Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

TOMASS - 2600
Anela - 500
Maxel - 500
Libor_OV - 500
Gulas - 500
Špelda66 - 500
VitoCorleone - 500
Xprcz01 - 500
Prischera - 500
Funthom95 500
roura74 500
AndyAaron 1000
xcmaniax 500
rodkopf 500
Honza.manta 500
Mechac 500
Varjag 500
abraka111 - 500
Pavelpu27 - 500
Prukajda - 500
Mr.Štěpka - 500
Michal Petrán - 500
eloga - 500
McLenin - 500
John_Lenon 500
Stalin + Klub vojenske historie "Pětačtyřicítka" Brno - 2500
Londoner - 1000
Daftra - 500 + 400

969 - 500

Karm- 700

marecenator - 1300

AVe 500

mlsoun1-500

Wrch  500,-

Anonymni darce - 500 (preje si zustat inkognito)

Celkem    24000,-

• Odpovědi 600
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Oprava gramatiky (John+kolega v praci:)):

Vážený pane generále,

dovolujeme si Vám uctivě, u příležitosti Vašich 94. narozenin, věnovat švýcarské hodinky ?Davosa Military RAF?. Tyto hodinky vznikly pro připomenutí 75. výročí založení československých perutí, které operovaly v rámci Royal Air Force.

Hodinky jsou zdobeny československými RAF symboly na číselníku a znakem Vaší 310. perutě na dýnku. Hodinky byly vyrobeny v limitované edici 54 kusů. Množství vyrobených kusů symbolizuje počet  letounů Spitfire, se kterými jste přistáli v Ruzyni 13. srpna 1945 při poválečném návratu československých pilotů do vlasti. Součástí hodinek je i kožený řemen, ručně vyrobený pro Vás.

V upřímné úctě, 

milovníci hodinek sdružení na internetovém fóru Chronomag.cz s podporou Klubu vojenské historie "Pětačtyřicítka" Brno

Léta Páně 2017

Odesláno (upraveno)

Sice se z určitých důvodů nezúčastním, ale dovolím si uctivě komentovat a přeformulovat tento dopis.

pakuje se tam 2x něco s úctou, 3x hodinky a má to i jiné neobratnosti. Je to příliš servilní, zde můj návrh:

Vážený pane generále,

dovolujeme si Vám u příležitosti Vašich 94. narozenin věnovat švýcarské hodinky ?Davosa Military RAF?. Tyto hodinky vznikly jako připomínka 75. výročí založení československých perutí, které bojovaly v rámci Royal Air Force.

Hodinky jsou zdobeny československými RAF symboly na číselníku a znakem Vaší 310. perutě na dýnku. Byly vyrobeny v limitované edici 54 kusů, které symbolizují počet letounů Spitfire, se kterými jste přistáli v Ruzyni 13. srpna 1945 při poválečném návratu československých pilotů do vlasti. Hodinky jsou na koženém řemenu, který byl ručně vyrobený pro Vás.

V upřímné úctě, 

milovníci hodinek sdružení na internetovém fóru Chronomag.cz, s podporou Klubu vojenské historie "Pětačtyřicítka" Brno.

Léta Páně 2017

Upraveno uživatelem zbuddy
Odesláno (upraveno)

Mně se tam to v upřímné úctě líbí. Je to nezvyklé a člověk si toho všimne. Doufám jen, že namísto Léta Páně tam pak bude normálně datum jeho narozenin. Neměli byste někdo možnost to nechat napsat perem na ručně dělaný papír?

Upraveno uživatelem Pavelpu27
Odesláno (upraveno)

A já bych ještě navrhoval snížit četnost slova který, místo dýnka dát víčko a popřemýšlet, jestli RAF symboly mohou být československé (tohle slovo je tam taky přebytečně třikrát).

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

A já bych ještě navrhoval snížit četnost slova který, místo dýnka dát víčko a popřemýšlet, jestli RAF symboly mohou být československé (tohle slovo je tam taky přebytečně třikrát).

Vážený pane generále,

dovolujeme si Vám u příležitosti Vašich 94. narozenin věnovat švýcarské hodinky ?Davosa Military RAF?. Vznikly jako připomínka 75. výročí založení československých perutí, které bojovaly v rámci Royal Air Force.

Na číselníku jsou zdobeny československými RAF symboly a na víčku znakem Vaší 310. perutě. Byly vyrobeny v limitované edici 54 kusů symbolizujících počet letounů Spitfire, se kterými jste přistáli v Ruzyni 13. srpna 1945 při poválečném návratu československých pilotů do vlasti. Hodinky jsou na ručně zhotoveném koženém řemenu.

V upřímné úctě, 

milovníci hodinek sdružení na internetovém fóru Chronomag.cz, s podporou Klubu vojenské historie "Pětačtyřicítka" Brno.

Léta Páně 2017

Ještě si nejsem jistý tou větou o řemenu...

Upraveno uživatelem zbuddy
Odesláno (upraveno)

Co takto :) snaha vyloucit duplicitni slova a zachovat osobni text dopisu. 

Vážený pane generále,

dovolujeme si Vám, u příležitosti Vašich 94. narozenin, věnovat švýcarské hodinky ?Davosa Military RAF?, které vznikly jako připomínka 75. výročí založení československých perutí v rámci Royal Air Force.

Hodinky jsou osazeny čs. symboly na číselníku a znakem Vaší 310. perutě na víčku. Výroba byla v rámci limitované edice stanovena na 54 ks jako symbol připomínající počet  letounů Spitfire, se kterými jste přistáli v Ruzyni 13. srpna 1945 v rámci poválečného návratu do vlasti. Součástí hodinek je kožený, ručně zhotovený řemen.

V upřímné úctě, 

milovníci hodinek sdružení na internetovém fóru Chronomag.cz s podporou Klubu vojenské historie "Pětačtyřicítka" Brno

Léta Páně 2017

Upraveno uživatelem TOMASS
Odesláno

To o remenu bych asi uplne vynechal. A ta prvni veta je desne dlouha.

Jo a Leta pane 2017, bych vynechal uplne. V uprimne ucte je divny, co jen S uctou?

Odesláno (upraveno)

Vypustil bych popis symbolů na číselníku, a to z toho důvodu, že čs. označení je pouze domovenka v jeho horní části. Pilotní křídla dole jsou ryze britskou záležitostí, kterou sice naši letci také používali, ale patent na ni čsl. letectvu nepřináležel. Nechal bych jen popis dýnka, u které termín "Vaší perutě" ve mně budí dojem, že byl jejím velitelem. Stačilo by číslo squadrony.

Loňská beseda s panem generálem byla moc fajn, tak co kdybychom to spáchali stejným stylem? Vylákali bychom ho na víno pod plochou záminkou besedy a tam ho pro něj nečekaně okroužkovali ;) Dá se to udělat i jako víceméně soukromá akce pouze pro informované, takže riziko výskytu nechtěných pohlavárů se rovná nule. Pan generál je vcelku flexibilní a pokud si nedáme termín, kolidující s nějakým významným výročím, neměl by být problém se s ním dohodnout. Pro nás je asi výhodnější některý všední den odpoledne, ale v případě, že by se chtělo přijet podívat víc dárců z daleka, dal by se domluvit i víkend.

Upraveno uživatelem Stalin
Odesláno

Na ruční papír se dá i tisknout, chce to ale inkoustovou tiskárnu, ne laserovku. Tisk je tak mnohem kvalitnější. Ruční psaní asi každý neumí a inkoust na rozdíl od tisku časem bledne.

Odesláno

Přelom únor- březen? Když bych si mohl vybrat, tak v pracovní dny od pondělí 20.2. do středy 1.3. krom čtvrtku 23.2., ale to nezáleží jen na mě ;-)

Odesláno

Prijde mi jeste divna formulace "se kterymi jste pristali...". Co jen "ktere pristaly..."? ...

Jestliže v jednom z nich seděl - jako že jo - tak by mi to asi nevadilo.
Odesláno

Chlapci velmi vám fandím a mám dvě praktické připomínky: asi by bylo dobré toto vlákno pořádně promazat, nejpozději k datu předání hodinek, ale klidně i teď. Nemůžete vyloučit, že se sem obdarovaný podívá (ať už sám, nebo prostřednictvím příbuzenstva), dokonce mi to přijde více než pravděpodobné. Debatu o tom, že se měl původně obdarovat někdo jiný a že je nevkusné dávat mu použité hodinky atd. by tu asi najít nemusel, ty věci jsou vyřízené, uzavřené, tak pryč s tím.

Dál bych ještě zdůraznil, že částka 500Kč není minimální a lze přispět i méně - chápu, že překvapivě mnoho členů fóra má roční rozpočet na hodinky pěti nebo i šestimístný a pak není pětikilo naprosto problém a je v podstatě pod jejich rozlišovací schopností, ale samozřejmě jsou tu i lidi, pro které je to pětikilo opravdu hodně peněz. Ono taková padesátikoruna třeba od starého vysloužilého hodináře s malým důchodem má morálně velký význam...samozřejmě jména, nicky nebo částky se zmiňovat nebudou, ale když starý pán uslyší při předání, že do toho šlo desítky lidí tak ho to myslím potěší, čím víc tím lépe.

Možná by taky nebylo od věci přidat k hodinkám i prospekt v češtině nebo angličtině, zdejší zasloužilí členové povětšinou vědí, čím jsou takové hodinky technicky zajímavé a čím se chtějí odlišit, ale on je nejspíš laik, tak aby věděl co dostal i bez googlení.

K tomu inkoustu: dělá se extra inkoust, myslím dokumentový nebo tak nějak, a ten je desítky let stabilní a nebledne, v papírnictví budou vědět. Hezké písmo mají učitelky prvních tříd, třeba má nedejbože někdo nějakou doma.

No a když už do toho tak kecám, tak se přiznám, že jsem ten anonymní dárce, ale prosím nechte mne tam stále anonymně...tenhle příspěvek zase snad po promazání vlákna zmizí.

Odesláno

Beeman se dela s remenem, myslim ze dobre na to upozornit decentne, ze to neni obycejny remen....

To o remenu bych asi uplne vynechal. A ta prvni veta je desne dlouha.

Jo a Leta pane 2017, bych vynechal uplne. V uprimne ucte je divny, co jen S uctou?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...