Snekofon Odesláno 23. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2018 (upraveno) JJ, toto jsou ty z burzy. Ty z aukra stále nedošly, prodávající měl uvedeno doručení do 7-10 dní, takže je čekám cca ve středu. Okamžitě pak zkusím zprovoznit a nafotím.Já to v digitálkách hodlám držet přesně ve stejném duchu, t.j. základní dvě verze LED 03jek, a dál mně oslovily pouze 2O2ky právě v tomto typu pouzdra, ostatní typy pouzder a cifru mně nepřijdou tolik elegantní... takže maximálně u tohoto typu pouzdra zkusím zobnout i jiné barevné variace a to pouze v případě výhodného nálezu. Tato modrá varianta mně ale přijde nejvíc nositelná. Původně jsem si říkal, že až přijdou ty z Aukra, tak tyto zkusím pustit pryč, nebo je vyměnit, ale nějak se mně jich přestalo chtít se zbavit a asi si je nechám na nošení a ty aukrové zakonzervuji.... No a pak budu muset dokompletovat pánské digi Primky, tak nějak z principu, ale tam už opravdu s digi končím Upraveno 23. dubna 2018 uživatelem Snekofon
Olin.uj Odesláno 23. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2018 Snekofon: máš je parádní.. Neřešil bych rozšíření sbírky... Prostě je máš a budou ti dělat radost..
mkshort Odesláno 23. dubna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2018 Btw me by se modry zrovinka hodily. Mam uz zeleny. Tak kdyby ses rozhodl se jich zbavit, dej vedet.Nebo bych mohl nabidnout naky 202ky na vymenu, treba cenznout jen pouzdra. Mam v kolekci vic techhle s cirym sklem a plechovym stribrnym cifrem. Jako tyhle dole. Kdyby te to zaujalo, muzem se nak domluvit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pripadne mam navic i naky 02ky tohohle designu pouzdra, tak kdybys chtel rozsirit zaber na uuuuuplne prvni cccp digi... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Sent from my iPhone using Tapatalk
Snekofon Odesláno 24. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2018 (upraveno) Olin.uj - Pravdu máš, netřeba nad tím hloubat, stačí si užívat a musím říct, že mně až nečekaně chytly, dva dny po sobě jsem neměl mimo své "primární" hodinky už dlouho nic... mkshort - uvidím až dojdou ty druhé jak se je povede zprovoznit, pokud bych chtěl posunout tyto někam dál, budeš první komu se ozvu. Zatím se ale přilepily na ruku dokonale. Co se týče výměny, tak 02ky jsem na živo neměl tu čest, ale z fotek to na mně nějak nedýchlo pocitem potřeby mít je na ruce... Jiný cifr na 202ky by řešení byl, ideálně kdyby šel případně prohodit pouze ten probarvený plech, ale nevím jestli je tam lepený, neměl jsem odvahu za to tahat...každopádně v tuto chvíli okouzlení modrou je tak silné že uživím i dvoje Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 24. dubna 2018 uživatelem Snekofon
mkshort Odesláno 24. dubna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2018 OK. Ty máš teď typ s nabarveným sklíčkem odspoda, jako měli každý jiný "normální" gigi z tý doby. Tam není žádný plechový "ciferníček". Ty starší typy mají čiré sklo (většinou organické/plexi, ale některé i minerální) a na modul se nasazuje plechový barevný a kolem výřezu profilovaný jakociferník s nápisama. Je to vidět např. tady. Tohle je model s barevným sklíčkem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A tohle s čirým sklem a tím plechem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mkshort Odesláno 24. dubna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2018 gigi = digi Sent from my iPhone using Tapatalk
Snekofon Odesláno 25. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2018 Hlasím, že "aukro" 202jky si konečně našly správnou cestu. Ke cti prodávajícímu je nutno uvést, že odeslal bez meškání. K hanbě České pošty naopak to, že kdybych se ze zvědavosti nebyl sám zeptat jestli nemám uložený balík, tak bych se to nedozvěděl. Balík tam čekal od pondělí a žádná výzva k vyzvednutí, nebo pokusu o doručení se nekonala - bohužel nikoliv poprvé.... Po vybalení radosti kopec - pouzdro i tah v pěkném stavu (to ale bylo vidět hned na fotkách na Aukru - opak by byl šokem ), na ruce byl tah nečekaně příjemný...ani nevím proč se tahům spíš vyhýbám... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Následovalo srovnání s "burzovkama", kde je vidět tmavší odstín modré a jiný font písma na cifru u "aukrovek"... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. S velkým napětím jsem se dal do nahlížení pod sukni. Povolit šlo lehce, což byl první dříve zmíněný varovný signál... druhé varování bylo odstraněné těsnění, které napovídalo, že už se někdo hrabal dál, než jen v baterkách ... to "burzovky" jsem musel "deflorovat" ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Bohužel po vložení baterek - NIC - zázrak se nekonal, následovala tedy už nacvičená rozborka...vykoukla střeva z roku 1979... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Na první pohled zaujal vydutý displej - MKSHORT v tomto smyslu vyjádřil své varování, které jsem si nebyl schopný jako naprostý laik převést do jasnější představy (i přes názorné fotky ) ... celkově nebyl po rozborce příliš velký optimismus, že by se modul chytnul.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Po opětovném složení se zázrak nekonal. Koketoval jsem s myšlenkou zkoušet si zaprohazovat díly z "burzovek" a identifikovat konkrétní špatný díl, nebo skupinu dílů, ale raději jsem to zatím vzdal. Nebudu ani prohazovat vzájemně celé moduly, ale pokusím se sehnat díly odpovídajícího provedení - displej s orámovanými dny a červenou nedělí a zprovoznit je takto...Koupil jsem teda dražší pouzdro + tah, kompenzuje mně to ale radost z neplánovaného pořízení "burzovek" za 3kilča, které tu ztrátu vyrovnávají
mkshort Odesláno 25. dubna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 25. dubna 2018 Pěkné! Blahopřeju. Škoda jen špatného modulu.....ale to's asi očekával. Nefunkční modul je prostě realita 202jek. Taky mě to potkalo. Těší mě však, že se mi podařilo odhadnout stav displeje. Hádal jsem tohle: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A je to takhle: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odlepený polarizační filtr ale ještě neznamená nefunkční displej. Filtr je věc optická a ne elektronická. Pokud se v nich chceš vrtat, tak bych to všechno zkusil očistit a sestavit. Po sestavení bych doporučoval resuscitaci dle tohoto návodu, případně tohoto vylepšení procedury. Pokud půjdou, bude to vidět i přes odlepený filtr, který se, samo, dá i přidržet na displeji.Díly bych mezi moduly neprohazoval, nebo spíš bych se hlavně v tom modulu, co je v chodu, nevrtal, dá se toho spíš víc zkazit než vylepšit. Co se týče typu displeje (rámování, červená neděle), s tím bych si hlavu nelámal. Dle zkušenosti bych řekl, že do těchto 202jek patří spíš nerámovaný. Je to novější model, než ty s tím čirým sklem, kam spíš patří to rámování dnů. A též bych hádal, že ten modul, co v nich máš, k nim pravděpodobně nepatří. 0579 je na ně moc brzo, tyhle bych hádal rozhodně tak nejdřív 81, 82... Což vlastně dokazují ty "burzový": 0682
mkshort Odesláno 25. dubna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 25. dubna 2018 Moje Zeleňáky zdraví tvoje Světlemodráky, jsou to sourozenci.....stejný fonty! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Sent from my iPhone using Tapatalk
mkshort Odesláno 25. dubna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 25. dubna 2018 Btw ani zde se neinspiruj podobou displeje....modul vznikl různým poskládáním.
Snekofon Odesláno 26. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2018 Zeleňáky vypadají skv?le....no a už je to tak, že jsem asi 202kám propadl, takže se k snahám oživit tento modul časem vrátím, neměl jsem po ruce správné nástroje.Jen pro úplnost, ten displej se mně nedařilo lépe nafotit, ale není úplně odchlíplý, na všech krajích drží, je odchlíplý uprostřed takže dělá bublinu, nebo polštář...to ale na faktu stejně nic nemění. Pokud by se zadařilo sehnat něco nového, dám vědět.
mkshort Odesláno 26. dubna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 26. dubna 2018 Mozna ho dat na par tydnu vylisovat mezi knizky, treba se to lepidlo na okrajich trochu posune a filtr pak zustane drzet pritisknuty. Sent from my iPhone using Tapatalk
Snekofon Odesláno 14. května 2018 Nahlásit Odesláno 14. května 2018 Dnes dorazily ošuntělé 202ky jako dárce orgánů. Displej byl více zažloutlý než jsem doufal, ale za 4USD to nebolí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Neodolal jsem a porušil pravidlo nesahat na fungující stroj a rozházel ho na hadry... střívka jsou z roku 1981, a zdá se že už prošly nějakou úpravou... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Následovalo osazení "nafouklého" displeje z modrých "aukrovek" a tajné doufání že to bude dobré. Modul se rozběhl, ale nebylo to ono, displej byl ještě horší - vybledlejší než ten původní. Zkusil jsem tedy nahodit na základní desku "aukrovek" nový displej a modul se rozběhl... obě základní desky tedy šlapou, displeje sice z posledních sil, ale také... to mně dodalo touhu rozběhat ve finále všechno, ale vždy se rozběhl jen jeden. Viníka vidím v jednom z přenosových segmentů mezi deskou a displejem, mám tedy naději, že případný další modul taky nějak rozběhnu, to by bylo aby to nešlo.... Pročistil jsem kontakty a seskládal zpět a vrznul to do modrého pouzdra. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ve srovnání s druhýma modrákama je displej špatně čitelný, ale protože na ruku nebudou chodit tak často, tak zatím další rošády s moduly dělat nebudu... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mkshort Odesláno 14. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2018 Pekna prace! Byly to tyhle, ze jo? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Sent from my iPhone using Tapatalk
Snekofon Odesláno 14. května 2018 Nahlásit Odesláno 14. května 2018 JJ vidím, že rybník je malý a lovíme v něm stejné ryby a nejen tady v digitálkách
mkshort Odesláno 14. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2018 Jo jo, i svet je malej... Tyhle ale ja nechtel, jen jsem si je hodil do sledovani, kdyz sly ?od koruny?... Sent from my iPhone using Tapatalk
Snekofon Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 (upraveno) Aby vlákno nestálo...zkoušel jsem dohledat všechny barevné varianty mého oblíbeného 202kového pouzdra se stejným typem potisku... výsledek je níže, vychází z toho celkem umírněná paleta variant od černé, přes odstíny zelené, modré, hnědou až po hnědo-oranžovou... ta mně láká teď nejvíc (obrázek oranžád ukraden z nhtwatches.com) Pořád se divím, že soudruzi nepustili do palety barev rudou a žlutou - v rámci palety státních symbolů... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. (BTW ukradl jsem i fotky hodinek MKShort ... :-) ) Upraveno 28. června 2018 uživatelem Snekofon
siwi Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 ... Pořád se divím, že soudruzi nepustili do palety barev rudou a žlutou - v rámci palety státních symbolů... Myslím, že to bylo ze dvou důvodů:V barevných provedeních se soudruhům poměrně úspěšně dařilo kopírovat trendy na Západě. Tím, že šlo jenom o změnu potisku, to zvládalo i jejich plánované hospodářství. Grafický návrh byl jednoduchý a pak už stačilo jenom v tiskárně vyměnit kýbl s barvou. Na svou symboliku byl komunistický režim dost opatrný. Udělají hodinky v barvách revoluce a ruskej mužik je ve vodkovém delíríu hodí někam do hnoje? To přece nejde...
Effe Odesláno 8. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2018 Kdysi jsem na Aukru zakoupil digitálky nicméně zázrak se nekonal a samozřejme nefungují .Nedovedl by někdo z fotky poznat jestli jsou kompletní ,prosím ?Pod lupou se zdá , že tam nějaký náznak o zobrazení času je .Jo a k čemu slouží ten "potenciometr" na zadní straně ? Korekce času nebo něco jiného ? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Snekofon Odesláno 8. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2018 S modulem 30351 doma nic nemám, ale pokud se snaží displej zobrazovat, pak si tipuju, že je nejslabší místo v přenosu z desky na displej... nevím jak to tady u toho modulu je, jestli jsou tady ´taky použity gumičky, ale připadá mně na té poslední fotce displeje, že spodní gumička je excentricky příliš vlevo (že nesleduje tištěné spoje, jako ta vrchní)....pokud s tím jde pohnout pak bych ji posunul doprava a zkusil znovu nahodit....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se