Duke650 Odesláno 30. října 2019 Nahlásit Odesláno 30. října 2019 Hele ještě začni tvrdit, že slyšíš přes 20 kHz a fakt si dojdu do špajzu pro Jamesona
African Odesláno 30. října 2019 Nahlásit Odesláno 30. října 2019 Hele ještě začni tvrdit, že slyšíš přes 20 kHz a fakt si dojdu do špajzu pro Jamesona Tady netopýr Afri, nalej si Jamesona :-) Když jsem nakousl filtry, ano, rozdíl slyšet je. Není to samozřejmě kopanec jako rock, pop, country režim na jiném typu zesilovače...když rozsypeš equalizer jak brambory což by asi člověk mého typu čekal :-) :-) :-) Vrátil jsem se z hor celý rozparáděný ještě, času málo, takže ve zkratce první postřehy. Při poslechu Jean Michael Jarre je rozdíl mezi 1-2 slyšitelný, jednička je ostřejší, ostatní 3,4,5 už neslyším žádný velký rozdíl. Když jsem vložil Stinga živý koncert, slyšel jsem největší rozdíl, hlavně v podání jeho hlasu při filtrech 3,4, ostatní minimální. Velmi zajímavé pro experimentování asi určitě pro nějaké velké netopýry, třeba hifi gurmán Jára by byl štěstím bez sebe, ale ten rozdíl je tak minimální, že mě to nechává chladným a to je dobře. Další věc, kterou jsem stihl a zajímala mě, a která není ani v návodu, bylo obejít zesilovač, který to ve spolupráci s CD50 umožňuje. Tento krok je popsán v upgradu starém manuálu na internetu, v novém přiloženém vůbec není. Rozdíl ve výstupu je již opravdu znatelný, v takové úrovni jako když přepneš z RCA na optiku. Ale, ale, znovu a a opět, k experimentování prostoru dost, těším se na příští hodinu volna, abych zablbnul, ale za mě nejlepší požitek z hudby, CD přehrávač k čemu byl stvořen, zesilovač k čemu byl stvořen, propojení RCA kabely, žádné filtry, čauec, pohoda, jazz :-) :-) :-) Dneska tu flašku vypiješ tipuji, promiň :-) :-) Firstly, the initial configuration of the product must be set to match your system. There are two options: Line Level (0dB) Mode. This mode fixes the output level of the EVOLUTION 50CD so that it behaves like a conventional DAC or CD player source. Use this mode when you wish to use your integrated amplifiers volume control function in your system. Pre-Amplifier Mode. This mode enables the digital volume control inside the EVOLUTION 50CD. This allows the unit to act as the source selector and volume control in your system and can improve the performance by bypassing the analogue Pre-Amplifier stage in your integrated amplifier. This mode also allows the use of a pure Power Amplifier to complete your system, offering very high levels of performance. The matching EVOLUTION 50A Integrated amplifier can configure one of it?s inputs as a ?Power Amp Direct? input, thus allowing you to take advantage of this feature whilst retaining its normal function for other analogue sources in your system.
Duke650 Odesláno 30. října 2019 Nahlásit Odesláno 30. října 2019 Afri jen dva technické dotazy dokud nejsem na mol- kolik je ti zhruba let- jaké máš bedny
blackhead Odesláno 30. října 2019 Nahlásit Odesláno 30. října 2019 Afri jen dva technické dotazy dokud nejsem na mol- kolik je ti zhruba let- jaké máš bedny
African Odesláno 30. října 2019 Nahlásit Odesláno 30. října 2019 Afri jen dva technické dotazy dokud nejsem na mol- kolik je ti zhruba let- jaké máš bednyNeřeš, nepátrej, kdo si hraje, nezlobí :-)
McStinger Odesláno 30. října 2019 Nahlásit Odesláno 30. října 2019 Som unavený, idem spať a nezaslúžil som si na dobrú noc prečítať tie kraviny o filtroch.
McStinger Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 Aby nedošlo k nedorozumeniu, nemal som na mysli Afričanove komenty, ale ten prvý odstavec "DIGITAL FILTERS".
Duke650 Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 Nechtěl jsem tady nikomu kazit radost, ale pak jsem narazil na toto a řekl jsem si proč ne?https://www.idnes.cz/technet/veda/oscillo-oscillococcinum-homeopatie-homeopatika-redeni-vyroba-omyly.A191030_132345_veda_pka Takže jen stručně na téma digitální filtry v praxi:- velmi zjednodušeně řečeno jsou tam pro sichr, aby do beden nepouštěly případnou ultrazvukovou složku signálu nad 22 kHz - nemusí to dělat dobře výškovým měničům - podíl UZ složky v běžné hudební nahrávce je velmi velmi velmi malý resp. o desítky dB slabší než to, co máš slyšetZa 1. už v původní hudbě, kterou snímají mikrofony, je podíl UZ složky celkem cajk.Za 2. mikrofony mají svoji charakteristiku, většinou nedokážou zachytit UZ frekvence v plné síle, takže na nahrávku se jich dostane ještě o něco méně.Zesilovače mají většinou plochou křivku i nad 22 kHz, takže zesilují UZ stejně jako slyšitelné frekvence, tudíž tady se UZ "neztratí".Ale pak máš reprobednu a ta má typicky velký pokles nad 20 kHz - no a hlavně: zdravý člověk v nejlepší formě a v ideální situaci slyší do cca 20-22 kHz. Někde jsem četl, že snad 80% lidí slyší prakticky jen do 14-15 kHz... Krátká verze pro Afriho:otoč se zády k aparatuře a nech mladýho, ať ti opakovaně přepíná mezi jednotlivými filtry. Klidně si dělej poznámky na papír. Pokud i takto naslepo rozeznáš jednotlivé filtry, tak jsi fakt Über-Batman :-)Můj TEAC nabízí 5 nastavení, zatím jsem nenašel nikoho, kdo by slyšel rozdíl... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník YPO Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 Můj TEAC nabízí 5 nastavení, zatím jsem nenašel nikoho, kdo by slyšel rozdíl...hodně velký vliv na poslech muziky mají i vatové tyčinky .... aspoň u mě
Lion Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 hodně velký vliv na poslech muziky mají i vatové tyčinky .... aspoň u měKua dělá už někdo vatove tycinky pro audiofily?Dáme tomu znacku ček mejd, bavlna bude z nepalskych koz třeba s přídavkem (ka)šmíru... Akorát Afrimu nesmíme říct, že nám to sekaj v Číně...
Návštěvník YPO Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 (upraveno) Kua dělá už někdo vatove tycinky pro audiofily? s tím začli Ohm Square před 22 lety ...... kdyby to někdo chtěl tak mám nosič v NOS stavu ..... 150 000,- Kčvčetně počty .... nebo ekvivalent v yenech Upraveno 31. října 2019 uživatelem YPO
Duke650 Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 Otevřel bych si shop for audiophools, ale nemám na to žaludek..zelené fixy na okraje cédéček,audiofilské ušní svíce,zlaté pojistky,nefritové podložky pod reprokabely,kamínky v sáčku přikurtované ke kabelům (ROFL) P.S. ultimativní sbírka pí.ovin zde, pozor, pouze pro otrlé čtenářehttp://machinadynamica.com/machina5.htm
Dokusan Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 Ahoj, jsem tématem zcela nepolíben, takže pokud použiji analogii s hodinkama, můj dotaz pro Vás bude znít asi jako "Jaké Festiny vybrat nebo doporučíte spíš Diesel?".Přesto to zkusím. Aktuálně řeším čím nahradit stávající AV reciever nebo co to je Sony STR-DH810 https://www.mall.cz/av-prijimace-zesilovace/sony-str-dh810, který mám v kombinaci s repráky a AQ Kentaur 655.Mám to připojené k televizi a PS4, nic víc zatím nepoužívám. Většinou na tom beží televize a filmy, občas hudba. Nevím ani jaký zvolit budget, vzhledem ke způsobu využití.Je to fuk co vyberu? Doporučíte mi něco? Pokud je k mému dotazu potřeba něco doplnit, rád tak učiním.Díky za rady
Návštěvník YPO Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 Otevřel bych si shop for audiophoolsto je asi zbytečný .... já tím chtěl jenom poukázat na to, že všechny recenze, poslechy jsou takový jakoby zavádějící, když se člověk recenzista třeba na hovno vyspí páč měl větry, nebo jiný obtíže, nebo má zrovna ucpaný uši ušním mazem ...... měření nějakejma přístrojema na měření je fajn, ale výsledek vnímá to třeba zrovna nasraný nebo ucpaný ucho .... a to je všechno převedeno na Afriho, kterýmu koukaj z uší větve to nejde nějak směroplatně definovat
Návštěvník YPO Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 (upraveno) Ahoj, jsem tématem zcela nepolíben, takže pokud použiji analogii s hodinkama, můj dotaz pro Vás bude znít asi jako "Jaké Festiny vybrat nebo doporučíte spíš Diesel?".Přesto to zkusím. Aktuálně řeším čím nahradit stávající AV reciever nebo co to je Sony STR-DH810 https://www.mall.cz/av-prijimace-zesilovace/sony-str-dh810, který mám v kombinaci s repráky a AQ Kentaur 655.Mám to připojené k televizi a PS4, nic víc zatím nepoužívám. Většinou na tom beží televize a filmy, občas hudba. Nevím ani jaký zvolit budget, vzhledem ke způsobu využití.Je to fuk co vyberu? Doporučíte mi něco? Pokud je k mému dotazu potřeba něco doplnit, rád tak učiním.Díky za radymožná bys měl napsat proč to chceš měnit .... jakože s čím si nespokojen Upraveno 31. října 2019 uživatelem YPO
Dokusan Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 No na tom recieveru je nějaká závada a nechce se mi to nechat opravovat. Zpočátku je zvuk strašně potichu a postupně začne zesilovat. Moc tomu nerozumím.
Duke650 Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 Ve stejné produktové kategorii jako je to Sony (t.j. 7.1 AV rec) tam máš třeba Denon https://www.mall.cz/av-receivery-7-1/denon-avr-x1500h-cerna Ve stejné cenové kategorii (10-12 tKč) - pokud netrváš na multikanálu a stačilo by stereo - by sedlo třeba toto:https://www.alza.cz/denon-pma-800ne-black-d5472127.htmmá to 3x optický vstup, takže telku i konzoli bys k tomu zapojil optikou a ještě by zbylo hafo vstupů na jiné zdroje
African Odesláno 31. října 2019 Nahlásit Odesláno 31. října 2019 (upraveno) Nechtěl jsem tady nikomu kazit radost, ale pak jsem narazil na toto a řekl jsem si proč ne?https://www.idnes.cz/technet/veda/oscillo-oscillococcinum-homeopatie-homeopatika-redeni-vyroba-omyly.A191030_132345_veda_pka Takže jen stručně na téma digitální filtry v praxi:- velmi zjednodušeně řečeno jsou tam pro sichr, aby do beden nepouštěly případnou ultrazvukovou složku signálu nad 22 kHz - nemusí to dělat dobře výškovým měničům - podíl UZ složky v běžné hudební nahrávce je velmi velmi velmi malý resp. o desítky dB slabší než to, co máš slyšetZa 1. už v původní hudbě, kterou snímají mikrofony, je podíl UZ složky celkem cajk.Za 2. mikrofony mají svoji charakteristiku, většinou nedokážou zachytit UZ frekvence v plné síle, takže na nahrávku se jich dostane ještě o něco méně.Zesilovače mají většinou plochou křivku i nad 22 kHz, takže zesilují UZ stejně jako slyšitelné frekvence, tudíž tady se UZ "neztratí".Ale pak máš reprobednu a ta má typicky velký pokles nad 20 kHz - no a hlavně: zdravý člověk v nejlepší formě a v ideální situaci slyší do cca 20-22 kHz. Někde jsem četl, že snad 80% lidí slyší prakticky jen do 14-15 kHz... Krátká verze pro Afriho:otoč se zády k aparatuře a nech mladýho, ať ti opakovaně přepíná mezi jednotlivými filtry. Klidně si dělej poznámky na papír. Pokud i takto naslepo rozeznáš jednotlivé filtry, tak jsi fakt Über-Batman :-)Můj TEAC nabízí 5 nastavení, zatím jsem nenašel nikoho, kdo by slyšel rozdíl... Se mi párkrát stalo, že jsem viděl a slyšel věci, které neexistovali, ale dalo se to lehce vysvětlit a to situací v které jsem se právě nacházel A tak jsem v poledne seděl sám doma, v teple na gauči, pustil si Oldfielda, cvakám filtry a slyším opět rozdíl, co to znamená? Nacházím se snad v zóně smrti? Nenacházím, tam mi prostě jenom hrabe? Nedalo mi to a zavolal třem prodejcům Creeku a prostě se zeptal, zdali filtry jsou slyšitelné. Nikdo nad tím nějak moc nepřemýšlel, všichni je mají k okamžitému poslechu ve studiu a slyšet rozdíl že prý samozřejmě je. Shodli jsme se na dvojce Soft, která ořezává nějak výšky a je asi ze všech nejvýraznější, poté 5, ve které je slyšet více prostoru. Každý výrobce má své nastavení, prý otázka softwaru, třeba Audiolab zvýraznil na osmitisícovce CD tři filtry, které jsou opravdu slyšitelné, zbylé čtyři jsou pro fajnšmejkry, ve studiu slyšeli velké prd. To že Teac neslyšíš, vůbec nic neznamená oproti nastavení filtrů ostatních výrobců. Jedno studio mě doporučilo se s kamarádem vsadit o litr a dovézt ho, no a pokud neusliší rozdíl mezi 2,5 filtrem u Creeku, buď bude lhát protože nebude chtít přijít o litr, anebo je fakt hluchej jak poleno Jméno studia dám do SZ, není na tom tak nějak nic vyloženě tajného, ale zase nechci aby jim každý trotl volal. Kluci, nedělal bych se ze sebe debila, kdybych to opravdu také neslyšel, není mi patnáct. A znovu píšu, změna poslechu je tak minimální, že v mém případě je úplně zbytečná a myslím že ty filtry jsou celkově úplně zbytečné, tedy mluvím za sebe, ale za čím si nadále stojím, že v případě Creek jsou slyšitelné Upraveno 31. října 2019 uživatelem African
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se