Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nabídkový ceník renovačních prací, které nabízí firma ELTON hodinářská, a.s.. (aktuální ceny z 16.6.2008)

Z fotky určí pouze orientačně rozsah prací. Bohužel nepoznají, zda je díly nutno pouze vyčistit nebo použít nové, či renovovat.

kompletní vyčištění a seřízení strojku 800,-

vyčištění pouzdra 250,-

leštění a broušení víka 350,-

vyčištění ruček 100,-

nové ručky 600,- + 100,- práce

vyčištění číselníku 100,-- 200,- (dle náročnosti)

nový číselník 1 500,- + 100,- práce

plastové sklo 250,- + 100,- - práce

nový řemínek 250,- - 960,-

montážní práce 300,- - 1 000,-

nová korunka 150,- + 100,- práce

renovace číselníku 1 800,- - 3 500,- ( dle náročnosti)

nové zlacení + broušení pouzdra 3 000,-

individualizace můstku 2 000,-

individualizace víka 900,-

Doba renovace se pohybuje okolo 4-6 měsíců. Renovované hodinky zasíláme zpět poštou na dobírku.

Snad tento ceník alespoň orientačně pomůže těm, kdo neví zda raději nerenovovat, renovovat sám, či to dát "profíkům"

• Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

to máš odkud???....páč jestli Ti to přišlo mailem a Ty jsi to uveřejnil......hehe...mno...tak se asi někdo pěkně krkne...... ;)

To nemyslím ve zlém na Tebe......to jen proto,že Prim ceny uveřejňovat nechce.

Upraveno uživatelem Gilius
Odesláno (upraveno)

Napsal jsem podrobný dotaz a odpověděla mi do druhého dne:

M. S. (raději skryji konkrétní osobu, ať to není tak osobní)

Trade Department

ELTON hodinářská, a.s.

Náchodská 2105

Nové Město nad Metují

549 01

Tlf. +420 491 470 431

Fax. +420 491 470 421

Web: www.prim.cz

Upraveno uživatelem Kyle Case
Odesláno
Nevím, proč bych nemohl zveřejnit informaci, kterou mi podali. Myslím, že to pro ně je i reklama.

To já také nevím,ale schválně si zde projeď diskuze,které se nějako dotýkají renovací.....

Odesláno

Projížděl jsem je asi 2 dny. Je divné, že nic konkrétního tu není, ale z obchodního hlediska nevidím žádný problém s tím, zveřejnit jejich ceny. Zveřejnil jsem je tak, jak mi je poskytli, nijak jsem je nepřekroutil a udělal jsem to s dobrým vědomím, že to pomůže lidem co si chtějí PRIMky opravit/renovovat a i firmě ELTON, které by to mohlo přinést potencionální zákazníky.

Pokud mne osloví, že nejsou rádi, že jsem toto zveřejnil, tak k takové firmě budu mít spíše nedůvěru. Poskytovat služby a tajit za kolik mne připadá "šmelinářské" a ne profesionální, což od této firmy očekávám.

Proto jsem se připojil k tomuto fóru, abych se něco dozvěděl a naopak také ostatním něco přinesl. Firmy by měly být rády, že je takto "zviditelníme". Spíše bych viděl problém s tím, že by se mohli zlobit správci fóra, že to vypadá jako bych tu nějak propagoval firmu ELTON. Ale snad proto toto fórum tady je aby zde byly konkrétní a použitelné informace a ne nějaké obecné tlachy, které se dozvím od každého druhého štamgasta v kterékoli putice.

Tak uvidím jak to dopadne.

Odesláno

Diky Kyle,

Myslim, ze tyto informace zde hodne lidi oceni. Zatim se o nich psalo jako o verejnem tajemstvi a melo to za nasledek caste flamovani. Takze snad bude o namet na hadky mene:) A dle meho nazoru uverejneni techto informaci nemuze Eltonu nijak uskodit. Kazdemu je asi jasne, ze na renovaci hodinek nelze uplatnovat "cenikova pravidla", ale jako prvni odhad ceny to muze dobre poslouzit...

Odesláno

Mno já jsem s info spokojen :smile_anim:

Pokud jsem dobře pročítal forum, tak Elton nechce sdělovat ceny jednotlivých zakázkových hodinek, s renovacemi asi tedy problém nemá. A jak už bylo napsáno, pokud by měl, tak by to vypadalo podezřele

Odesláno

Nevidim na informaci o cenach ELTONU nic zavadneho ani skodliveho, ani neco co by porusovalo etiku ci cokoliv jineho.. Take jsem tu zverejnil informaci o cene renovace Diplomatu, ktera mi byla nekym z ELTONu nabidnuta ;)

Pokud se nejedna o specialni nabidku, jejiz zverejneni by mohlo snizit zisky atd nevidim jediny duvod proc by se o tom nemelo nebo dokonce nesmelo mluvit ;)

Je to i vec, ktera me na celym PRIMU se*e..

Odesláno
Nevidim na informaci o cenach ELTONU nic zavadneho ani skodliveho, ani neco co by porusovalo etiku ci cokoliv jineho.. Take jsem tu zverejnil informaci o cene renovace Diplomatu, ktera mi byla nekym z ELTONu nabidnuta ;)

Pokud se nejedna o specialni nabidku, jejiz zverejneni by mohlo snizit zisky atd nevidim jediny duvod proc by se o tom nemelo nebo dokonce nesmelo mluvit ;)

Je to i vec, ktera me na celym PRIMU se*e..

OMEGA Repair Price

CATEGORY

SPECIFICATION

RECOMMENDED PUBLIC PRICES IN SWISS FRANCS

ON LEATHER STRAP

ON METAL BRACELET

1.

Current calibers

- mechanical PDF

CHF 340.-

CHF 370.-

- quartz PDF

CHF 280.-

CHF 310.-

2.

Old calibers

- mechanical PDF

CHF 440.-

CHF 470.-

- quartz PDF

CHF 380.-

CHF 410.-

3.

Old calibers

- mechanical PDF

CHF 490.-

CHF 520.-

Chronographs

- mechanical PDF

CHF 490.-

CHF 520.-

- quartz PDF

CHF 430.-

CHF 460.-

4.

Very old calibers, complications and specialities

- Group A PDF

CHF 720.-

CHF 750.-

- Group B PDF

CHF 820.-

CHF 850.-

- Group C PDF

CHF 920.-

CHF 950.-

- Group D PDF

CHF 1020.-

CHF 1050.-

- Group E PDF

as per estimate

as per estimate

5.

- Restoration PDF

as per estimate

as per estimate

The following operations are included in the price of a complete maintenance service :

?

Dismantling of movement, cleaning, oiling, assembling, tuning of the precision and check of the function of the movement.

?

Repair or replacement of worn or damaged movement parts.

?

Replacement of crystal, tube, crown, pushbuttons, helium escape valve, gaskets, battery if necessary (parts included except special mineral glass or sapphire crystal and precious metal parts which are invoiced separately).

?

Restoration of water-resistance with above mentioned parts.

?

Refurbishment of case and metal bracelet (polishing, satin-finishing).

?

Cleaning (washing) of case and metal bracelet.

?

Technical and aesthetical final check.

Warranty:

We offer a twenty-four (24) months warranty on the work carried out. In the event of a fault covered by this warranty, we will, at our discretion and without cost, repair or replace any spare parts and/or rectify a faulty repair as identified by our Customer Service. All other rights resulting from the faulty execution of our services are expressly excluded. This warranty does not cover normal wear and tear or damage caused by accidents or negligence. This warranty is rendered void if work is carried out on the watch by persons who are not authorized to do so by OMEGA.

The recommended public prices in Swiss francs apply to our Repair Workshop in Bienne, Switzerland.

Odesláno

Já myslím, že to není na škodu znát, pokud člověk přemýšlí, že by si nechal něco renovovat. Pak je možná levnější koupit IGENy za 7 tisíc, protože renovace nebude levnější :guiltysmiley:

Odesláno
OMEGA Repair Price

CATEGORY

SPECIFICATION

RECOMMENDED PUBLIC PRICES IN SWISS FRANCS

ON LEATHER STRAP

ON METAL BRACELET

1.

Current calibers

- mechanical PDF

CHF 340.-

CHF 370.-

..................................

The recommended public prices in Swiss francs apply to our Repair Workshop in Bienne, Switzerland.

Co je to prosím to PDF ?

Odesláno
u toho Primu ty ceny teda moc neřeší.. ručky 700,- ner nebo ne :-) i ten číselnik za 3500,-

Myslím, že to naprosto zapadá do jejich obchodní politiky. Tedy že v tom nelze hledat logiku. Věci, které jsou individuální a tedy každý očekává, že za ně zaplatí hříšné paníze jsou v normě nebo podstřelené, věci běžné jsou předražené. Viz například výměna plastového skla, které běžný hodinář vymění na počkání za 50,- včetně sklíčka ... To srovnání s cenami Omega je velmi zajímavé. No povíme si víc za 2 roky...

Odesláno (upraveno)

dovolim si nekolik poznamek:

- postesk nad neuvadenim presnych cen - co brani komunikoliv poslat hodinky do eltonu, nechat si zdarma ohodnotit podle skutecneho stavu hodinek cenu jejich renovace, pak se rozhodnout a pripadne si nechat hodinky poslat zpet? naklady jsou nula nula prd a ano souhlasim - trva to. Mozna male prirovnani - zavolam do skodovky, ze mam starou felicii a ze chci renovaci - co se stane? krome toho, ze me v boleslavi odkazou nekam - teda zrejme na nejakou jinou firmu, tak od nich taky nedostanu presny cenik pasujici presne na moji xlet starou felicii... muzu dostat ramcovou predstavu, jak se to asi pohybuje, ale vic mi reknou, az kdyz to auto uvidi a pekne prolezou...

- predstava o cene za renovaci Igenu - na foru nekolikrat udaj o tom, ze se do cca 10 vejdete byl uverejnen (zalezi na remenu, spone, dynko s pruhledem nebo bez atd atd, takze minimum je asi 6,5)

- cena za rucicky 700 - ano je to dost, ale stalo by za uvest na jaky typ hodinek stejne jako u ciferniku -asi jde o igeny, predpokladam...

zaverem - ano jsem fanda primek (a nejsem prevleceny cigi:), mam za sebou jak koupi novych, tak i renovaci - a zatim spokojenost. Co me tady na foru trosku mrzi je to, ze se jen spekuluje, vsichni jsou rozumbrady (nekdy vcetne me :), priznavam ) ale nikoho nenapadne se zeptat primo u zdroje. je to jako s tema orlikama z holandska - vedly se tady na foru dlouhe reci (spekulace, hypotezy) zda to je nejaka holandska limitka, ale napsat primo do holandska se asi nikomu nechtelo...

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odesláno

Já myslím, že přesný ceník není rozhodně na škodu a nevidím na tom nic špatného - ba naopak, může ušetřit spoustu práce a starostí oboum stranám. Pokud chci vyměnit jen sklíčko a ošoupanou korunku, tak si bezproblému spočítám, že v Eltonu po mě budou chtít minimálně 600 Kč, zatímco můj hodinář mi totéž udělá i s materiálem do dvou dnů za 100 Kč. Proč bych měl tedy chodit na poštu, balit hodinky, třást se jestli je pošta "neztratí", nebo nerozbije, čekat na vyjádření a než se mi zase vrátí zpátky...to je administrativa, jak v Bruselu. :rolleyes:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...