xlaque Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 Myslim,že až teraz ma Seiko presvedčilo,že ma aj na niektorych švajšiarskych vyrobcov Ak sa tu už preberali,tak ma prosim ne
Well Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 (upraveno) xlaque napsal: Myslim,že až teraz ma Seiko presvedčilo,že ma aj na niektorych švajšiarskych vyrobcov Ak sa tu už preberali,tak ma prosim ne Jestli to spíš nebude tak, že se najde i pár švajšiarskych vyrobcov co má i na seiko Upraveno 22. ledna 2008 uživatelem Well
Jakubisko Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 No to me pos**, bimbajici hodinky. Asi bych se i zamiloval nebyt toho komentare 108.000EUR
afrikab Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 A pojdte se hadat vsichni co tvrdi, ze Spring Drive neni mechanika!
King Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 afrikab napsal: A pojdte se hadat vsichni co tvrdi, ze Spring Drive neni mechanika! Já bych se na Spring Drive díval podobenstvím mě taktéž velmi blízkého tématu - autům. Mechanické hodinky jsou (ty lepší)prostě takový ten motor se špičkovou mechanikou plynule proměnného časování a zdvihu ventilů (VTEC) , ovšem s karburátorem. Quartzové systémy (ty lepší) jsou takovými auty s elektromorem poháněným energií z palivových článků (Honda FCX). High-tech, ale trochu bez duše. A Spring Drive je ten mechanický VTEC vybavený elektronickým vstřikováním. Optimální řešení, bohužel za cenu Rolls-Royce.
meir Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 Na tohle se nesmim koukat. To je podivana nejtvrdsiho kalibru. Kam se na to hrabe pecko.
ramon Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 Řídit mechanické hodinky elektronikou je takovej kočkopes, jako když vlastně nevíme co chceme
Drummer Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 To víš, že jsme to tu už probírali http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=9195 První odkaz xlaque napsal: Ak sa tu už preberali,tak ma prosim ne
xlaque Odesláno 23. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 Žeby som to teda zamkol,alebo tu budu ešte nejake mas*urbačne reči ?
Jivl Odesláno 23. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 Je zajímavé, jak švýcarské hodinky leží některým lidem v žaludku.... Není to určitý komplex?
King Odesláno 23. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 ramon napsal: Řídit mechanické hodinky elektronikou je takovej kočkopes, jako když vlastně nevíme co chceme Ne, že bys neměl trochu pravdu. Ale jednu věc musíš uznat - je to opravdový hi-tech. O tom vypovídá nejen náročnost strojku samotná, ale i to, že se nikomu jinému krom Seika zatím nepovedlo. A nevěř tomu, že se se o to nikdo nepokoušel. Jinak mechanika je pochopitelně mechanika, nicméně jeden SD bych asi doma snesl.
King Odesláno 23. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 Jivl napsal: Je zajímavé, jak švýcarské hodinky leží některým lidem v žaludku.... Není to určitý komplex? Nevím, na koho to bylo směřováno, ale za sebe odpovím takto. Šv. hodinky mi v žaludku určitě neleží, ale jistý problém s nimi mám. Nelze zpochybnit, že spojení "švýcarské hodinky" je pojem. Ale vadí mi, když se tvrdí "švýcary jedině". Minimálně třeba moje zamilované Seiko už v polovině 60. let ukázalo, že dokáže to samé, co hodináři se staletou tradicí, přesto je tak trochu přehlíženo. A pak tu máme ty "švýcary", které jsou dobře ze 75 % tvořeny velkosériovou výrobou pár variant ETA strojku a v závislosti na image značek a rádobyznaček pak to pouzdro vlastního designu stojí se stejnou mechanikou pár tisicovek i pár desítek tisíc. Většina "švýcarských výrobců" nemá vlasní vývoj, prostě koupí ETU a udělá hodinky s logem Swiss Made. Renomovaných značek se toto pochopitelně netýká, ale většinová produkce je prachobyčejný mainstream. Nééé, nebijte mi
rorda Odesláno 23. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 Jivl napsal: Je zajímavé, jak švýcarské hodinky leží některým lidem v žaludku.... Není to určitý komplex?Já myslim, že ne ... Třeba já jsem naopak velkym příznivcem Grand Seiko, možná někdy v daleký budoucnosti ...
safi Odesláno 23. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 afrikab napsal: A pojdte se hadat vsichni co tvrdi, ze Spring Drive neni mechanika! Je to poháněné pérkem, jde to (a musí se to) natahovat = je to mechanika a není co řešit
safi Odesláno 23. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 Zde je pěkná recenze jiného modelu vybaveného SD kalibrem: http://www.network54.com/Forum/78440/threa...e+SNR005+Review
King Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2008 ¨safi napsal: Je to poháněné pérkem, jde to (a musí se to) natahovat = je to mechanika a není co řešit Jediné, čeho je mi na SD líto, je, že netikají, to je škoda.
mars65 Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2008 Čistokrevná mechanika to určitě není. Je to jako z filmu Underworld napůl upír, napůl lykan
safi Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2008 mars65 napsal: Čistokrevná mechanika to určitě není. Je to jako z filmu Underworld napůl upír, napůl lykan Jo souhlas. Normální mechaniky mají: a) mechanický pohon - pérko mechanické řízení přesnosti (nebo jak to nazvat) - setrvačku a krokový mechanismus Spring drive mají: a) mechanický pohon - pérko elektronicko-mechanické(?) řízení přesnosti Běžné quartz mají a) elektrický pohon - baterka, kondenzátor elektronické řízení přesnosti (krystal)
george Marry Odesláno 13. května 2009 Nahlásit Odesláno 13. května 2009 (upraveno) Já bych se na Spring Drive díval podobenstvím mě taktéž velmi blízkého tématu - autům. Mechanické hodinky jsou (ty lepší)prostě takový ten motor se špičkovou mechanikou plynule proměnného časování a zdvihu ventilů (VTEC) devil.gif , ovšem s karburátorem. huh.gi sonnerie gratuite Upraveno 13. května 2009 uživatelem george Marry
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se