Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vydržel jsem to přesně rok od prodeje Omega PO 2500, které jsem vlastnil 4roky. Místo nich jsem koupil FORTIS B-42 Cosmonaut a byl jsem spokojený. Značku FORTIS už jsem před tím měl a pořád mě to nějak táhlo vyzkoušet další model.

V letošním roce se dostavila potřeba ( nemoc ??) opět koupit nějaké hodinky. Stanovil jsem si limit a hledání mohlo začít. Vybíral jsem hodinky na obvod zápěstí cca 19,5 cm.

Dlouhé večery jsem trávil hledáním na internetu a zde na fóru. Tato fáze hledání je prostě to nejlepší co může být. Zmítal jsem se ve značkách a modelech Tag Heuer ( Monaco, Carrera, Aquaracer), Breitling (SOH 46, Colt, Super Avenger) a pořád jsem nějak zvažoval co za stanovený budget pořídit. Nakonec v poměru cena/ výkon ( míněno kalibr) jsem opět zvolil jako nejlepší volbu Omega PO 45,5 s kalibrem 8500. Čekal jsem měsíc než jsem je měl doma. V době čekání jsem se pořád utvrzoval, že výběr byl správný. Poočku jsem sledoval prodejní sekci zda se tam neobjeví něco zajímavého, bohužel nic.

Když byly Omegy konečně doma žádné extra ovace a nedšení se nekonalo. Co to? Hodinky jsou to krásné , oproti původnímu modelu plastický nápis Omega a čísla, super je i keramická luneta, při sledování času mě bavilo a stále baví sledovat odlesky plastického provedení ciferníku a ruček. Co mě trochu štvalo a laboroval jsem je nastavení délky tahu, prostě mikroregulace chyběla a byla by přínosem. Na druhou stranu musím pochválit šroubovací dílky tahu což zvládne zkrátit doma každý a dá se s tím pohrát. Asi vzhledem k jejich dokonalosti mě zas tak neoslovili a jednou jsem je postnul i do prodejního vlákna ( asi po týdnu). Prostě mě nevzali za srdce. Vzhledem k tomu , že jsem byl v rozpoložení zda nechat nebo prodat začal jsem pokukoval za co bych je vyměnil - magor co?? Zatím ale zůstávají doma a uvidíme. Teď už vím, že poměr cena/ výkon není to pravé čím by se měl člověk řídit. Aspoň další zkušenost do dalšího fungování na Chronomagu.

A jak to pokračovalo? Jednoho dne jsem narazil v prodejní sekci na pro mě neznámé hodinky Panerai. Samozřejmě neznámé ve smyslu, že jsem je nikdy neviděl ve skutečnosti a tuto značku nikdy nevlastnil. Značku samo znám , nejsem tu týden.

Často jsem se na ně v sekci prodejního vlákna díval a myslím že ? schlédnutí je moje. Nastudoval jsem modely PANERAI, jejich strojky, historii a po domluvě s prodávajícím vyrazil do Prahy s příslušným obnosem v kapse a říkal si nějak to dopadne. Ještě mě trošku hlodalo zda nekoupit PAM 560 s inhousem.
Když jsem je poprvé po otevření dřevěné krabice a odkrytí sametové látky uviděl pochyby se rozplynuly a bylo jasno ? chci je, to jsou hodinky , které hledám. Jednoduché , charismatické, prostě hodinky s koulema, teda s uchem. Slovo dalo slovo a hodinky jsou doma. Už na cestu z Prahy mě dělali společnost a moje Omegy putovaly do krabice od PAMŮ.

Koupil jsem model Panerai Luminor 00112 - PAM112, rozměr 44mm, leštěnky, safírové sklo, vnitřní antireflex, kalibr OP X , dýnko s průhledem. Co oceňuji je pefektní výměna řemenů a gumy vzhledem ke šroubovacím stěžejkám. Vyzkoušel jesm všechny řemeny včetně originál gumy a zatím u mě vede hnědý řemen, který jim podle mého nejvíce sluší a je pohodlný na nošení. Vzledem k velikosti perfektně sedí a nikde nepřekáží, netlačí. Prostě paráda. Konečně se dostavil pocit uspokojení, který jsem hledal a doufám , že dlouho vydrží.

Ještě pár podzimních fotek.

post-9322-0-94394000-1477753310_thumb.jpg

post-9322-0-01601500-1477753313_thumb.jpg

post-9322-0-54649900-1477753314_thumb.jpg

post-9322-0-09941800-1477753316_thumb.jpg

post-9322-0-77080200-1477753317_thumb.jpg

post-9322-0-26932800-1477753319_thumb.jpg

post-9322-0-36364400-1477753577_thumb.jpg

post-9322-0-20614600-1477753578_thumb.jpg

Odesláno
  V 29. 10. 2016 v 16:41, Mitak napsal:

Paráda, gratuluju. Ať ti ten pocit vydrží co nejdýl ;-)

Díky i Tvůj překlad historie Panerai jsem přelouskal. Díky za něj

Odesláno

absolutní čistota a souměrnost sendvičového cifru je luxusní, užívej a ať dlouho vydrží

• po 2 týdnech...
Odesláno

Gratuluji ti. Jsou to opravdu nádherné hodinky s krásným čistým designem a výbornou strojovnou v ručním nátahu.Mohu se zeptat na rezervu chodu?

Odesláno
  V 12. 11. 2016 v 20:31, malacko napsal:

Gratuluji ti. Jsou to opravdu nádherné hodinky s krásným čistým designem a výbornou strojovnou v ručním nátahu.Mohu se zeptat na rezervu chodu?

Rezerva 3dny.

Odesláno
  V 12. 11. 2016 v 21:38, Frantik napsal:

Fakt ten Unitas vydrží 3 dny?

Unitas trochu vyladění- já jsem to přesně neměřil, ale údajně přes 60hodin dají. Možná že někdo potvrdí, nemám důvod nevěřit.

Odesláno

Tak pokud drží rezervu přes 60hodin, tak to je opravdu mazec. Skvělé jednoduché hodinky a ještě k tomu s takovouto strojovnou. Krása!!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...