Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No twl, desítky tisíc za jeho výtvory? Když to srovnám s žijícími českými autory... v tomto řádu můžeš koupit třeba Rittsteina, Stratila, Malicha, Bolfa, Švankmajera a nevím co ještě...

Taky to nechápu. Byl jsem se podívat někde v galerii a měli tam ty jeho srágory za 20-40. Když jsem se ptal majitele co si o tom myslí, jako o umění. Tak říkal, že to rozhodně není umění a že si o tom raději už nic nemyslí, ale lidé to kupují.....

Odesláno

To je dobrá soda, myslel jsem, že je to ten typ obrazů, které musíš někomu za trest věnovat. Zítra budu sedět na přípravě výstavy se třemi kurátory, musím se zeptat, zda-li toho nenakoupíme vagón. :D

Odesláno

Koukám, že se tu pár lidí vyzná. Dovolím si tu zeptat se, jak si stojí aktuálně R. Jančovič? Koupil jsem na sklonku totáče pár jeho grafik, protože se mi líbily a byl jsem mladej. Teď po přesunu z bytu už pár let leží ladem a v novém domě je už věšet nebudu, nějak se mi sem nehodí. Má smysl se ho zbavovat, nebo je to o ničem?

Odesláno

U nas je to tak ze raz za rok sa v slovenskej narodnej galerii kona akcia kam zadarmo priniesiete svoj obraz a oni vam ho odborne skontroluju a poradia kolko stoji. Pripadne maju katalog a ukazu vam za kolko sa dany autor predava napr v SOGA. 

Myslim ze tie akcie sa robia viac menej preto lebo rataju s tym ze niekto ma doma nieco hodnotne a pride tam s tym. Mimochom mne tam riesili obraz z cias nacizmu, ktory som kupil od babky a prave na tejto akcii mi zistili ze je pod nim schovana ina malba. Na to tam uz maju ine technologie. Zatial som nemal odvahu davat odstranit tu malbu aby sa ukazalo co je pod nou. 

inak soga ma pekny web kde si najdete autora a aj to za kolko sa jeho diela predavaju. Tak sa viete od toho odrazit

Odesláno

Tak to snad víš, co je pod novější vrstvou malby. Jsou na to technologie a pořizuje se obrazový záznam z přístroje. Přímo vidíš, zda-li je tam portrét, krajina... cokoli. Btw to tam všem lidem lidem na počkání analyzují stáří malby, dendrochrono vzorky, přístroje atd.? To bude spíš nějaký blábol...

Odesláno

Na to aby to odkryli a poriadne preverili by som im tam ten obraz musel nechat. Ale povedali ze to moze byt drahsie ako samotna malba. 

Boli tam ludia co mali nieco cenne ale vacsina bezcenne malby, repliky, lacnoty,.

Odesláno

Jasně, k tomu mířím... nějaká starší malba ve spodnější vrstvě není nijak ojedinělá záležitost. Dělají se rešeršní výzkumy, rentgen, sondy atd. Většinou jsou znatelné indície v podobě např. prosáklé podmalby, konstrukce, dřeva apod. Samotné odstranění vrchní malby je záležitost několika set tisíc. Tím chci jen naznačit, že investovat do těchto procedur u noname věci je zcestné a v reálu bys asi ani nesehnal kompetentní lidi s volnou kapacitou na podobnou habaďuru.

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

známý má hodnotný obraz od významného českého malíře a rád by ho prodal. Přes aukce či profesionální prodejce se však platí vysoká provize (kolem 20 procent, což by v tomto případě byly statisíce). Nemáte tip, kde najít kupce a provizi za zprostředkování snížit, popřípadě úplně obejít? Např nějaký web (ve stylu chronomagu, jen místo hodinek umění, obrazy?), kontakt, kde se poptat atd ...? Díky

Má -li Tvůj známý opravdu takto hodnotný obraz ať raději nejde objevovat Ameriku a jde ověřenou cestou. Mám osobní zkušenost s prodejem - místní starožitník nacenil a vzal by si jen pár tisícikorun. V Sotheby´s vydraženo za cenu několinásobnou byť s tučnou provizí. (Na vývoz jsem měl povolení)

100 % souhlas s Cyberem.

Upraveno uživatelem klobadysek

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...