Frostie Odesláno 25. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Kromě toho, že to máš uvedeno i v prvním příspěvku od majitele hodinek, tak stejný poznatek najdeš i na každé diskuzi o hodinkách řízených GPS. Ale to je asi moc práce hledat, že? Není. Ale jde o to, zda je tato technologie do hodinek plně implementována. U Casia ano, u Citizenu pravděpodobně ne, u Astronu nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 25. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Je to možné, Casio s GPS jsem nikdy neměl ani v ruce. Ale jinak co znám třeba i spínací moduly s GPS, tak letní čas neumí žádný. U navigací se lze na fórech dočíst totéž, také spousta uživatelů musí letní čas zapínat/vypínat ručně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 25. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Je to možné, Casio s GPS jsem nikdy neměl ani v ruce. Ale jinak co znám třeba i spínací moduly s GPS, tak letní čas neumí žádný. U navigací se lze na fórech dočíst totéž, také spousta uživatelů musí letní čas zapínat/vypínat ručně.je to asi kus od kusu. Garmin a Mio se přepínaly samy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 25. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Astron: SMT taky ne Sent from my LG-D855 using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 25. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Astron: SMT taky ne Sent from my LG-D855 using Tapatalkdíky za info, dre... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trebus Odesláno 25. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Frostie: na tvém odkazu na Wikipedii jsem o letním čase nic nenašel...Podle mého názoru GPS z principu letní čas nemá, protože to má každý stát jinak a GPS je celoplanetární. Nějaké detaily k tomu Casiu jsou zde:http://www.casio-watches.com/oceanus/asia-mea/en/collection/gps/technology.html Kromě toho, že dokáže nastavit letní čas dle aktuální polohy, tak má příjem času i přes klasický pozemní radiový signál. Takže tam je to pojištěno hned 2x. A jinak se mi tyhle Citizeny taky líbí, vůbej jsem o tomto modelu nevěděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 25. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 (upraveno) Ahoj, kouknul jsem na ty Casia a jsem trochu zahanben, člověk se často soustředí jen na to, jak si to v rámci GPS bitvy rozdávají Citizen a Seiko a Casio si je mezitím v klíčovém ohledu v klidu namazalo na chleba. Když to umí i letní čas, je RC imho skoro engineering overkill (člověk to pochopí jako dočasný hybrid u GPS hodinek, kde GPS letní čas neumí), ale proč ne. Skoro bych se vsadil, že DST začnou v dalších generacích GPS kalibrů dělat i Seiko a Citizen. Předpokládám, že případná přeprogramovatelnost při nějakých změnách se taky bude dát vyřešit. Pokud GPS řízené hodinky nejsou vůbec slepá ulička, bude se člověk za pár let stejně dívat na dnešní velká žravá monstra možná maximálně se soucitem Až bude DST standard, budu ochotný připustit, že je to konečně "quartz that makes sense" a takové ty výkřiky, které člověk dneska ještě dost předčasně slýchává. Takže Casio alespoň podle webu technologicky super (design teď neřeším), ostatní close but no cigar. Upraveno 25. ledna 2017 uživatelem dr.sphinx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 25. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Frostie: na tvém odkazu na Wikipedii jsem o letním čase nic nenašel...Podle mého názoru GPS z principu letní čas nemá, protože to má každý stát jinak a GPS je celoplanetární. Nějaké detaily k tomu Casiu jsou zde:http://www.casio-watches.com/oceanus/asia-mea/en/collection/gps/technology.html Kromě toho, že dokáže nastavit letní čas dle aktuální polohy, tak má příjem času i přes klasický pozemní radiový signál. Takže tam je to pojištěno hned 2x. A jinak se mi tyhle Citizeny taky líbí, vůbej jsem o tomto modelu nevěděl.v tom odkazu se mj. mluví o tom, že jedním ze zdrojů dat pro gps jsou synchronizační vysílače, které samozřejmě se změnami času L/Z běžně pracují Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trebus Odesláno 25. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Frostie: pořád nechápu, jak bys chtěl do GPS signálu dostat letní čas. Ta informace prostě v GPS signálu není a ani by to nedávalo smysl. Ale toto je můj poslední koment na dané téma, nechci to tu plevelit. Ad Casio: nerozumím tomu, proč Casio prodává řadu Oceanus jen v Asii. Myslím, že to je slušný konkurent pro Seiko i Citizen. V Evropě a USA propaguje GPS technologii hlavně v řadě G-Shock, která je zcela mimo můj vkus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 26. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2017 F*ck F*ck F*ck http://www.seiyajapan.com/collections/citizen/products/citizen-atessa-ecodrive-satellite-gps-cc3010-51e?variant=7251450881 http://www.seiyajapan.com/collections/citizen/products/citizen-atessa-ecodrive-satellite-gps-cc3010-51a?variant=7251382401 Kdo si koupí moje? I když tyhle mají letištní nesmysly... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2017 (upraveno) Já mám podobné Attesa, jen RC, a na letištní nesmysly jsem si zvykl. Mně na těch GPS vadí spíše ten subcifr. Zde (i na těch mých) Citizen ukazuje, že hodinky můžou mít různé vlastnosti a vyfikundace bez mnoha řádků pičovin napsaných na cifru. Upraveno 26. ledna 2017 uživatelem zbuddy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trebus Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2017 Trochu jiný, ale podobný model mají v Helveti: http://www.helveti.cz/citizen-cc3005-51e Nevím kolik stály tvoje hodinky, ale k cenám u Seiy musíš započíst dph a clo, pak už je to docela drahé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 26. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2017 Četli jste ten popisek? Hint: mám potíže s tahem. Na poště 120 mě jinak znají dobře a já zase znám je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2017 Četli jste ten popisek? Hint: mám potíže s tahem. Na poště 120 mě jinak znají dobře a já zase znám je. Chceš je vrátit? Ty ze seiya jsou dle typového čísla starší, ale vypadají líp, mají lepší (pěknější a asi vyměnitelný) tah, nemají (dle mne) tak vintážní tvar, mají sice letiště a ne číselná pásma, nemají navíc nápisy GPS e Eco Drive. Jsou prostě lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 26. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2017 (upraveno) Na vrácení pozdě, stejně už nebudou bez poskvrny a zkracoval jsem si tah, už to ale rozdejchávám. Vintážní tvar mi nevadí, tohle modernější pouzdro je na body ale asi lepší.Hlavní plus je titanový Duratect tah a zřejmě standardní nožičky, to bolí nejvíc. Ale přece jen, tyhle fajnovější jsoumnohem dražší,ciferník se trochu moc podobá CC3305-51E viz odkaz #57 a to je pro mě mínus (široký vnější kruh pod indexy, divná profilace uprostřed)přilnul jsem celkem k tomu vroubkovanému okraji ciferníku u mýchfunkčně totéžza ty prachy už můžu mít skoro The CitizenSubcifr a busy cifr mi nevadí, naopak. U titanů se mi líbí míň. Takže rychlou volat nebudu. Aspoň dneska ne. Upraveno 26. ledna 2017 uživatelem dr.sphinx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2017 (upraveno) Ale přece jen, tyhle fajnovější jsou mnohem dražší - to máš pravdu, už bez dopravy, DPH atd. jsou dražší než ty naše "evropské" ciferník se trochu moc podobá CC3305-51E viz odkaz #57 a to je pro mě mínus (široký vnější kruh pod indexy, divná profilace uprostřed) - neřekl bych, že se podobá, nesouhlasím s tou profilaci, ale máš pravdu, ty minutové indexy cifr zbytečně rozšiřují, Ty je máš na rehautu, já na mých také...) přilnul jsem celkem k tomu vroubkovanému okraji ciferníku u mých - aha, to mi spíš vadí funkčně totéž za ty prachy už můžu mít skoro The Citizen - za 40 litrů jen v oceli, cena EX Japan, pokud mluvíme o nových Subcifr mi nevadí, naopak. U titanů se mi líbí míň. Je pravda, že na Tvých je elegantnější, méně těžkopádný... Ale jsme stejné krevní skupiny...;-) Upraveno 26. ledna 2017 uživatelem zbuddy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2017 Díky za reakce, souhlasím, že se Citizenu docela povedlySphinxxi, omlouvám se za podobný nick, to dr. nás snad dost odlišuje.Naprosto v pohodě, doktore, nemáš se za co omlouvat . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2017 Ahoj, kouknul jsem na ty Casia a jsem trochu zahanben, člověk se často soustředí jen na to, jak si to v rámci GPS bitvy rozdávají Citizen a Seiko a Casio si je mezitím v klíčovém ohledu v klidu namazalo na chleba.To bych netvrdil, pro Citizen i Seiko je nepochybně triviální udělat model, který by to uměl taky, ale je spíš otázkou, jestli to má nějaký význam. Hodinky s GPS využívají vesměs cestovatelé po světě, zatímco kdo je na statickém místě, tak vezme hodinky s RC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2017 Gratulace, nevsedni volba, nevsedni model! Jen to on/off na cifr nemuseli cpat.. Stejne ale skoncis u automatu.. Davam Ti max. pul roku. Pak nejaky RC/GPS a podobny nesmysly resit nebudes.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2017 To bych netvrdil, pro Citizen i Seiko je nepochybně triviální udělat model, který by to uměl taky, ale je spíš otázkou, jestli to má nějaký význam. Hodinky s GPS využívají vesměs cestovatelé po světě, zatímco kdo je na statickém místě, tak vezme hodinky s RC.JJ, pro necestovatele nebo jen občasného tato vymoženost lehce postrádá smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se