acmik Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Tak takhle koukam na web a ze dne na den uplne jine ceny. Linea 36 z 9.4k na 14.4k bez zjevne zmeny, duvodu ci vysvetleni? To same u dalsich L modelu... Co se to deje? Co na to Prim, Arthur a Jan Tleskac?
Wachn Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Máš pravdu, Supersport teď stojí 14.950,- No, co k tomu říct. Nic.
xmenm05 Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Co k tomu říct, buď to myslí vážně a pak zdražili lineu 36 o 53 (!) procent aniž by vzrostla užitná hodnota pro zákazníka. Nebo to nemyslí vážně a jen se někdo uťal ...
VS Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Nestačí je vyrábět, je o ně velký zájem, tak se zdraží, ne? Co je na tom divného?
grga_pitic Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Co k tomu říct, buď to myslí vážně a pak zdražili lineu 36 o 53 (!) procent aniž by vzrostla užitná hodnota pro zákazníka. Nebo to nemyslí vážně a jen se někdo uťal ... no Prim se zrejme rozhodl ze postoupi zase o tridu vyse - prvni krok k tomu udelal - nasponoval ceny. Ale ted vazne, ma nekdo predstavu proc to udelal - respektive co tim sleduje ?
NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Co k tomu říct, buď to myslí vážně a pak zdražili lineu 36 o 53 (!) procent aniž by vzrostla užitná hodnota pro zákazníka. Nebo to nemyslí vážně a jen se někdo uťal ... no Prim se zrejme rozhodl ze postoupi zase o tridu vyse - prvni krok k tomu udelal - nasponoval ceny. Ale ted vazne, ma nekdo predstavu proc to udelal - respektive co tim sleduje ? Nevím, ale domnívám se, že běžné modely Prim si fandové koupí, ať stojí 10.000 Kč či 15.000 Kč. Pro nefandy (fuj, divné slovo) je hodně i těch 10.000 Kč. To víme všichni. Podle mě prodá Prim hodinek přibližně stejně (bez ohledu na zdražení), ale s výrazným nárůstem čistého zisku. Jo a nějak taky musí zaplatit svoji expozici na veletrhu v Basileji To je můj názor, ale možná se pletu
Luk Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Pokud jsem dobře slyšel tak v Basileii vystavovat nebudou.
NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Pokud jsem dobře slyšel tak v Basileii vystavovat nebudou. Já četl ve vlákně Basel, že ano. Ale je mi to fuk, abych byl upřímný Prim můžu vidět i v ČR.
Jeňa Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Zdražení považuji za nepochopitelné. Říkal jsem si, že bych lineu někdy v budoucnu koupil, ale za novou cenu nikoliv. A nejen z toho důvodu, že je to téměř 15 tisíc korun, ale proto, že to považuji za naprosto neadekvátní sumu.
grga_pitic Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 to NIGHTinGALE. Asi mas pravdu v tom co pises. Vim, ze pan Prim to ma pravdepodobne asi nekde, ale treba tenhle krok me jen utvrdil v tom , ze primky si proste nekoupim ani kdyby hrom bil (nove pochopitelne:-). Zvysit ceny bez zjevneho duvodu o desitky procent ze dne na den, dle meho nazoru, zavani spekulantstvim - a tohle se nejak neshoduje s Prim mottem: Vyrábíme hodinky, ale prodáváme především radost. Radost z jemné mechaniky, kusu poctivého řemesla a individuální péče. Ja bych ho mozna trochu modifikoval: Vyrabime hodinky, jez prodavame s premrstenou marzi. PRIM - Radost ze zisku, kusu poctiveho spekulantstvi a individualniho oskubani kazdeho zakaznika......
Jeňa Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 to NIGHTinGALE. Asi mas pravdu v tom co pises. Vim, ze pan Prim to ma pravdepodobne asi nekde, ale treba tenhle krok me jen utvrdil v tom , ze primky si proste nekoupim ani kdyby hrom bil (nove pochopitelne:-). Zvysit ceny bez zjevneho duvodu o desitky procent ze dne na den, dle meho nazoru, zavani spekulantstvim - a tohle se nejak neshoduje s Prim mottem: Vyrábíme hodinky, ale prodáváme především radost. Radost z jemné mechaniky, kusu poctivého řemesla a individuální péče. Ja bych ho mozna trochu modifikoval: Vyrabime hodinky, jez prodavame s premrstenou marzi. PRIM - Radost ze zisku, kusu poctiveho spekulantstvi a individualniho oskubani kazdeho zakaznika...... Táké považuji cenu za neadekvátní (jak jsem psal výše). Je možné, že prim k tomu něco přivedlo (potíže?). Ale mé rozhodnutí je stejné jako tvé.
Foundryman Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Klasický postup firmy v problémech - chybí peníze ? Zdražíme ! Následuje smrtící spirála zdražení-pokles odbytu-zdražení atd.ad infinitum. Nebo spíše ad finitum. Úspěšné firmy zlevňují !!!
kubson Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 blá blá blá nejdřív jsem něco napsal, ale nemá to cenu.. tyhle diskuze na téma cenové politiky primu jsou s prominutím o hovnu
vor Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Máte posledních 6 měsíců na koupi nových Primek .
acmik Odesláno 24. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2007 blá blá blá nejdřív jsem něco napsal, ale nemá to cenu.. tyhle diskuze na téma cenové politiky primu jsou s prominutím o hovnu jenze ja nemluvil u cenach jako takovych, ale o duvodu jejich zmeny... proste jen chci vedet, jak to je a co cekat nehodnotim to, nenadavam, jen se zajimam
vor Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 blá blá blá nejdřív jsem něco napsal, ale nemá to cenu.. tyhle diskuze na téma cenové politiky primu jsou s prominutím o hovnu jenze ja nemluvil u cenach jako takovych, ale o duvodu jejich zmeny... proste jen chci vedet, jak to je a co cekat nehodnotim to, nenadavam, jen se zajimam Důvod změny cen ví jenom Prim, ostatní se o tom můžou tady jenom dohadovat. Buď si ty hodinky koupíš, nebo ne. Toť vše.
Franta Dobrota Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Možná se mýlím, ale podle mě je důvod prozaický. V tuto dobu se dělají účetní závěrky firem a vedení zjistilo, že skončili se ztrátou. A jediné, co je napadlo, je zvednou ceny... Kdyby jejich finance & controlling dept. dělalo to co má, měli tyto negativní informace podstatně dříve a mohli něco podniknout ještě před Vánocemi. České firmy holt nevěnují dostatečnou pozornost finančnímu řízení a pak na to doplácejí. Ale jak říkám, možná se mýlím. Uvidíme, za pár měsíců až budou k dispozici účetní výkazy.
Drummer Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Klasická strategie Primu o které už tu kdysi psal. Modely o které není zájem se zdraží a ejhle, zájem vzroste.
NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Klasická strategie Primu o které už tu kdysi psal. Modely o které není zájem se zdraží a ejhle, zájem vzroste. Jo, to už tu nedávno docela trefně popsal Vor... To, jak uměle zvednout cenu hodinek na Aukru... Vidím jistou analogii s Primem btw - Vore, nahrej si zpátky ten minulej avatar. Tenhle se mi nelíbí. Ta tvá minulá portréní fotografie s brýlema byla výrazně lepší .)
NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 blá blá blá nejdřív jsem něco napsal, ale nemá to cenu.. tyhle diskuze na téma cenové politiky primu jsou s prominutím o hovnu Někdo vidí v diskuzi zábavu, někdo poučení, někdo potěšení a někdo naopak ztrátu času. No a někdo v ní vidí hovno. Každému, co jeho jest. Jistě, naše "diskuze o hovnu" ceny Primek nesníží, ale právo na svůj názor máme, ne? Už Voltaire kdysi napsal: "Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo, říkat to."
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se