Pavlos Odesláno 5. května 2009 Nahlásit Odesláno 5. května 2009 ETA představila nový kalibr na bázi historického strojku Lemania. Jde o levný chronograf určený pro skutečně masovou výrobu (bude obsahovat plastové části): 31mm x 8.44 mm - 13 1/4 lignes 184 parts 15 jewels 46-hour power reserve 3hz frequency high performance synthetic escapement První nasazení bude v těchto Tissotech:
mengelis Odesláno 5. května 2009 Nahlásit Odesláno 5. května 2009 hmmm, ty Tissoty vypadají ladně... kolik si tak za ně řeknou?
CzechJoker Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 To, že bude cena konkurenční neznamená, že i hodinky budou levné. Otázkou je přesnost (3 Hz) a trvanlivost. I 15 kamenů mi přijde podezřele málo. Uvidíme v praxi.
afrikab Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Ze by se Svycari rozhodli konkurovat cinske provenienci? Ale nekvalitni to snad nebude, ze by si ted lajzli pospnit jejich slavne Swiss Made..to snad ne.
gougy Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Ze by se Svycari rozhodli konkurovat cinske provenienci? Ale nekvalitni to snad nebude, ze by si ted lajzli pospnit jejich slavne Swiss Made..to snad ne. Úplný šrot to na 100% nebude, otázka je, bude to "Swiss Made", "Swiss Base", nebo "Swiss movement"? Protože takovej sejra z velkovýrobny může být také Made in Switzerland, přesto nemusí chutnat.. Myslím, že za "echt swiss made" už se dá považovat snad jen něco se Ženevskou pečet..í
SAS Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Je hezké že se vrací k L.5100, mám s ní dobré zkušenosti. Je to odolný a přesný strojek, určený právě pro levnou velkosériovou produkci. Těžko říct, co s ním udělalo tohle zjednodušení - o 2 kameny míň, absence mikroregulace. A hlavně mi vadí absence minutového sčítače na hlavním ciferníku. Byla to velká výhoda oproti jiným chronografům s malými subciferníky, takhle se výsledné hodinky moc neliší od jiných s ETA 7750 .
bandicoot Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Ty dámský jsou krásný. Parádní mechanická alternativa k dámským Certina DS chrono/pearl/steel, které má manželka. Až na to divný křivý téčko (což je asi spíš chyba vizualizace).
Pavlos Odesláno 6. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Je hezké že se vrací k L.5100, mám s ní dobré zkušenosti. Je to odolný a přesný strojek, určený právě pro levnou velkosériovou produkci. Těžko říct, co s ním udělalo tohle zjednodušení - o 2 kameny míň, absence mikroregulace. A hlavně mi vadí absence minutového sčítače na hlavním ciferníku. Byla to velká výhoda oproti jiným chronografům s malými subciferníky, takhle se výsledné hodinky moc neliší od jiných s ETA 7750 . Měl by být znatelně levnější než ETA 7750. Asi dobrá alternativa pro ty, co by jinak koupili nějaký quartz nebo nebo automatiku vyrobenou na východ od Švýcar.
SAS Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Měl by být znatelně levnější než ETA 7750. Asi dobrá alternativa pro ty, co by jinak koupili nějaký quartz nebo nebo automatiku vyrobenou na východ od Švýcar. Jj, to je účel. Jen mám strach aby to zjednodušení nebylo i na úkor kvality. Bohužel vím kam často vedou podobné "úpravy a vylepšení " v praxi. Asi cena takové komplikace byla příliš vysoká, ale byla by to určitě výhoda a dobré odlišení oproti konkurenci. Snad se k tomu časem vrátí......
dknespl Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 (upraveno) Jsem hledal něco ohledně této Lemania 5100 reinkarnace. Našel jsem toto vlákno a informaci, není to tedy úplně nová infomace, že ten strojek je ve Swatchkách Chrono Automatic u nás nové za cca 7 500,- Kč. Viz zde. A na ebay kolikrát za pár euro. Kandidát do mé 5100 sbírky :-) EDIT: A tady review těch Swatchek.No nekupte to, za ty peníze! EDIT2: Tedy koukám, že vyhodili centrální minutový čítač a dali ho místo 24 h číselníčku. To zamrzí. Upraveno 20. července 2010 uživatelem dknespl
NIGHTinGALE Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Odesláno 21. července 2010 Začínám chápat ty částečné průhledy - strojek teda moc hezkej není, takže ukážou jen setrvačku, aby bylo poznat, že je to mechanika a zbytek je pohledům skryt.Jinak ty Swatchky jsou za ty peníze dobrý. Ale v první moment mi připomněly Porsche Design
vaclavpe Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Mate nekdo uz prakticke zkusenosti s timhle strojkem ? Jak je presny ?
Alojz Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Ať už to bude či nebude kvalitní strojek, tak chci poděkovat za super nové a zajímavé informace. Jsem zvědavý, který z výrobců se toho masově ujme a začne to dávat do svých hodinek. Nebo jestli je otázka času, kdy každý z výrobců příjde s řadou založenou na C01-211? Asi především rozhodne poptávka trhu po levnější alternativě k 7750, ale na druhou stranu o kolik to zlevní celé hodinky? No jsem na to zvědavý, každopádně to není nezajímavé. Na druhou stranu vidina, že jsou tam plastové komponenty mi osobně příjde trochu nepřitažlivá.
Rudina Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2014 Dovolím si to tu oživit, mam zájem o tyto hodinky http://www.hodinky-koscom.cz/cz/certina-c001-427-16-037-01 ale přeci jen strojek s plastovými částmi se mi moc nelíbí. Máte někdo zkušenosti s tímto strojkem?
Kid_A Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2014 Sakra, tenhle kalibr sem si prohlizel. Vizualne nejskaredejsi eta, co znam...
Kid_A Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2014 Hele, ja bych vzhled nepodcenoval... Jinal i nektere quartz kalibry od ety maj vic kamenu nez tenhle cost cuttingovej super stroj
Rudina Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2014 no jak jsem pročítal zahraniční diskuze, tak tam někdo tvrdí, že tam je ten plast a to umožňuje snížit tření a kameny nejsou potřeba
mazzi Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2014 Plast se časem vychodí (vydře). Kamen přežije hodinky.
Sedlin Odesláno 28. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2014 (upraveno) nic Upraveno 28. srpna 2014 uživatelem Sedlin
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se