Petr28 Odesláno 18. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2007 Ahoj, nedávno jsem koupil O&W se strženou korunkou. Není naštěstí stržený závit, je jen vypadlý celý ten díl se závitem. Nemáte někdo nějaké know-how jak to opravit? Nemá s tím už někdo zkušenosti? Myslel jsem přilepit nějakým dobrým lepidlem na kov, ale o žádným nevím a jen pro pokus si kupovat za +-300,- velký balení nechci. Epoxid se neosvědčil.. Nebo pájení? Mosazí? To by asi nevydrželo sklíčko, že? Byl jsem s tím za hodinářem, ale ten mi zas poslal k šípkům. Prej jedině celý nový pouzdro. Jěště poznámka, nemá to žádný vakl. Celkem slušně to tam jde narazit, ale ne zas tolik aby to drželo samo. díky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
pepik Odesláno 18. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2007 Narazit a zevnitř trnem roztáhnout. A nebo sklíčko dole a cínovat.
ramon Odesláno 18. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2007 (upraveno) Jen tak pro začátek bych zkusil nějakej lepší sekunďák. Odborníci berte s rezervou Sám jsem zvědavej jestli to bude držet, ale třeba by mohlo, je určenej i na kov. Cín na to asi nechytne, a když se to hodně zahřeje tak ta ocel ztmavne.. Upraveno 18. prosince 2007 uživatelem ramon
PanzerBear Odesláno 18. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2007 Jen tak pro začátek bych zkusil nějakej lepší sekunďák. Odborníci berte s rezervou Sám jsem zvědavej jestli to bude držet, ale třeba by mohlo, je určenej i na kov. Cín na to asi nechytne, a když se to hodně zahřeje tak ta ocel ztmavne.. Loctite na kov, lepi kov jak svina. ale je dost drahej.
Petr28 Odesláno 18. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2007 Celej večer smrdím doma s pájkou a vzdávám to. Jedině to nějak galvanicky pokovit..Šanci vidím v tom lepidle, nebo to snad poslat výrobci. Ahoj, nedávno jsem koupil O&W se strženou korunkou. Není naštěstí stržený závit, je jen vypadlý celý ten díl se závitem. Nemáte někdo nějaké know-how jak to opravit? Nemá s tím už někdo zkušenosti? Myslel jsem přilepit nějakým dobrým lepidlem na kov, ale o žádným nevím a jen pro pokus si kupovat za +-300,- velký balení nechci. Epoxid se neosvědčil.. Nebo pájení? Mosazí? To by asi nevydrželo sklíčko, že?Byl jsem s tím za hodinářem, ale ten mi zas poslal k šípkům. Prej jedině celý nový pouzdro.Jěště poznámka, nemá to žádný vakl. Celkem slušně to tam jde narazit, ale ne zas tolik aby to drželo samo.díky
koblih69 Odesláno 18. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2007 (upraveno) Ahoj, nedávno jsem koupil O&W se strženou korunkou. Není naštěstí stržený závit, je jen vypadlý celý ten díl se závitem. Nemáte někdo nějaké know-how jak to opravit? Nemá s tím už někdo zkušenosti? Myslel jsem přilepit nějakým dobrým lepidlem na kov, ale o žádným nevím a jen pro pokus si kupovat za +-300,- velký balení nechci. Epoxid se neosvědčil.. Nebo pájení? Mosazí? To by asi nevydrželo sklíčko, že? Byl jsem s tím za hodinářem, ale ten mi zas poslal k šípkům. Prej jedině celý nový pouzdro. Jěště poznámka, nemá to žádný vakl. Celkem slušně to tam jde narazit, ale ne zas tolik aby to drželo samo. díky No myslím, že by si to zasloužilo trochu odbornější opravu, jsou to slušný hodinky a je škoda na tom šetřit. Podle mě by ti to za pár korun připájeli buď ve zlatnictví nebo i optice ( stříbro nebo mosaz ) Cín nemá smysl. Podle mě to musím být za 100-200,- max. a patrně na počkání. Sklo by snad ven ani nemuselo, pokud se zbarví nerez tak půjde snadno přeleštit. Pokud do toho nechceš jít tak doporočuji lepodla, která se používají například na lepení ložisek do motorů když už je v bloku vůle ( Belzona, loctite... ) hlavně žádnou vteřinovku. Protože to ale není tepelně namáhané tak po zdrsnění musrí držet i epoxy ( tedy nemyslím tím to 5-30-ti minutové, ale normální kvalitní obyč. CHS 1200 ). Začni tím zlatníkem - za zeptání nic nedáš... pokud se rozhodněš pro lepidlo tak dokonale odmastit a zdrsnit - Belzonu můžu poskytnout, ale nedá se to poslat - jedině osobně. Mimochodem když na to koukám znovu tak by to tam mělo jít i roznýtovat, takže v kombinaci s lepidlem by to mohlo držet velmi slušně Upraveno 18. prosince 2007 uživatelem koblih69
falkkon Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 Loctite se prodává i v malým balení kolem 200,- a doma se vždycky hodí. V kombinaci s roznýtováním to musí držet.
PigyCZ Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 asi bych to taktéž viděl na lepidlo Loctite 270, ale nemaji ho všude . Stal mě 3 stovky a drží jako sviňa.(lepil jsem ocelové koliky do pouzder , takový převodový lineární hřeben) Na pájení zapomeň, musel bys použít borax a ten se taví kolem 600° -700 takže bys mohl to pouzdro zničit.
dubraro Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 Já bych si to troufl zapájet. Chce to pájku s vyšším obsahem stříbra a pájecí vodu na nerez. Ale radši bych to lepil. Tím se to i spolehlivě utěsní. Doporučil bych "Alteco 3 ton Metal Epoxy 30min". Stojí okolo 100Kč.
VS Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 (upraveno) Když to tam jde dost těsně, tak bych zkusil nějakým kuželem nebo jehlou ten kroužek trošku roztáhnout o nějakou setinku mm, aby to tam nešlo zasunout. Pak bych to dal do mrazáku, pouzdro nahřál v horké vodě a rychle to tam naklepnul. Až to vychladne, mělo by to držet. Upraveno 19. prosince 2007 uživatelem VS
Petr28 Odesláno 21. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. prosince 2007 Tak jsem vzal obyč. 1200, napiloval nějaký jemný železný piliny, namíchal, narazil (ty jemný piliny tomu dost pomohly) a zatím drží. Jen jsem to měl udělat hned jako první pokus, (úplně první byl teda epoxyd, ale bez pilin - neosvědčilo se). Jelikož jsem pokusem o cínování zničil o-kroužek těsnící osičku . Teď to těsní jen s dotaženou korunkou. Ale hoďky jsou opět funkční a nositelné. Spájení mosazí by bylo zřejmě nejfestovnější, ale 1) by se asi dostalo něco do závitu dýnka 2) sklíčko tam má nějaký těsnící plast nebo lepidlo nevím, což by se teplem taky zničilo. A asi by to bylo i vidět. díky za tipy
ramon Odesláno 21. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2007 Hele nemysli si že to těsní, a rozhodně s tím nelez do vody bez toho těsnění
Petr28 Odesláno 24. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. prosince 2007 Vcera jsem s tim byl na bazenu, dal jich 20, potapel do 2.5m a pak do páry a vevnitr ani naznak po vode. Ten o krouzek to chrani jen pri odsroubovanej korunce nebo jako zaloha. Guma uvnitr korunky krasne dolejha na bocni plosku toho zavitu. Jen se to nesmi nekde otrit a odsroubovat. Hele nemysli si že to těsní, a rozhodně s tím nelez do vody bez toho těsnění
koblih69 Odesláno 24. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2007 Vcera jsem s tim byl na bazenu, dal jich 20, potapel do 2.5m a pak do páry a vevnitr ani naznak po vode. Ten o krouzek to chrani jen pri odsroubovanej korunce nebo jako zaloha. Guma uvnitr korunky krasne dolejha na bocni plosku toho zavitu. Jen se to nesmi nekde otrit a odsroubovat. No je, ale podle mě je to nedostatečný, už jsem pár hodinek rozebral a vyndávat pak orezlou osičku není nic příjemného.... Osobně bych se vyhnul i sprchování.
prukajda Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Nechci zakládat nové vlákno, proto to napíšu sem. Hledal jsem návod, jak pájet stříbro, pokud to jde. Poradíte někdo? Díky.
mechano Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Nechci zakládat nové vlákno, proto to napíšu sem. Hledal jsem návod, jak pájet stříbro, pokud to jde. Poradíte někdo? Díky. Pájkou Castolin 1802, mazat boraxem, ohřívat plamenem. Pokud to ale neumíš, asi se to nepovede.
prukajda Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Pájkou Castolin 1802, mazat boraxem, ohřívat plamenem. Pokud to ale neumíš, asi se to nepovede. Díky za radu, tak to raději zkusím nějakého zlatníka nebo někoho podobného.
jirka404 Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Díky za radu, tak to raději zkusím nějakého zlatníka nebo někoho podobného. Já bych se toho nebál , není to tak složité. Já to dělám Micropenem na PB a stříbrnou páskou (jen pozor - musí to být s mědí) přísadou mědi se sníží bod tání a při letování není potřeba tak vysoká teplota. Borax si rozpustím ve vodě a potírám štětcem. Nic složitého já si takto opravuji brýle.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se