Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
  V 21. 3. 2017 v 9:46, Karussell napsal:

Treba mu pomuzeme tim, ze vyvratime nazor, ze IWC za kilo s "obycejnou etou" je neco spatnyho :-))

No výsledkem si nejsem jist, dokonce ani tím, zda to zakladatele ještě vůbec zajímá. Osobně, pokud jde o Marky (jaký překvapení, že zrovna tyhle) mám rád tenhle článek ode to a timeless classic ,kde je k "problematice" ETY celkem pěknej popisek:

"For the first time a member of the legendary Mark (řeč je samozřejmě o patnáctkách) family had not a JLC movement but an ?ordinary? ETA. However, this was far from an ordinary caliber (28,800 bph with 40-hour power reserve). IWC?s changes to the base movement were such that you could almost describe it as a total revision. According to official statements, the factory bought the top version of the 2892-A2 (chronometer version) and then proceeded to replace all critical components along the path from the escapement to the mainspring. The caliber was gold plated and adjusted in 5 positions and at least 2 temperatures, sticking with the tradition of the family."

Upraveno uživatelem warann
Odesláno

Vazeni a mili kolegove, chci vam moc podekovat za vsechny prispevky, vsechny je ctu a velice rad se necham poucit o vsech vecech, ktere se tu diskutuji.

Muj zajem zatim sklouzl k Zenith EL Primero Rainbow z roku 1999, cena 70000,-Kc a jako dvojka se stale drzi Tag Heuer Super Professional. Zjistil jsem, ze chci kovovej tah, kozeny urcite ne, plastovy jeste akceptuji. Potrebuju ty hodinky mit i trochu na paradu, jsem proste takovej. Libi se mi hodinky trochu vetsi a aby byly proste videt.

Pri teto prilezitosti se vas chci zeptat, zda si myslite, ze se zase vrati doba malych prumeru hodinek kolem tech 35 a mene. Slysel jsem nazor, ze ta doba se urcite vrati, brzy. Pry v 80. letech byly za velice, velice dobry peniz k sehnani myslim, ze to byly IWC, pry jen proto, ze byly moc velke a nikdo je nechtel ani jim proste neverili, ze by se mohly nekdy nosit. Dnes stoji napr. desetinasobek toho, za kolik se daly sehnat pred temi 30 lety. Jednalo se ovsem o ponekud tajny import do komunistickeho Polska ze zapadniho Nemecka, spekulativni transfer..., rekneme.

Odesláno

Né že bych ti do toho chtěl kecat ale Primera z 99 budou chtít servis (dle webovek 650CHF), vzhledem k tomu že se některé lubrikanty se napařují (kvůli 36k VPH) tak asi lepší servisovat u Zenithu (pokud teda neprošly servisem už).

Odesláno

ja myslim zezenithy rozhodne dobra volba... navic nemusis mit strach ze u nich pujde cena dolu

jeste si dovolim poznamku... pokud je chces mit na "paradu", coz si prekladam jako vice slavnostni, tak dycky na kuzi. kuze de ke vsemu, hlavne k obleku. sice se to dnes uz neresi ale vzit si v minulosti ke kvadru hodinky na tahu... to je horsi nez roger v teplakach a saku :)

jo, doba malych hodinek se uz vraci... ale to rozhodne neznamena, ze se prestavaji nosit velky :)

Odesláno

Diky za posledni poznamku. To je dalsi vec, ktera je na zamysleni - nasetrit jeste vic a koupit si jeste lepsi hodinky...

ALE podle me chce vedet, ktery hodinky vlastne chci a kolik do nich chci investovat. Jsem stredne prijmovy clovek, ktery ma rad hodinky a je schopnej za ne utratit vic penez, ale asi vic nez 100 litru uz ne, kdyz proste nemam vyhlidle nejake hodinky, ktere bych fakt chtel a touzil po nich a byl ochotny na ne sporit treba dalsich x mesicu. Muzu si z vyplaty na hodinky oddelat cca 6000,- Kc.

Podle me je tohleto tak individualni vec, ze se s tim musi kazdej popasovat sam a podle toho se zachovat...

Odesláno

Proste cim dele si vybiram hodinky, tim vice ckovek zjistuje, co ho vlastne na tech hodinkach pritahuje a co od nich ocekava... Nejsem clovek, ktery by mel jasne vybrano a na to setril, at to bude trvat treba 5 let, jsem spis ten, kdo neco nasporil (80000,-Kc) a ted za ty prachy chce hodinky a nechce k tomu uz moc penez pridavat. Ale zase, clovek si rika, jeste nasetrim tolik a tolik a muzu si dovolit jeste to a to navic...

Je to fakt asi individualni. Pro nekoho je balik penez treba 20 litru, pro nekoho 200 litru a taky hraje roli, CO si za ten balik koupim, kolik chci investovat do ceho....atd.

Odesláno

Rozhodně se neunáhli a nech tomu čas na přemýšlení, hledání a řádné uležení. Nebylo by dobré, kdybys vysolil dost peněz za nějaký fajnovky, o nichž bys v tu chvilku byl přesvědčen, že je to přesně ono, abys za pár týdnů zjistil, že na nošení na ruce to není, jak sis představoval, anebo bys objevil jiné, ještě hezčí/kvalitnější a třeba za míň. I tak se to stát může, ale je to pak asi docela peklíčko...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ak budeš mať šťastie, podarí sa Ti nájsť aj TH Grand Carrera titánové limitky. Raz sa mi podarilo ich mať na ruke a veľmi príjemná veľkosť aj hmotnosť, o tom, že ich má naozaj málokto ani nehovoriac.:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...