Jump to content

běhání

viking

Recommended Posts

Ahoj,

jsou tu nějací nadšenci běhání? Připravujete se někdo na maraton případně 1/2maraton? KOlik měsíčně naběháte?

Jo, připravuju se příští rok na obojí. Snažím se naběhat aspoň 50km měsíčně, ale teď je to hodně podle počasí - jak je mokro, už mám večer doceal strach.

tak to máme podobný problém :thumbsup_anim: snažím se měsíčně udělat cca 50-70 km, většinou o víkendech, případně ráno před prací. večer se mi většinou už nechce. navíc najít dobrou trasu a aspoň částečně osvětlenou je v Praze trochu problém. Letos jsem běžel první maraton, 1/2maraton asi po páté. Časy nic moc tak doufám, že příští rok to bude lepší.

tak to máme podobný problém :thumbsup_anim: snažím se měsíčně udělat cca 50-70 km, většinou o víkendech, případně ráno před prací. večer se mi většinou už nechce. navíc najít dobrou trasu a aspoň částečně osvětlenou je v Praze trochu problém. Letos jsem běžel první maraton, 1/2maraton asi po páté. Časy nic moc tak doufám, že příští rok to bude lepší.

no u maratonu je to spíš o tom uběhnout/neuběhnout ne? Já právě na příští rok plánuju maratonskou premiéru. Já naopak nemám z běhání ráno před prací nemám žádnej požitek. Doufám, že ještě nějakou dobu se udrží teplota nad nulou, až půjde běhat jenom na pásu, tak objem běhání rapidně klesne :-)

no u maratonu je to spíš o tom uběhnout/neuběhnout ne? Já právě na příští rok plánuju maratonskou premiéru. Já naopak nemám z běhání ráno před prací nemám žádnej požitek. Doufám, že ještě nějakou dobu se udrží teplota nad nulou, až půjde běhat jenom na pásu, tak objem běhání rapidně klesne :-)

u mě je maraton spíše o dokončení/nedokončení. na cca 30 km jsem vytuhnul a zbytek trati byl běh/chůze/běh/... Celkový čas za 4 1/2. Před pražským maratonem si můžeme vyměnit zkušenosti z přípravy :-)

V půlce srpna jsem začal s během kdy začátky byly krušné i při 3x3 minuty s dvou minutovými pauzami chůze. Někdy koncem října jsem byl na 50 minutách a tedy cca 25 km za týden. Pak nachlazení a teď se do té zimy a tmy musím trochu přemlouvat.

Chtěl jsem příští rok PIM, ale asi to přehodnotím a zkusím 1/2 a ten PIM dyžtak až 2010. (teda jestli nadšení a zdraví vydrží)

Vždycky jsem běhával, ale až minulej rok jsem začal tak nějak pravidelně, loni na podzim a letos z jara tak 40 km týdně. Od dubna ale mám problémy s kolenem, tak jsem celý léto a podzim neběhal, snad zas z jara. Chtěl bych taky marathon, ale až v 2010 (pokud zdraví dovolí). Jinak běh je super a jen do toho!

Loni jsem měl naběháno od května do srpna 800km, zhruba 50km týdně , chodil jsem 3x týdně , takový okruh tady u nás ( Krmelín, Proskovice, Brušperk, cca 16km, něco přes... +-75-80minut , do 5minut jsem se snažil držet standard, tep frekvence je ale na maximum, tzn. kolem 190 za minutu.. Bohužel letos vlivem zranění to nešlo..., ale příští rok se určitě opět podívám u nás, kdo za tu dobu začal s tímto krásným a pro tělo velice prospěšným sportem.

Základem je správná obuv a dýchání, chvíli to trvá, člověk musí přijít, jak na to, běhat pomaličku a přidávat km, větši porci zátěže, než rychle a malou vzdálenost, raději dlouho a pomaleji... ( Serte na to, že se vám budou některí lidé, které cestou potkáte, většinou děcka-smradi:D smát, jak běžíte pomalu, těžko vědí, že máte v nohách už nějaou porci metrů, či kilometrů za sebou...)

Je to krásný relax, ještě pokud běháte s někým, kdo je na tom výkonostně stejně, pomáháte si, hecujete, taháte se... Horší to, je když běháte s ženskou nebo přítelkyní, která má jinou délku kroku a jiné tempo, často se vám stane, že při běhání s ní, budete dříve unavenější než byste byli, kdybyste běželi rychleji a delší vzdálenost...

Doporučuju boty od New balance, mám asi 4 roky model 871 a neznám lepší botu... Ne, každý člověk má stejě širokou nohu a jako jedna z mála značek, dělají i boty pro lidi, co maj širší nebo užší nohu...

tepovka v rozumných mezích je důležitá pro získání vytrvalosti a kvalitní obuv je základ: já nedám dopustit na mizuno (wave rider 10 - hodí se tvrdý cesty)

btw. kdo to myslí s běhánim trošku vážně, doporučuju server behej.com - je tam hodně užitečných informací

zdravim, aj ja sa pridam v ramci utuzovania bezeckych cesko-slovenskych vztahov :) tiez behavam, ale zatial len take relativne male vzdialenosti 10-15km. Zacinam trenovat na Bratislavsky pol maraton. V BA je par dobrych a zaujimavych behov ako napriklad Devinsky beh cca 11,6km velmi pekna trasa, ci uz pre vrcholovych alebo rekreacnych bezcov. Uz spomenty Bratislavsky maraton a celkom zaujimavy je aj beh Devinskou kobylou, ktory som tento rok absolvoval a mal som dost. Behavam len po cestach a toto bola makacka do kopca a v terene. Po 3km som myslel, ze vypustim dusu a pritom trat mala len 6km.....

Vám nestačí, že jste v prdeli s financema kvůli budíkům, vy si chcete ještě navíc zkurvit zdraví....

Jo, maratóny běhám 12 let, vždycky je to kompromis mezi chtěným a možným. U mě to naráží na nedostatek času na běhání, chce to minimálně 100, 120 km měsíčně. Pak je dobré nebejt tak nenažranej a tlustej jako já, každý kilo navrch se při maratónu projeví jako tunové závaží přemístěné o dost velkou vzdálenost vpřed. Prvních 20 km je pro radost, do těch 30 km je to o tréninku a pak už je to jen o morálce... Já mám za sebou dvě operace srdce a k tomu zčásti ucpané tepny na obou nohách, tak mi to už moc neběhá, ale maratón se dá i doplazit a to ještě zvládám. Doporučuji začít s nějakým menším, třeba Kladno, Benešov a podobně, tam si každý v klidu běží to svoje. PIM je dost hroznej, pořád je tam děsně lidí, kteří Vás předbíhaj a pak člověk zbytečně přidává a unavuje se... Ale je to paráda. Pak založíme sekci "Které hodinky na maratón".

Hele lidi, a když už se tak huntujete, máte na to běhání aspoň hodinky značky Martahon? :thumbsup_anim:

Já osobně běhám jen na autobus a když mám průjem. Vzdálenosti delší, než 2km, překonávám pomocí takovejch těch vychytanejch věcí, který maj motor a kola. :worried_anim:

Behal som len pre zabavu.Zobral som rano psa a pobehol cca7km denne.Dokonca som si kupil aj Polar (mohli ste ho zhliadnut tento tyzden v predajnom vlakne) Potom ma vsak strasne zacali boliet krize a ked som povedal doktorovi,ze beham tak ma skoro zabil.

"Clovece ved mate 110 kg a VY behate?-Ste sialeny?".....no tak asi som.Inak bol to pre mna ukrutny relax.

Takze ostatnym na maratone prajem vela stastia.

Já běhám buď 7 km na rychlost nebo 12 km na výdrž. Vždy po lesních cestičkách nebo loukách, aby klouby tolik netrpěly. Mám ale chronickou rýmu, takže když teplota klesne pod 10°C, končím. Studený vzduch mi při rychlém dechu nedělá dobře.

Minulý víkend mě překvapilo, jak v Londýně běhají rekreační běžci po ulicích a parcích jen v triku a šortkách, i když je slabě nad nulou. Tohle v Praze určitě neuvidíte, nebo jo? :)

Jinak New Balance jsou dost dobré, ale aktuálně obouvám Adidas Cushion 6.

Ja beham... tak nejak porad zacinam - vzdycky zacnu (cca. 8x4 minuty - beh,chuze, beh chuze, ...), vydrzi mi to par tydnu, postupne pridavam... pak parkrat nejdu, pak chvili trva, nez se zase odhodlam... a pak zase od zacatku :D ... :(

Jinak obouvam - na silnici a tvrdsi povrchy Mizuno Wave Venture - za ty penize (cca. 1800,-) velmi fajn boty, me sednou skvele ;) a na mekci povrchy, tzn. polnacky a les, Salomon XT Wings GTX, taky maximalni spokojenost :)

Hele lidi, a když už se tak huntujete, máte na to běhání aspoň hodinky značky Martahon? :thumbsup_anim:

Já osobně běhám jen na autobus a když mám průjem. Vzdálenosti delší, než 2km, překonávám pomocí takovejch těch vychytanejch věcí, který maj motor a kola. :worried_anim:

Nene, běhám s Nike Sportbandem, počítá mi kroky :-)

Jinak v obuvi nedám dopustit na Asicsy.

... Ale je to paráda. Pak založíme sekci "Které hodinky na maratón".

já jsem si kvůli tomu vyřídil 2-leté předplatné HN, kde ako dárek dávají sportestr GARMIN Forerunner 405 MAN

to redd: souhlasím, behej.com je super, pro podobně postižené lidi

Co se týče obuvy, jsem nyní 100% spokojen s Asics, mám do terénu (goratex, model si přesně nepamatuju), ale jsou docela odpružené, takže jsem s nima odběhnul jako 1/2M tak i celej maraton

V současnosti se bohužel vzhledem zaměstnání už běhu systematicky nevěnuji,někdy kolem roku 2005 kdy jsem na tom byl nejlepe byli pro mě dávky 2h denně 6 dní v týdnu samozřejmostí,čemuž i odpovídaly dosažené časy v maratonu poměrně dost pod 3hodiny..Je to hlavně o disciplíně,pravidelnosti..Sebelepší obuv,hadry, různé měřiče tepů,gps a pod.sami o sobě nedopomohou k lepšímu výkonu,pokud tomu člověk nevěnuje PRAVIDELNÝ režim..

• 2 weeks later...