Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  xlaque napsal:

:jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:

Myslim,že až teraz ma Seiko presvedčilo,že ma aj na niektorych švajšiarskych vyrobcov :wheelchair:

Ak sa tu už preberali,tak ma prosim ne :gun_bandana:

Jestli to spíš nebude tak, že se najde i pár švajšiarskych vyrobcov co má i na seiko :rambo:

Upraveno uživatelem Well
Odesláno
  afrikab napsal:
A pojdte se hadat vsichni co tvrdi, ze Spring Drive neni mechanika!

Já bych se na Spring Drive díval podobenstvím mě taktéž velmi blízkého tématu - autům. Mechanické hodinky jsou (ty lepší)prostě takový ten motor se špičkovou mechanikou plynule proměnného časování a zdvihu ventilů (VTEC) :devil: , ovšem s karburátorem. :huh:

Quartzové systémy (ty lepší) jsou takovými auty s elektromorem poháněným energií z palivových článků (Honda FCX). :robot: High-tech, ale trochu bez duše. :yucky:

A Spring Drive je ten mechanický VTEC vybavený elektronickým vstřikováním. Optimální řešení, :thumbsup_anim: bohužel za cenu Rolls-Royce. :crying_anim02:

Odesláno
  ramon napsal:
Řídit mechanické hodinky elektronikou je takovej kočkopes, jako když vlastně nevíme co chceme

Ne, že bys neměl trochu pravdu. Ale jednu věc musíš uznat :pokey: - je to opravdový hi-tech. O tom vypovídá nejen náročnost strojku samotná, ale i to, že se nikomu jinému krom Seika zatím nepovedlo. :frusty: A nevěř tomu, že se se o to nikdo nepokoušel. :hang: Jinak mechanika je pochopitelně mechanika, nicméně jeden SD bych asi doma snesl.

Odesláno
  Jivl napsal:
Je zajímavé, jak švýcarské hodinky leží některým lidem v žaludku....

:starwars:

Není to určitý komplex?

Nevím, na koho to bylo směřováno, ale za sebe odpovím takto. Šv. hodinky mi v žaludku určitě neleží, ale jistý problém s nimi mám. Nelze zpochybnit, že spojení "švýcarské hodinky" je pojem. Ale vadí mi, když se tvrdí "švýcary jedině". Minimálně třeba moje zamilované Seiko už v polovině 60. let ukázalo, že dokáže to samé, co hodináři se staletou tradicí, přesto je tak trochu přehlíženo. A pak tu máme ty "švýcary", které jsou dobře ze 75 % tvořeny velkosériovou výrobou pár variant ETA strojku a v závislosti na image značek a rádobyznaček pak to pouzdro vlastního designu stojí se stejnou mechanikou pár tisicovek i pár desítek tisíc. Většina "švýcarských výrobců" nemá vlasní vývoj, prostě koupí ETU a udělá hodinky s logem Swiss Made. Renomovaných značek se toto pochopitelně netýká, ale většinová produkce je prachobyčejný mainstream.

Nééé, nebijte mi :shutup:

Odesláno
  Jivl napsal:
Je zajímavé, jak švýcarské hodinky leží některým lidem v žaludku....

:starwars:

Není to určitý komplex?

Já myslim, že ne ... ;) Třeba já jsem naopak velkym příznivcem Grand Seiko, možná někdy v daleký budoucnosti ... :)
Odesláno
  afrikab napsal:
A pojdte se hadat vsichni co tvrdi, ze Spring Drive neni mechanika!

Je to poháněné pérkem, jde to (a musí se to) natahovat = je to mechanika a není co řešit :gun_bandana: :gun_bandana: :thumbsup_anim:

Odesláno
  ¨safi napsal:
Je to poháněné pérkem, jde to (a musí se to) natahovat = je to mechanika a není co řešit :gun_bandana: :gun_bandana: :thumbsup_anim:

Jediné, čeho je mi na SD líto, je, že netikají, to je škoda. :crying_anim02:

Odesláno
  mars65 napsal:
Čistokrevná mechanika to určitě není. Je to jako z filmu Underworld napůl upír, napůl lykan

Jo souhlas. Normální mechaniky mají:

a) mechanický pohon - pérko

B) mechanické řízení přesnosti (nebo jak to nazvat) - setrvačku a krokový mechanismus

Spring drive mají:

a) mechanický pohon - pérko

B) elektronicko-mechanické(?) řízení přesnosti

Běžné quartz mají

a) elektrický pohon - baterka, kondenzátor

B) elektronické řízení přesnosti (krystal)

• Po roku...
Odesláno (upraveno)

Já bych se na Spring Drive díval podobenstvím mě taktéž velmi blízkého tématu - autům. Mechanické hodinky jsou (ty lepší)prostě takový ten motor se špičkovou mechanikou plynule proměnného časování a zdvihu ventilů (VTEC) devil.gif , ovšem s karburátorem. huh.gi :thumbsup_anim:

sonnerie gratuite

Upraveno uživatelem george Marry

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...