Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Damy, panove,

jako zacinajici zacatecnik bych si dovolil pozadat o radu -> maximalne mne okouzlily stare Omega Seamaster Automatic se svetlym cifernikem kolem roku 1960, solid-gold nebo gold-cap-on-stainless a touzim po nich.

Otazkou je: kde sehnat a kolik je dobra cena?

(zatim jsem v Praze v antique videl jedny cca za 13.000,-CZK).

Diky moc za radu,

Martin

Odesláno
to je asi dobrá cena za celozlaté. jako u všech dražších vintage hodinek je třeba dávat pozor, aby to nebylo seskládané z kdoví čeho..

...hmm...co bych musel dat za tvou pripadnou osobni pomoc pri navsteve v danem obchode v Praze? Protoze vete "...aby nebyly seskladane..." sice rozumim, ale neumim s tim nic udelat :))

Odesláno
...hmm...co bych musel dat za tvou pripadnou osobni pomoc pri navsteve v danem obchode v Praze? Protoze vete "...aby nebyly seskladane..." sice rozumim, ale neumim s tim nic udelat :) )

obávám se že ani má přítomnost by nebyla příliš ku prospěchu věci ;)

Odesláno
obávám se že ani má přítomnost by nebyla příliš ku prospěchu věci ;)

to Kubson -> ...protoze nejsem hezka, dobre rostla a uznala dvacitka, tak asi nemam moc moznosti jak se revansovat..takze chapu :))

alespon nejake doporuceni k cene by nebylo? 13k za solid-gold se zda ok...na aukru se nedavno prodaly podobne Seamastry z roku 1970 stainless-steel za 7,7k. Takze si z toho odvozuju, ze pozlacene by mohly byt kolem 10k?

Co vy na to? Nejake konkretni zkusenosti?

Odesláno
Damy, panove,

jako zacinajici zacatecnik bych si dovolil pozadat o radu -> maximalne mne okouzlily stare Omega Seamaster Automatic se svetlym cifernikem kolem roku 1960, solid-gold nebo gold-cap-on-stainless a touzim po nich.

Diky moc za radu,

Martin

Tak si je u něho nafoť a dej pak fotku sem. Pokud je férovej, tak ti to dovolí nafotit.

Odesláno
Tak si je u něho nafoť a dej pak fotku sem. Pokud je férovej, tak ti to dovolí nafotit.

..dobry napad, pokusim se to v pondeli nafotit a dat sem.

Odesláno
[13k za solid-gold se zda ok...na aukru se nedavno prodaly podobne Seamastry z roku 1970 stainless-steel za 7,7k. Takze si z toho odvozuju, ze pozlacene by mohly byt kolem 10k?

Co vy na to? Nejake konkretni zkusenosti?

Jedna poznámka: za hodinky v pozlaceném provedení bys podle mě měl utratit MÉNĚ než za stejný model v oceli. To zlacení není žádná přidaná hodnota, ale z nouze cnost - tváří se to jako zlato, ale ve skutečnosti není, kromě toho je jenom otázka času, kdy se to běžným nošením někde prodře, zatímco ocelové pouzdro bude při normálním zacházení vypadat i po padesáti letech plus mínus stejně, jako když bylo nové.

Jinak si myslím, že při troše trpělivosti bys měl hodinky, jaké chceš, bez problémů pořídit pod deset tisíc, zvlášť pokud se nebojíš nakupovat na eBayi. Dovoluji si prezentovat vlastní dva příklady z českých luhů a hájů: za ty hodinky vlevo jsem před třemi lety utratil v Praze 7.000,- Kč a měl jsem trochu cukání, jestli nepřeplácím. Hodinky vpravo jsou spíš ukázka toho, jak se občas nečekaně zadaří, než indikátor ceny: za ně si bazarník v Ječné ulici asi před šesti lety řekl o nemilosrdných 1.000,- Kč (slovy jeden tisíc korun českých). V tomto případě jsem si samozřejmě málem roztrhl kapsu u bundy, jak jsem se z ní snažil rychle vyrvat peněženku :-) Kromě odřeného skla (originálního, s logem Omega) jim vůbec nic není.

2xseam.jpg

Odesláno

A ještě dodám, že Omega v průběhu 60. let vyrobila řadu modelů, které se jmenovaly Seamaster, ale měly vzájemně pramálo společného. Existují Seamastery s ručně natahovaným strojkem a 17 kameny, existují automaty s 24 kameny, datumkou a dnem v týdnu, existují Seamastery - chronometry s COSC certifikátem atd. a ceny se samozřejmě budou dramaticky různit.

Odesláno

Cifernik - Seamastery Cosmic v takovemhle stavu za 1000,- to je bomba! Gratulace, pekny vintage hodinky! ;)

MAF - Pozlacene Omegy pokud nebudou ve 100% stavu bych asi nebral, protoze jakmile se zacne odirat/olestovat/atd zlaceni tak nebudou vypadat uplne nejlip a jak pise Cifernik pridana hodnota neni zadna.. Na ebayi lze sehnat mnoho nadhernych kusu, do 10.000 z vinatge hodinek sezenes moc hezky kousky, tady je treba par ukazek ;)

http://cgi.ebay.com/Nice-Vintage-OMEGA-Gev...1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/VINTAGE-OMEGA-SEAMASTE...1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/VINTAGE-MINT-DAYDTE-BL...1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/1951-RARE-OMEGA-SEAMAS...1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/1958-GENTS-OMEGA-SEAMA...1QQcmdZViewItem

U tech pozlacenych jde videt jak se na par mistech zlaceni ztraci ;)

Kazdopadne pokud neco nakoupis, tesim se na fotku co to bude a preju hodne stesti abys narazil na nejakej peknej kousek ;)

Odesláno
Damy, panove,

Diky moc za radu,

Martin

Jak už bylo naznačeno volil bych buď zlato nebo ocel. Pozlacení nemám rád kvůli mizerné odolnosti. Není nic hnusnějšího než postupně se stírající pozlacení...

• po 3 týdnech...
Odesláno
Jedna poznámka: za hodinky v pozlaceném provedení bys podle mě měl utratit MÉNĚ než za stejný model v oceli. To zlacení není žádná přidaná hodnota, ale z nouze cnost - tváří se to jako zlato, ale ve skutečnosti není, kromě toho je jenom otázka času, kdy se to běžným nošením někde prodře, zatímco ocelové pouzdro bude při normálním zacházení vypadat i po padesáti letech plus mínus stejně, jako když bylo nové.

Jinak si myslím, že při troše trpělivosti bys měl hodinky, jaké chceš, bez problémů pořídit pod deset tisíc, zvlášť pokud se nebojíš nakupovat na eBayi. Dovoluji si prezentovat vlastní dva příklady z českých luhů a hájů: za ty hodinky vlevo jsem před třemi lety utratil v Praze 7.000,- Kč a měl jsem trochu cukání, jestli nepřeplácím. Hodinky vpravo jsou spíš ukázka toho, jak se občas nečekaně zadaří, než indikátor ceny: za ně si bazarník v Ječné ulici asi před šesti lety řekl o nemilosrdných 1.000,- Kč (slovy jeden tisíc korun českých). V tomto případě jsem si samozřejmě málem roztrhl kapsu u bundy, jak jsem se z ní snažil rychle vyrvat peněženku :-) Kromě odřeného skla (originálního, s logem Omega) jim vůbec nic není.

Ty Kosmíky jsou za 1000 luxusni. Na eBay jsem zahledl aukci, ale za 8 dni se to asi vysplha na vic, nez tech momentalnich 10 dolaru. :crying_anim:

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...