ppprochy23 Odesláno 7. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2007 Prosím o nějaké informace a reference o hodinkách D. Dornbluth & Sohn kal. 99.1 s ručním nátahem a srovnání s Glashutte Original Senator Automatik kal. 100-08. Líbí se mi oba modely. Mám info. pouze z katalogů a chtěl bych vědět trochu více. Dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mars65 Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2007 Oboje dobrá volba i když nevyrovnaná. Pokud máte rád dotek času, jenž se zastavil v nekonečnosti, je jen jeden favorit, vyberte Dornbluth & Sohn. Za cca 2700 EUR máte tradiční dokonalé hodinky z rodinné německé dílny, také s nádivkou v podobě originál ?inhouse? kalibru od Dornblutha seniora a to za to stojí. Taková krásná ?retro hodinařina?, jenž připomíná staré časy nezničitelných kapesních strojů se dnes tak často nevidí. Kvalita zpracování kalibru nedosahuje např. na Lange a IWC, ale je zde dotek ruky hodináře, takže nic pro snoby. Cifeník s naprosto dokonalým potiskem a zpracováním, jen umocňuje onu inspiraci dobou minulou. Naopak pouzdro je moderní, kombinovaný brus, zpracování a proporce jsou bezkonkurenční. Tyto hodinky je potřeba vidět, fotografie je jen stínem jejich skutečné krásy. Jen si neodpustím.. Jorgu, Jorgu, kdopak to dnes ve škole opisoval? Samozdřejmě Stowa je naprosto jiná kategorie a to nejenom v rozdílu ceny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ppprochy23 Odesláno 8. listopadu 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2007 Pro mars65. Dík. Chci se ještě zeptat, jaká je tam vodotěsnost. Vidím, že máte přehled - u těch GO Senator Automatik byl kal. 39, nyní kal. 100. Ten má více kamenů, větší rezervu chodu a průměr. Je tam ještě nějaký rozdíl, např. přesnost. Dík za vaše informace. Prochy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxs Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2007 Priklonil si sa na nesprávnu stranu. Ak niekto opisoval, tak Dieter. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2007 Priklonil si sa na nesprávnu stranu. Ak niekto opisoval, tak Dieter. Pár fotografií původních kapesních hodinek od Stowy. Samotný design výmyslem Stowy není, jedná se o podobně standardizovaný design jako např. letecké (viz poslední foto) Zdroj a další foto: http://ninanet.net/watches/others12/Mediums/mstowa.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farářskej Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2007 (upraveno) Jen si neodpustím.. Jorgu, Jorgu, kdopak to dnes ve škole opisoval? Samozdřejmě Stowa je naprosto jiná kategorie a to nejenom v rozdílu ceny. Buď rád, žes neviděl model F. A. Jones od IWC... to je teprv kopírka! P.S.: Jen pro pořádek - ceny Dornblüthů začínají na EUR 2900,- a stojí se na ně dlóóóóuhá řada... (edit: P.S. o ceně se mi nechtělo psát jinam) Upraveno 8. listopadu 2007 uživatelem farářskej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2007 (upraveno) Buď rád, žes neviděl model F. A. Jones od IWC... to je teprv kopírka! P.S.: Jen pro pořádek - ceny Dornblüthů začínají na EUR 2900,- a stojí se na ně dlóóóóuhá řada... (edit: P.S. o ceně se mi nechtělo psát jinam) Napsal jsem si dnes o katalog. Katalog se momentáolně dotiskuje, pošlou mi ho za 3 týdny. Na revanš mi poslali pěkný obrázek a ceník:Preisliste_En.pdf Upraveno 8. listopadu 2007 uživatelem ¨safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2007 Napsal jsem si dnes o katalog. Katalog se momentáolně dotiskuje, pošlou mi ho za 3 týdny. Na revanš mi poslali pěkný obrázek a ceník: Tak ty černé jsou moc pěkné. I řemen vypadá luxusně. Jdu stáhnout ceník Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2007 Napsal jsem si dnes o katalog. Katalog se momentáolně dotiskuje, pošlou mi ho za 3 týdny. Na revanš mi poslali pěkný obrázek a ceník: Tak to není moje cenová kategorie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mars65 Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Pro mars65. Dík. Chci se ještě zeptat, jaká je tam vodotěsnost. Vidím, že máte přehled - u těch GO Senator Automatik byl kal. 39, nyní kal. 100. Ten má více kamenů, větší rezervu chodu a průměr. Je tam ještě nějaký rozdíl, např. přesnost. Dík za vaše informace. Prochy. Jde hlavně o zvýšení reservy nátahu a reset vteřinového ukazatele (ne hacking). Co vodotěsnosti, tak výrobce myslí jen na to, že pokud při návratu z večírku upadnete do vašeho bazénu, nebo si ve sprše zapomenete sundat jejich skvost, tak by mu to nemělo ublížit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mars65 Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 (upraveno) Priklonil si sa na nesprávnu stranu. Ak niekto opisoval, tak Dieter. Ano uznávám, nádražácké cibule tu byly dříve. Upraveno 9. listopadu 2007 uživatelem mars65 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ppprochy23 Odesláno 9. listopadu 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Jde hlavně o zvýšení reservy nátahu a reset vteřinového ukazatele (ne hacking). Co vodotěsnosti, tak výrobce myslí jen na to, že pokud při návratu z večírku upadnete do vašeho bazénu, nebo si ve sprše zapomenete sundat jejich skvost, tak by mu to nemělo ublížit. Dík za doplnění informací. A v bytě bazén nemám, takže Hodinky DD jsou fakt klasika, která se neomrzí a ten "in house" kalibr k tomu..... paráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Ano uznávám, nádražácké cibule tu byly dříve. Vítej zpátky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2007 No, musím si rejpnout - oboje ty hodinky, jakkoli na první pohled vypadají bez vady a ty DD jsou jistě fajnšmekrový - ještě tak smaltovaný ciferník!) jsou podle mě jasný důkaz toho, že estetika cibulí nejde bez ztráty kouzel přenést jen tak 1:1,5 do náramkových hodinek. Pouzdro mi k ciferníku a ručkám nijak nelahodí a korunka je prostě humpolácká - sorry DD. Taky jako důsledek toho okopírování stařičkých cibulí najednou zůstávají stát jakoby bez jasného zařazení (oblekovky, ležérní, letecký..? ) to sice není vada, ale cítím, že jsou z jakoby jiné doby k jinému, než dnešnímu použití - (už nejsou romantičtí nádražáci a výpravčí, šviháci a podobně). Obávám se také, že oboje se z výše uvedených důvodů rychle okoukají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2007 No, musím si rejpnout - oboje ty hodinky, jakkoli na první pohled vypadají bez vady a ty DD jsou jistě fajnšmekrový - ještě tak smaltovaný ciferník!) jsou podle mě jasný důkaz toho, že estetika cibulí nejde bez ztráty kouzel přenést jen tak 1:1,5 do náramkových hodinek. Pouzdro mi k ciferníku a ručkám nijak nelahodí a korunka je prostě humpolácká - sorry DD. Taky jako důsledek toho okopírování stařičkých cibulí najednou zůstávají stát jakoby bez jasného zařazení (oblekovky, ležérní, letecký..? ) to sice není vada, ale cítím, že jsou z jakoby jiné doby k jinému, než dnešnímu použití - (už nejsou romantičtí nádražáci a výpravčí, šviháci a podobně). Obávám se také, že oboje se z výše uvedených důvodů rychle okoukají. mně se líbí ..... páč jsem švihák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2007 No to je jiná, opravdový švihák je mít MUSÍ !! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skeleton Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2007 Zdravim svihaky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farářskej Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2007 Zdravim svihaky! Špatnej smajlík... ten správnej je: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vito Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2007 (upraveno) Tak pozor, teď se vystavuji trestu za " svatokrádež ". Koukám na svoji levou ruku a na hodinky, které na ní momentálně mám. A co nevidím: Bílý ciferník, velmi střízlivá černá čísla, krásné, do modra kalené štíhlé ručky se špičkami jako jehla, mimostředka na šestce, jen ta velikost není in. Jinak úplně stejný design jako shora popisované hodinky. Ale ty moje jsou ruské Pobědy po dědečkovi. Upraveno 6. prosince 2007 uživatelem vito Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2007 Máš pravdu, určitá podobnost by byla, ale to je při jisté uniformitě hodinek normální, kde bychom ji nenašli, že, jinak nejsou špatné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se