Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ještě než přistoupím k nahřívání švajcem a odseknutí lunety majzlem, tak se zeptám. Když si tak třeba o víkendu chcete vyčistit bordel pod lunetou z vaší titanové limitky od Ballu čím ji sundáváte.

Odšrouboval jsem leštěné prvky na lunetě. Tím povolila vnější vložka. Pod ní byla lumi výplň kterou jsem taky sundal a jsem tam kde slunce vůbec nesvítí.

V otvorech nejsou šroubky, ale vypadá to spíš na nýtky. Hlavičky nemají drážky. Nůž pod lunetu nedostanu, leda kladivem. 

Dík

J.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Jardo, jak dlouhé jsou ty šrouby, které držely lešt?né packy? A jak vypadají na opačném konci než je hlava? Nemohly přece jen aretovat lunetu? Může tam kombinace šroubů a pera. Jinak pokud je luneta k čemusi pod sebou přinýtovaná, evidentně je třeba sundat obojí najednou, pokud se chceš dostat až k místu, kde se rotující části lunety stýkají s nerotujícím pouzdrem a které chceš vyčistit. Zkoušel jsi ty "nýtky" zmáčknout? Pokud je lze zmáčknout, možná jde jen o aretační zámky (něco jako čudlík pro vyjmutí hřídelky korunky u primek kal. 6x.x, možná je třeba jen přípravek, který je zmáčkne všechny najednou a zaroveň sejme lunetu.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Jak se dívám na obrázky z toho odkazu, tak šroubky jsou viditelně skrz lunetu až dovnitř, v pouzdře kolem skla je vidět drážka a i v textu se mluví o změně tuhosti chodu lunety utahováním šroubků (jestli jsem to z překladače pochopil dobře), takže takhle na první pohled bych taky řekl, že po vyšroubování šroubků by luneta měla spadnout.

Ten model z odkazu má ale těch šroubků víc... bude tam asi fakt ještě něco.

Odesláno (upraveno)

Díky za postřehy. Šroubky jsou dlouhé včetně hlavičky cca 2,3 mm. Jsou ukončeny závitem nic zajímavého na nich není. Otvory se závitem jsou hlubší a možná nejsou ani slepé. Chod lunety je naprosto stejný jako před částečnou demontáží. 

S nýtky jsem zkoušel pohnout v domnění, že se může jednat o kolíčky a po zmáčknutí se něco odjistí, ale vše je napevno. Možná jsou to jen nějaké servisní otvory na tříbodový klíč. :)  Ale to už fantazíruji. 

Edit: Ten důvod proč se o něco takového pokouším je přebroušení horní strany nožek. 

Upraveno uživatelem Jeronimo

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...