Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Pro mě to problém byl. Pro tebe ne. Chápu. Ale pak se tím nemusíš zabývat, že jo? :smile_anim: Tohle je v kategorii zábava. Tudíž jsem se to snažil napsat zábavnou formou. Pokud tě to nebaví tak to nečti a přestane tě moje chování trápit. Ale možná máš jen vysoký práh pro vnímání satiry a humoru vůbec.

Ale možná opravdu stačilo napsat: "Na poště toho maj před vánocema moc a tak nic nestíhaj. Takže jsem dostal pozdě balík. Tečka." Akorát že mě vůbec nezajímá, že jsou vánoce. Pokud to pošta nezvládá, tak má každýho druhýho člověka s balíkem poslat domů, protože toho maj moc. Nebo si najmout 1 000 000 brigádníků. Nebo najít jiné, více či méně absurdní řešení. Nevzpomínám se, že by pošta dávala někomu vánoční slevu za pozdní dodání. Ale třeba se na to dívám špatně. Ovšem je to můj pohled.

Tak se měj......

Jasně , byla to móóóc pěkná předvánoční pohádka, fakt se mi líbila. A že to někteří nepochopili je přeci jejich problém ne? :crying_anim:

Odesláno
Jenže mě nenapadlo, že na poště prostě nikdo nepřekročí hranice řádku s PSČ a nepodívá se na zbytek adresy. Jednoduše nepoužije rozum.

Napiš si na papír asi tak stokrát: "Česká pošta STÁTNÍ PODNIK". Pak si to přečti, nafackuj si a je to. To, co popisuješ, je v tomto <censored> naproto typické a máš-li dosud pouze opačné zkušenosti, měl bys při své klice zvážit návštěvu kasina.

Odesláno (upraveno)
Napiš si na papír asi tak stokrát: "Česká pošta STÁTNÍ PODNIK". Pak si to přečti, nafackuj si a je to. To, co popisuješ, je v tomto <censored> naproto typické a máš-li dosud pouze opačné zkušenosti, měl bys při své klice zvážit návštěvu kasina.

Souhlasím. Jen mě vždycky ty naše státem vlastněné nebo spoluvlastněné firmy a instituce dokážou překvapit. V drtivé většině případů nemile...

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno
Napiš si na papír asi tak stokrát: "Česká pošta STÁTNÍ PODNIK". Pak si to přečti, nafackuj si a je to. To, co popisuješ, je v tomto <censored> naproto typické a máš-li dosud pouze opačné zkušenosti, měl bys při své klice zvážit návštěvu kasina.

já toho posílám kvanta a jsem spokojen...

Odesláno

A PPL ? Ty jsou soukromý, ne? Od 14. 12. se mi snaží doručit balík, tedy oni se moc nesnaží - zatím nedali vůbec vědět, člověk se tam nedovolá a na on-line reklemace nereagují.

U Český pošty je to fakt do druhýho dne doma a když mě nezastihnou, tak si to ještě ten den anebo příští vyzvednu sám...

Návštěvník YPO
Odesláno

Mám pocit,že jsem na tom dost podobně jako Kalifx ....... moje dodací je 10100 :D

Odesláno
A PPL ? Ty jsou soukromý, ne? Od 14. 12. se mi snaží doručit balík, tedy oni se moc nesnaží - zatím nedali vůbec vědět, člověk se tam nedovolá a na on-line reklemace nereagují.

U Český pošty je to fakt do druhýho dne doma a když mě nezastihnou, tak si to ještě ten den anebo příští vyzvednu sám...

Tak PPL řeší zrovna teď kolega v práci. Nechal si poslat objektiv a čistící soupravu na sklo. Dorazila mu pouze bublinková obálka s čistícím hadříkem :smile_anim: Navíc si všimnul, že na obálce je uvedena váha skoro 1 kilo. Tak volal na PPL a ti mu řekli, že to není jejich chyba a že se má obrátit na francouzský int. obchod, kde to koupil. A tam mu řekli, že vůbec neví co po nich chce, protože oni zásadně posílají všechny své zásilky v balíku, kterej je zatavenej v černý fólii a nikdy v žádný bublinkový obálce. Takže je v háji. Jeho chyba je, že se nepodíval na uvedenou váhu na tý obálce při převzetí. Nenapadlo ho to. Teď přemýšlí, co s tím. Takže si člověk asi opravdu nevybere...

Odesláno
V ČR asi nejlépe funguje DPD a DHL. S PPL zkušenosti nemám, s Českou poštou a UPS pak dosti děsivé.

Z celého příběhu si beru jediné poučení, nikdy nepátrat kde je moje zásilka na poště. Při vědomí, že nejsem schopen zásilku zastavit a něde ji převzít a to stále putuje díky lidské blbosti v jednom městě, by byl můj konec. Asi mrtvice by mě dohnala dříve než já balík a to bych se cestou dopustil ještě řady ublížení na zdraví.

Odesláno

Já myslim, že ta hysterie se všim, co má vazbu na stát je v českym národu zakořeněná ... B)

Všechno je o lidech bez ohledu na to, zda je ten člověk placenej ze státního nebo ne ...

Odesláno
Já myslim, že ta hysterie se všim, co má vazbu na stát je v českym národu zakořeněná ... B)

Všechno je o lidech bez ohledu na to, zda je ten člověk placenej ze státního nebo ne ...

Jestli ona není spíš v českým národu zakořeněná snaha vše a všechno za každých okolností omlouvat a tolerovat. Oni ti lidé ve státních a jim podobných institucích a společnostech taky dělají jen to, co jim ona společnost či instituce dovolí. Stejně mě fascinuje jedna věc. Tohle je fórum (Chronomag), kde se ve velkém množství případů hovoří o Švýcarsku. Většinou oslavně. Shodou okolností jsem měl tu čest tam nějaký čas pobývat a můžu vám říct jen jedno - opravdu si myslíte, že by byli tam kde jsou, kdyby neustále tolerovali šlendrián ve státem řízených institucích a vůbec šlendrián obecně? Myslím, že ne. Švýcaři jsou divní patroni a vyjít s nimi je nelehké, ale naučme se od nich proboha alespoň jednu věc. Ať si každý na 100 % plní své povinnosti! To bude pro začátek stačit. Pak nebude muset nikdo trpět hysterií na instituce svázané se státem. Nebo na jakékoli...

Odesláno

Ano, to je ono, šlendrián je nám vlastní, a opět zdůrazňuji, bez ohledu na to, jestli to má vazbu na stát nebo ne ...

Jsme prostě národem, kterej nemá rád dril a disciplínu, naopak jsou nám vlastní různý způsoby, jak na něco vyzrát, kde co získat pokud možno zadarmo a bez námahy, svym způsobem to může bejt určitej druh kreativity, ale v každodennim životě to vnímam spíš negativně ... Můžu si to dovolit hodnotit, protože jsem měl dost dlouhej čas na to, abych poznal i jiný kultury, takže na to můžu nahlížet tak trochu s odstupem ...

To už jsme se ale od Český pošty dostali poněkud dál ... B)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...