Přejít na obsah

Velikost fotografií II.

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Dovolte mi takové malé, amatérské postesknutí nad vkládáním fotografií do příspěvku. Dlouho jsem neměl udělanou fotku digitálním fotoaparátem, a když ji konečně mám a chci se pochlubit, tak je zase moc velká a nejde to. Zjistil jsem, že na zmenšování musím mít nějaký zvláštní program, který jako obyčejný uživatel samozřejmě nemám. Je to škoda, že je to takhle složité. Jsem členem ještě dalších diskuzních fór, třeba o zbraních a tam jsem i já, se svým duševním a programovým vybavením bez problémů a bez pomoci obrázek do příspěvku instaloval. Proč je to tady tak složité? Já vím, že pro vás mladší to složité není, ale pro mne ano.

Tohle není žádná kritika na provozovatele Chronomagu, já vím, že takoví jako já jsme v menšině, přesto ale.........

Pokud má někdo problém s ovládáním programů na editaci fotografií (nikdo není dokonalý a naprosto to chápu ;) ) tak nejjednodušší řešení které vidím je stáhnout veškeré hodnoty na fotoaparátu na minimum (rozlišení snímků,kvalitu snímků) = teď jsem vyrobil jednu takovou fotografii a myslím,že to je koukatelné = není potřeba již žádné následné editace x stačí pouze vložit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

No nevím, já bych to nijak nedramatizoval, jak bych si mohl vychutnat detaily třeba u takhle nečitelných hodinek :D .

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

YPO: Děkuji příteli, to je pro mne srozumitelná informace. Příště to zkusím podle tvého návodu. Jenom na vysvětlenou, já jsem skutečně jenom počítačový UŽIVATEL v tom nejhorším slova smyslu. Takže všechny jemnější finesy jsou mi zcela cizí a musím se na všechno ptát. Takže omluva všem.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Tak nevím, včera jsem záměrně poslal fotografii tajuplných Oris TT3 Black velkou 3MB, kterou jsem mimochodem zmenšil z 15MB ( hbitý moderátor YPO mi hned za to nabídl banána :D ), když bude foto v "rozumné" velikosti 800x600 tak není nic vidět, zatímco velký obrázek nabídne detaily, které neuvidíte ani na vlastní oči v prodejně, mimochodem mně se hodinky moc líbí a docela o nich uvažuji ( já detaily viděl ;) ) .

zp_tt3_chronograph_black1600.jpg

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Tak od toho je snad galerie, ne? Tam ať si každý dává fotky v rozlišení v jakém chce... Chápal bych to právě tak, že tam si člověk může dát zajímavé fotky většího rozlišení. Ale do běžného diskusního vlákna to není dobrý nápad. Když si budu chtít přečíst poslední post na stránce plné megových fotek, tak se z toho čekání při načítání osypu a raděj to vypnu. Jen tak pro zajímavost, já používám pro jakoukoli práci s obrázky výše zmíněný Irfan View, a tam při ukládání dokonce zvyšuji kompresi - tedy se ztrátou kvality fotky při stejném rozlišení snižuji její datový objem. Pro většinu běžných postů to celkem postačuje a je to ohleduplné vůči ostatním.

Snow -- tvůj případ - to je něco jiného, ty se v tom vyžíváš a dovedu si představit, že máš v PC 160GB disk zpola zaplněný fotkami hodinek v bilboardovém rozlišení :D

Upraveno uživatelem budo
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
Tak od toho je snad galerie, ne? Tam ať si každý dává fotky v rozlišení v jakém chce... Chápal bych to právě tak, že tam si člověk může dát zajímavé fotky většího rozlišení. Ale do běžného diskusního vlákna to není dobrý nápad. Když si budu chtít přečíst poslední post na stránce plné megových fotek, tak se z toho čekání při načítání osypu a raděj to vypnu. Jen tak pro zajímavost, já používám pro jakoukoli práci s obrázky výše zmíněný Irfan View, a tam při ukládání dokonce zvyšuji kompresi - tedy se ztrátou kvality fotky při stejném rozlišení snižuji její datový objem. Pro většinu běžných postů to celkem postačuje a je to ohleduplné vůči ostatním.

Snow -- tvůj případ - to je něco jiného, ty se v tom vyžíváš a dovedu si představit, že máš v PC 160GB disk zpola zaplněný fotkami hodinek v bilboardovém rozlišení :D

Já mám disky externí :D , obrázky umím zmenšovat, s tím nemám problém, ale vy máte spíš problém s připojením, mně to létá rychle tak si to někdy neuvědomím, zmíněné hodinky jsem dal jako odstrašující příklad malého formátu .

Edit - už vidím, že budu za fotky do New Millisova vlákna kárán :lol2:

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Bilboardové rozlišení je podobné jako rozlišení 300dpi na velikost A4...při troše šikovnosti může být zdrojová fotka na billboard JPEG o velikosti 1,5 MB. Na billboard se totiž nekouká z 60 cm, ale z 10 metrů, takže tiskový bod je veliký...takže z 10 megového snímače může být s velkou kompresí fotka velká 1,5MB a v pohodě použitelná na billboard :-)

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři

Bilboardové rozlišení je podobné jako rozlišení 300dpi na velikost A4...při troše šikovnosti může být zdrojová fotka na billboard JPEG o velikosti 1,5 MB. Na billboard se totiž nekouká z 60 cm, ale z 10 metrů, takže tiskový bod je veliký...takže z 10 megového snímače může být s velkou kompresí fotka velká 1,5MB a v pohodě použitelná na billboard :-)

bylo to spíš obrazně, ale díky za vysvětlení

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
ale vy máte spíš problém s připojením, mně to létá rychle tak si to někdy neuvědomím, zmíněné hodinky jsem dal jako odstrašující příklad malého formátu .

na tvoje fotky mi moje připojení stačí jen tak,tak a kvůli tobě nebudu platit o 500 víc :) x někdy si zkus vzít GSM modem od O2 nebo někoho jiného a poznáš co je to nasranost ;)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
na tvoje fotky mi moje připojení stačí jen tak,tak a kvůli tobě nebudu platit o 500 víc :) x někdy si zkus vzít GSM modem od O2 nebo někoho jiného a poznáš co je to nasranost ;)

Patrně se neshodneme, já prosazuji fotografii i nadměrně velikou v běžných příspěvcích, nevidím rozdílu mezi Fotogalerií a standartní sekcí ba naopak myslím si, že třeba v otázkách koupě je velikost důležitá, protože si zájemce může prohlédnout detaily a to třeba rozhodne o nákupu, myslím si že zbytečně buzerujete .

Odkaz ke komentáři

Patrně se neshodneme, já prosazuji fotografii i nadměrně velikou v běžných příspěvcích, nevidím rozdílu mezi Fotogalerií a standartní sekcí ba naopak myslím si, že třeba v otázkách koupě je velikost důležitá, protože si zájemce může prohlédnout detaily a to třeba rozhodne o nákupu, myslím si že zbytečně buzerujete .

Není to buzerace, je to praktické opatření. Jsou také jiné způsoby, např. umístit jen běžný odkaz na hostovaný obrázek (např. zde: http://imageshack.us/) nebo na svůj FTP server (ten si můžeš zřídit třeba zde: www.ic.cz - jen založíš profil a naposíláš si tam data)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Prosil bych moc abychom se ridili vyse zminenou radou. Pls pls pls. Pokud treba jako ja v praci mate nekolik Mb/s a prijdete domu, najite se, osprchujete, potesite druzku nebo druha a sednete k netu (aby jste se potesili a ne nasrali) kterej lita v radech Kb/s pac chytam odrazy a nakonec kliknete treba na toto:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=12594

a pak cca 5 min cekate co z toho bude... a to je jaro takze antena od Wifi nezamrza...

to opravdu by jeden sundal diversky z ruky a hodil je po autorovi :suicide_anim:

EDIT: to neni nic osobniho proti prodavajcimu, jen jsem to pouzil jako priklad, pokud jsem sam s tak spatnym pripojenim, budu si muset zvykat a nacitani Chronomagu posunout pred to vecereni myti a bodani :crying_anim02:

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

...... není to o buzeraci, ale ohleduplnosti pro lidi s pomalým připojením - členové, kteří vkládají velké fotky do prodejního vlákna jsou sami proti sobě - já osobně pokud se odkaz neotevře do několika sekund tak klikám na křížek v pravém horním rohu = moc bych toho nekoupil :)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tak. Jak vidím, tak v hlasování vede rozlišení 1024x768. To je podle mého názoru dost i na velmi detailní fotku.

Navrhuji tedy nastavit fórum tak, aby větší billboard, plachtu, či jinou rozmazaninu v neskutečném rozlišení, nešlo vložit. Kromě galerie. Tam to má smysl. Jinde ne!

A pak už nebudou vznikat nepříjemné situace, dohady a vzájemné napadání okolo smazaných plachtoidních fotek...

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

2 cody

souhlasim s tebou nekdy se chci podivat na web z mobilu a to je teprve utrpeni dovedete si predstavit jak se dlouho nacita stranka a co teprve kdyz platite za kazdy kB no a nejlepsi je pokud mate starodavnej telefon s malem pameti a on vam v polovine stranky spadne protoze holt dosla pamet :(

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...