Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vytoč 2 šrôbky na obvode strojčeka.Odlúpni sklo s rámikom-medzi púzdrom a sklom v rámiku je rýha-použi vylamovací nožík.Strojček aj s ciferníkom opatrne vytlač.

Nech ti nepadne-môžeš zničiť cífer,rúčky...

Odesláno

Velmi špatně se radí, pokud jsi bezradný i z takto základních věcí. Sklíčko nejspíš sám nezměříš a pak se zase přijdeš zeptat jak ho nasadit. Doporučuju dát to nejbližšímu hodináři ve svém okolí a mezitím si třeba stáhnout a přečíst hodinářské učebnice, které tu jsou k dispozici.

Odesláno

Tak sklicko se jen nacvakava pokud se nepletu... ale to je fuk.. jasne, ze k hodinari je to nejjednodussi, ale bych to rad sam.... i kdyz to bude trvat dyl... i kdyz ted mam u hodinare jedny primky a ty uz tam jsou od listopadu...

Odesláno (upraveno)

Já tě chápu, taky nejradši dělám všechno sám a člověk se to musí nějak naučit. Ale je dobrý si o tom napřed něco zjistit.

Ty knížky si fakt stáhni a projdi si je. Hned ti spousta věcí bude jasnějších.

Kdybych se třeba pustil do opravy auta a na každý krok se šel někoho zeptat, tak se mi vysmějou, ať se v tom nehrabu.

Každá věc prostě vyžaduje určité minimum teoretických znalostí.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Ty mam prave jeste u toho hodinare, ale ostatni kterym jsem delal povlak, tak to dali klasicky... tloustka povlaku je cca 1 mikrometr, takze to je jakoby tam nic nebylo.. to moje jsem musel dat k hodinari, protoze jsem piskoval i tu hranu a tim se zvetsil otvor, tak proto jsem to dal profikovi at tam da sklicko vetsi... to jsem to zkousel povlakovat poprve, tak jsem nevedel... ted uz jsem si daval pozor a jak p3k tak hardslimer nemeli problem..

Odesláno

No a sklo si změříš šuplerou ( posuvným měřítkem)   a podle toho pak vezmeš sklo. Plastové jsou po 2 desetinách a objednává se to v desetinách. např sklo 300  je 30 mm

Odesláno

Musím potvrdit, že hledat není zbytečné. Já jsem naopak sice na hodinky zatím skoro nešáh, ale knihy už mám nějaký dohledaný a částečně prostudovaný a je fakt, že když se na to pak podívám, tak je to hned jasnější, i když třeba samozřejmě pořádně nevim jak do toho. Takže zkoušet, i hledat a studovat, vyplatí se oboje:-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...