ženevskou pečet..í

Odesláno

Je hezké že se vrací k L.5100, mám s ní dobré zkušenosti. Je to odolný a přesný strojek, určený právě pro levnou velkosériovou produkci.

Těžko říct, co s ním udělalo tohle zjednodušení - o 2 kameny míň, absence mikroregulace.

A hlavně mi vadí absence minutového sčítače na hlavním ciferníku. Byla to velká výhoda oproti jiným chronografům s malými subciferníky, takhle se výsledné hodinky moc neliší od jiných s ETA 7750 :thumbsdown_anim: .

Odesláno

Ty dámský jsou krásný. Parádní mechanická alternativa k dámským Certina DS chrono/pearl/steel, které má manželka.

Až na to divný křivý téčko (což je asi spíš chyba vizualizace).

Odesláno
Je hezké že se vrací k L.5100, mám s ní dobré zkušenosti. Je to odolný a přesný strojek, určený právě pro levnou velkosériovou produkci.

Těžko říct, co s ním udělalo tohle zjednodušení - o 2 kameny míň, absence mikroregulace.

A hlavně mi vadí absence minutového sčítače na hlavním ciferníku. Byla to velká výhoda oproti jiným chronografům s malými subciferníky, takhle se výsledné hodinky moc neliší od jiných s ETA 7750 :thumbsdown_anim: .

Měl by být znatelně levnější než ETA 7750. Asi dobrá alternativa pro ty, co by jinak koupili nějaký quartz nebo nebo automatiku vyrobenou na východ od Švýcar.

Odesláno
Měl by být znatelně levnější než ETA 7750. Asi dobrá alternativa pro ty, co by jinak koupili nějaký quartz nebo nebo automatiku vyrobenou na východ od Švýcar.

Jj, to je účel. Jen mám strach aby to zjednodušení nebylo i na úkor kvality. Bohužel vím kam často vedou podobné "úpravy a vylepšení " v praxi.

Asi cena takové komplikace byla příliš vysoká, ale byla by to určitě výhoda a dobré odlišení oproti konkurenci. Snad se k tomu časem vrátí......

• Po roku...
Odesláno (upraveno)

Jsem hledal něco ohledně této Lemania 5100 reinkarnace. Našel jsem toto vlákno a informaci, není to tedy úplně nová infomace, že ten strojek je ve Swatchkách Chrono Automatic u nás nové za cca 7 500,- Kč. Viz zde. A na ebay kolikrát za pár euro. Kandidát do mé 5100 sbírky :-)

EDIT: A tady review těch Swatchek.No nekupte to, za ty peníze!

EDIT2: Tedy koukám, že vyhodili centrální minutový čítač a dali ho místo 24 h číselníčku. To zamrzí.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Začínám chápat ty částečné průhledy - strojek teda moc hezkej není, takže ukážou jen setrvačku, aby bylo poznat, že je to mechanika a zbytek je pohledům skryt.

Jinak ty Swatchky jsou za ty peníze dobrý. Ale v první moment mi připomněly Porsche Design :)

• po měsících...
Odesláno

Ať už to bude či nebude kvalitní strojek, tak chci poděkovat za super nové a zajímavé informace. Jsem zvědavý, který z výrobců se toho masově ujme a začne to dávat do svých hodinek. Nebo jestli je otázka času, kdy každý z výrobců příjde s řadou založenou na C01-211? Asi především rozhodne poptávka trhu po levnější alternativě k 7750, ale na druhou stranu o kolik to zlevní celé hodinky? No jsem na to zvědavý, každopádně to není nezajímavé. Na druhou stranu vidina, že jsou tam plastové komponenty mi osobně příjde trochu nepřitažlivá.

• Po letech...
Odesláno

Hele, ja bych vzhled nepodcenoval... Jinal i nektere quartz kalibry od ety maj vic kamenu nez tenhle cost cuttingovej super stroj :(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...