Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nožů mám málo a dlouho jsem je nepočítal. Asi nějakej pořídim. Táhne mě to vyzkoušet automat, ale většinou záštita nic moc a ještě k tomu často odjistit, pak najít tlačítko...tuhle jsem porovnával rychlost předního vystřelováku a flipperu. Od polohy nůž v kapse na klipsu do polohy plně připraven. Flipper o ždibíček vyhrál. Takže automat a ještě s pojistkou třeba Benchmade Claymore, by neměl šanci. Ten se mi dost líbí, ale zas jsem podlehl ZT. To jsou jen takový moje blbůstky k ničemu, myslím ten trénink rychlosti.

Ano výlet s dětmi celkem super, vzít celej okruh zámek - hájenka- Labe- zdimadlo a zas k autu není vůbec dlouhá trasa a je to dokola, takže se člověk nevrací, to je fajn.

Odesláno
  V 23. 2. 2022 v 9:51, Daemonultimate napsal:

Nožů mám málo a dlouho jsem je nepočítal. Asi nějakej pořídim. 

Ano výlet s dětmi celkem super, vzít celej okruh zámek - hájenka- Labe- zdimadlo a zas k autu není vůbec dlouhá trasa a je to dokola, takže se člověk nevrací, to je fajn.

Rozšířit  

Koukal jsem, že se ZT stává Tvou hvězdou 😄 Při mé schopnosti nože někde zapomínat, by to pro mne bylo škoda 😞 poslední ztrátou byl Mini Domin od Kizeru - vydržel mi skoro rok 😞

Zkouknul jsi v Mělníce podzemí se studnou? My tam byli s mladým před cca 7-mi lety, a dodnes si to pamatuje 😄 Kostnice moc nezaujala 😞

Odesláno

To ano, ZT mě berou. Každej je jinej, od jinýho návrháře a jiných tvarů. Všechny mi parádně padnou do ruky a mají skvělý chod. Když takovej nůž vezmu do ruky a otevřu ho, je to parádní pocit.

Mělník mám prolezlej. Jen do tanku, který už tam léta není, jsem se nedostal. Měl zavařený i spodní únikový poklop. To se mi kdysi na Dukle nestalo, tam spodní poklopy demontovali. A kupodivu v tancích žádný bordel nebyl.

Odesláno (upraveno)

Jé Hořín. Vzpomínky z dětství.. Přes Hořín jsme s rodiči jezdili do Vrbna za tátovou tetou. Krásné vesnické stavení se zdmi snad metr silnými, špejcharem a obrovskou bránou. Za barákem mrtvé rameno Vltavy. Jednou jsme tam přijeli, zrovna když se tam natáčeli Bídníci s Neesonem. Celá vesnice se posunula o pár set let zpět.. paráda. Díky za osvěžení vzpomínek.

Upraveno uživatelem bacil.357
Uvedl jsem špatného herce.
Odesláno

Kecám, s Liamem Neesonem to byl film. Někde mám ještě fotky kulis. V tom filmu je vidět i Mělnický zámek. Když Valjean jede v kočáru podél toho slepého ramena Vltavy a v dálce je vidět právě zámek...Už léta se chystám dětem ukázat místa kde jsem v jejich věku řádil..

Odesláno

Ono se v tom Vrbně kdysi točil i nějaký film z 2. světové a strejda říkal, že jednou jel z práce a u hospody, kterou míjel, byla sajdkára a auto Wehrmachtu a náckové v uniformách tam popíjeli venku pivo. Myslel, že ho omejou, než se dověděl, že je to kompars z filmu.

Odesláno (upraveno)

1)

Tentokrát vás pozvu na zámek, který tvoří hlavní dominantu obce Liběchov.

K tomuto místu se váží mé vzpomínky na dětství, neboť bylo cílem školních výletů i mojich návštěv s rodiči. A ani já jsem nebyl jiný, takže když děti povyrostly vzal jsem je tam na prohlídku také.

A co bylo v zámku vlastně tak zajímavé? Náprstkovo muzeum, tedy sbírky z celé Asie.
Nejvíce mi v hlavě utkvěla vzpomínka na malinké, asi 10cm velké botičky. Nebyly dětské, nýbrž patřily dospělé, urozené paní z Číny. Tam se takovým dámám často v dětství nazouvaly stále stejné střevíce, aby jim noha nevyrostla. Výsledkem pak ovšem bylo to, že dívenky trpěly strašnými bolestmi a často byly úplně zbaveny možností chůze.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

2)

Nyní zamířím trochu do historie tohoto zámku:

Jádrem areálu je kruhový renesanční zámek z 16. století, postavený v místě vodní tvrze, která zde stála od 14. století. Barokní přestavbu a dostavbu zahradního křídla v době, kdy zámek vlastnila rodina Pachtů z Rájova navrhl v letech 1720-1730 F. M. Kaňka. V té době se obohatila i zámecká zahrada a to o sochy, které dodala dílna M. B. Brauna.klasifikace koupil zámek textilní podnikatel Jakub Veith a nechal klasicistně upravit především jeho interiéry. Malby provedl J. Navrátil, sochy mistr V. Levý. Po roce 1918 však byla na zámek i s přilehlými statky uvalena nucená správa.

V době 2. světové války zde byl zřízen vojenský lazaret.

Až v letech 1967-1975 zámek opravilo Náprstkovo muzeum pro expozici asijských kultur.

60159-12584532-jpg

60160-77727943af26ebd785cb1bc5f896bb36-j

Bohužel roku 2002 dostal celý areál i jeho okolí ránu v podobě povodní. Ty přišly později ještě jednou, ale ty první rozhodly o zrušení expozic, jejich přestěhování do Prahy a k uzavření zámku i celého areálu.

60161-tabbwja-jpg

60162-0041a422a954c2133a8051ed8af9cc4a-j

Dnes se může alespoň do zámeckého parku. Tam jsem samozřejmě neodolal a prolezl i místní řepík, který byl součástí obrany ze třicátých let.

Odesláno

3)

Areál se rozprostírá na JZ okraji obce, poblíž jejího středu, při ústí řeky Liběchovky do Labe. Hlavní jádro areálu tvoří čtyřkřídlá budova zámku na okrouhlém půdorysu, obdélná konírna a sýpka ve tvaru L. Podél ohradní zdi na severu jsou pak umístěny 3 pavilónky s oranžerií a jižně od zámku směrem k návsi se nachází hospodářský areál složený z pivovaru, mlýna, domu správce a dalších provozních staveb. Prostranství západně od zámku je upraveno jako symetricky komponovaná zahrada před zámeckým průčelím vyzdobená plastikami a větší část pak jako anglický park se třemi můstky a sochařsky pojednanou vodotečí říčky Liběchovky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...