organic Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 S tim naprosto souhlasim. Nektere velke sajby u nas ve firme nosi plastaky za pakatel nebo treba nic. Tady to vlakynko neni o "statusu", ale o zajimavych hodinkach kolem nas.
groula Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 ...Tady to vlakynko neni o "statusu", ale o zajimavych hodinkach kolem nas... Potom je to v pořádku, já měl z toho všeho dojem, že kdo nemá hodinky za cenu ojetýho meďoura je nula A to by mě lehce sr..., netěšilo. Kupříkladu jeden z vedoucích jedný naší firemní divize má nějaký casia edice (nebo jak se to jmenuje) a má je prostě jenom pro to, že ukazujou čas. Další šéf nemá hodinky vůbec a o ničem to nevypovídá. Ale to bych se opakoval...
organic Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 (upraveno) To je debata na dlouho. Ale v principu lidi jsou ruzni, od pozeru, co o nich pises, pres fandy do hodinek po lidi, co nosi Pateky, bo je zdedili, po lidi, co nosi Rolexy, protoze je to overena bulletproof znacka. A stovky dalsich ruznych tikajicich story kolem nas. Zitra treba prijede na schuzku Iulia z Nemec, co s ni delame na nejakym byznysu, a ta nosi Breitling Navitimer na tahu. A jak ji slusi, 30-lety kocande :)Ve ctvrtek pak mam sezeni s Annou s Islandu, na ktery se moc netesim, pac to bude masakr, ale Anna bude mit Rolex Datejust. Proste v zapadnim i vychodnim vyspelem svete to neni az tolik o ukazovani, ze na to mam. Normalni lidi proste nosi pekny hodinky. Ale jen clovek s vypilovanou chronomanii si toho vsimne. A pak se tady o to podeli. Upraveno 19. června 2012 uživatelem organic
fcmasakr Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Kupříkladu jeden z vedoucích jedný naší firemní divize má nějaký casia edice (nebo jak se to jmenuje) a má je prostě jenom pro to, že ukazujou čas. Další šéf nemá hodinky vůbec a o ničem to nevypovídá. Já s tím tak úplně nesouhlasím. Podle mého k určitému postavení patří určitá úroveň hodinek / košil / auta. Jsou to v podstatě předsudky nebo očekávání, ale právě ty předsudky nám pomáhaj při základní orientaci v džungli civilizace. A není to jenom o platu. Pokud mám třeba 50K, na ruce quartzky od Bentimu a dělám v laborce ? přijde mi to únosné. Pokud ale se stejným platem dělám obchodního zástupce nebo manažera, očekával bych alespoň Tissoty. Samozřejmě, každý má právo tyto zvyklosti a normy porušovat a být za podivína. Nic proti tomu. Jenom mi pak přijde nemístné, když se dotyčný podivuje, proč to ostatní řeší.
organic Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Já s tím tak úplně nesouhlasím. Podle mého k určitému postavení patří určitá úroveň hodinek / košil / auta. Jsou to v podstatě předsudky nebo očekávání, ale právě ty předsudky nám pomáhaj při základní orientaci v džungli civilizace. A není to jenom o platu. Pokud mám třeba 50K, na ruce quartzky od Bentimu a dělám v laborce ? přijde mi to únosné. Pokud ale se stejným platem dělám obchodního zástupce nebo manažera, očekával bych alespoň Tissoty. Samozřejmě, každý má právo tyto zvyklosti a normy porušovat a být za podivína. Nic proti tomu. Jenom mi pak přijde nemístné, když se dotyčný podivuje, proč to ostatní řeší. A to ja budu naivne nesouhlasit. Nebo se mi spise dela problem prijmout to statutarni stigma, ze jako kdyz delam byzns a ne vedu, mel bych mit neco lepsiho na sebe. Naopak mam zkusenosti se spickovymi manazery, co nosi jeden oblek, jednu kravatu. Ale maji takove charizma, ze si to na nich ani nevsimnes. Jezdi v A6 a v kufru vozi seno pro kone.
groula Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 ...Pokud mám třeba 50K, na ruce quartzky od Bentimu a dělám v laborce ? přijde mi to únosné. Pokud ale se stejným platem dělám obchodního zástupce nebo manažera, očekával bych alespoň Tissoty. A to je právě to pozérství. Dělám manažera, tak musím mít omegy. Sem maiitel firmy, tak přece nemůžu jezdit v transportérovy, ale musím mít BMW. To mě prostě hrozně rozčiluje. To že sem majitel firmy přeci neznamená, že musim kupovat kraviny, který sou k ničemu Rolex, breitling, bmw. Když kupříkladu transit má mnohem větší užitnou hodnotu. Mě naopak lidi, kteří ačkoli mají nějakou pozici, se umí snížit na úroveň monteráčka, vždycky strašně imponovali. Šéf v minulý firmě, když nikdo nebyl v pátek odpoledne už v práci a přijel kamión s komponentama do našich strojů, shodil sako, vzal montérky a hodinu jezdil na ještěrce. Řidič mu řikal :"moc ti to nejde co, si tady novej" a já se vesele smál. Tohle je paráda. Člověk, kterej za kousek života dokázal z ničeho vybudovat prosperující firmu si prostě na nic nehraje. Zatimco kdejakej vochmelka, kterej má bohatýho fotříka si koupí drahý hodinky a pak dělá haura. Ale je to debata fakt zdlouhavá a zbytečně by sme rozjeli hádky. Kašlu na to, svoje sem řek
Jay Doll Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Jsi zbytečně nenávistný groulo. Zkus se trošku vžít do situace těch manažerů. Já jsem měl tu čest dělat s člověkem, který částečně zdědil prosperující firmu a musel jí vést. Byl to přesně ten typ, kterého obdivuješ. Dělal od rána do noci a nebál se trávit hodiny na zemi ve špíně pod vozidlem, aby opravil rozbitou nápravu nebo běhat s vysavačem a uklízet. Jenže tenhle člověk, kromě opravování, které uměl, musel taky firmu reprezentovat na jednáních s klienty. No a samozřejmě, že tam nemohl jít v montérkách a s rukami od oleje. Také si musel vzít oblek, asi i hodinky, vzít velmi luxusní auto a jet. Je to pozérství? Není, protože kdyby tam přijel Transitem v montérkách, nikdy by nezískal takovou zakázku. První dojem je hrozně důležitý. A k němu prostě v mnoha oborech byznysu patří obleky, auta, hodinky, kabely a další věci. Když ho znáš déle, tak poznáš, co je to za úžasného člověka. Ale když v jeho situaci nezapůsobíš na první dojem, nikdy ti klienti nedají šanci aby tě mohli lépe poznat. Možná je to povrchní, ale tak to prostě funguje. A rozhodně bych to nenazýval pozérstvím. Třeba se i ty dopracuješ na takovou pozici, kdy se bez toho neobejdeš. A já ti to rozhodně přeji, protože ti to rozšíří obzory a pochopíš situaci i jiných lidí, než se kterými se stýkáš každý den v práci (nehledě na to, že si vyděláš násobně více)
fcmasakr Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 A to ja budu naivne nesouhlasit. Nebo se mi spise dela problem prijmout to statutarni stigma, ze jako kdyz delam byzns a ne vedu, mel bych mit neco lepsiho na sebe. Naopak mam zkusenosti se spickovymi manazery, co nosi jeden oblek, jednu kravatu. Ale maji takove charizma, ze si to na nich ani nevsimnes. Jezdi v A6 a v kufru vozi seno pro kone. Špičkový manažer s jednou kravatou ... to je IMHO právě ten podivín. Nic proti němu, ale těžko to považovat za normu. A já si vážně myslim, že nám tyhle zvyklosti pomáhaj přežít. I když v důsledku občas člověk přehlídne drahokam mezi šutrama. Mě naopak lidi, kteří ačkoli mají nějakou pozici, se umí snížit na úroveň monteráčka, vždycky strašně imponovali. Šéf v minulý firmě, když nikdo nebyl v pátek odpoledne už v práci a přijel kamión s komponentama do našich strojů, shodil sako, vzal montérky a hodinu jezdil na ještěrce. Řidič mu řikal :"moc ti to nejde co, si tady novej" a já se vesele smál. Zatimco kdejakej vochmelka, kterej má bohatýho fotříka si koupí drahý hodinky a pak dělá haura. Ani já se nebudu hádat, je to o pohledu na věc a o zkušenostech. Třeba takovej šéf na ještěrce mi taky imponuje. Jenom očekávam, že když z tý ještěrky sleze, tak si dá sprchu a na ruku nasadí ty Omegy. A vůbec jsem nemluvil o hodinkách z peněženky rodičů - no respect. Psal jsem o lidech, který maj postavení, ne o lidech, co se dobře narodili. To vypadá, že jsem děsná konzerva, co?
groula Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Jsi zbytečně nenávistný groulo. Zkus se trošku vžít do situace těch manažerů. ...Třeba se i ty dopracuješ na takovou pozici, kdy se bez toho neobejdeš. A já ti to rozhodně přeji, protože ti to rozšíří obzory a pochopíš situaci i jiných lidí, než se kterými se stýkáš každý den v práci (nehledě na to, že si vyděláš násobně více)... Já vůbec nejsem nenávistnej. To si o sobě rozhodně nemyslim. A nikdy bych se na pozici kterou popisuješ dostat nechtěl. Byl sem vedoucí oddělení a nikdy by mě nenapadlo že když jdu na jednání s dodavatelem, odběratelem, že bude koukat na to jestli mám pro trek casia, kulicha od warmpeace a bundu od condora. Domníval sem se, že jednáme o něčem úplně jiným a pokud mě někdo ještě před jednáním odsoudí za to, že nemám společensky vhodný oděv, pak si s ním nemám co říct. A jestli to takhle opravdu berete, pak je to hodně smutný... A pokud to tak berou všichni, tak je to ještě smutnější...
utrejch Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Šéf v minulý firmě, když nikdo nebyl v pátek odpoledne už v práci a přijel kamión s komponentama do našich strojů, shodil sako, vzal montérky a hodinu jezdil na ještěrce. Řidič mu řikal :"moc ti to nejde co, si tady novej" a já se vesele smál. Tohle je paráda. Člověk, kterej za kousek života dokázal z ničeho vybudovat prosperující firmu si prostě na nic nehraje. Co to je za moulu sefa, kdyz mu vsichni makaci v patek odpolko utecou?
fcmasakr Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 A nikdy bych se na pozici kterou popisuješ dostat nechtěl. Byl sem vedoucí oddělení a nikdy by mě nenapadlo že když jdu na jednání s dodavatelem, odběratelem, že bude koukat na to jestli mám pro trek casia, kulicha od warmpeace a bundu od condora. Domníval sem se, že jednáme o něčem úplně jiným a pokud mě někdo ještě před jednáním odsoudí za to, že nemám společensky vhodný oděv, pak si s ním nemám co říct. A jestli to takhle opravdu berete, pak je to hodně smutný... A pokud to tak berou všichni, tak je to ještě smutnější... Že si s nim nemáš co říct, to je v pořádku - Tvoje volba. Jenže s ním taky neuzavřeš obchod a to už je problém, firma nebude mít zakázku a za chvíli u Vás klepe na dveře insolvenční správce. A to není vizitka dobrýho manažera / obchodníka. Samozřejmě závisí na oboru, jiný je to v IT a jinak to funguje v bance. Neříkám, že to je veselý, ale deficit státního rozpočtu mi trhá žíly o dost víc.
Hasňa Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 (upraveno) Já vůbec nejsem nenávistnej. To si o sobě rozhodně nemyslim. A nikdy bych se na pozici kterou popisuješ dostat nechtěl. Byl sem vedoucí oddělení a nikdy by mě nenapadlo že když jdu na jednání s dodavatelem, odběratelem, že bude koukat na to jestli mám pro trek casia, kulicha od warmpeace a bundu od condora. Domníval sem se, že jednáme o něčem úplně jiným a pokud mě někdo ještě před jednáním odsoudí za to, že nemám společensky vhodný oděv, pak si s ním nemám co říct. A jestli to takhle opravdu berete, pak je to hodně smutný... A pokud to tak berou všichni, tak je to ještě smutnější... Ja to tak beru. S tebou bych vahal podepsat i stvrzenku. Odev odpovidajici situaci vyjadruje uctu k protesku a vedomi si vaznosti situace. Dale pak, alespon zcasti, zarucuje absenci nadutosti, sebestrednosti a naopak indikuje pritomnost elementarni ucty k pravidlum. Nema to vubec co delat s penezi, bohatstvim, nebo pozerstvim. Spise s dobrym vychovanim, citem pro situaci, znalosti pravidel, chuti byt prijemnym spolecnikem, v jehoz pritomnosti se protistrana neciti nemistne, ci trapne. Padnouci oblek z OP, vintazni BWC na ruce a prijemna, neagresivni vune kvalitniho mydla zcela postaci na dobry prvni dojem. Upraveno 19. června 2012 uživatelem Hasňa
Dantechno Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 Co to je za moulu sefa, kdyz mu vsichni makaci v patek odpolko utecou?
groula Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 Co to je za moulu sefa, kdyz mu vsichni makaci v patek odpolko utecou? Tohle bylo míněno v žertu. Předpokládám. A pokud se při obchodních jednáních víc než na kvalitu produktu hledí na oháknutí jednajicích, tak už se pak nedivim ničemu Naštěstí se pohybuju v prostředí lidí, kteří si nemusí na nic hrát. A sem za to vděčen. Ale děkuji za drobný úvod do myšlenek "lepších lidí"
Dantechno Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 (upraveno) Tohle bylo míněno v žertu. Předpokládám. A pokud se při obchodních jednáních víc než na kvalitu produktu hledí na oháknutí jednajicích, tak už se pak nedivim ničemu Naštěstí se pohybuju v prostředí lidí, kteří si nemusí na nic hrát. A sem za to vděčen. Ale děkuji za drobný úvod do myšlenek "lepších lidí" Ale vzdyt on nemluvi o obleceni.... Jen o tom , ze vsichni uz jsou v mexiku a sef musi hakovat.... me to prijde taky vtipne. EDIT: A to o lepsich lidech nechapu uz vubec ...... Upraveno 20. června 2012 uživatelem Dantechno
panedge Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 Co to je za moulu sefa, kdyz mu vsichni makaci v patek odpolko utecou? To je takovej českej dobrák-bodrý šéf,takovej Vladimír Menšík,když hrál předsedy v komančskejch filmech Groulo,jestli chodíš na schůzky v kraťasech a ušmudlaným tričku,tak seš borec.U nás byl žádat o práci taky takovej frajer jeden,sice VŠ,ale sm.děl chlastem a na sobě měl kalhoty po fotroj na kšandy.Na nic si nehrál,ale práci jsme mu nedali
sibirnaya Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 groulo prestan to tu laskave zdvorile zasirat. ja sice kvadro nenosim, to uz spis monterky, ale v mym oboru si to muzu dovolit. tohle vlakno je tu proste o tom, co kdo nosi, co nosi jeho kolega, co nosi velky sef, jestli taky ujizdi na hodinkach, nebo na to pece, a tvoje moralisticky kecy jsou v tomhle pripade uplne mimo misu. pokud vim, nikdo tu nenapsal muj sef nosi seika, proto je kreten, tak nechapu, vo co ti kurva de..
fcmasakr Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 Zkusím to vrátit k tématu. U nás - advokátní kancelář - má jeden boss noname quartzky ala IWC Portuguese, druhý boss má pravé Portugaly a nové Omegy Planet Ocean Chrono. Zbytek kanceláře - cca 35 lidí ve věku 20 - 35 let nemá většinou nic, popř. Casia a fashion kousky (Axcent, Nixon). Chronopostižením trpím jenom já, ale už jsem naučil kolegy chodit na konzultace ...
Návštěvník J. V. Pleva Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 Navíc si Groula očividně plete podmínku nutnou a postačující.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se