martinv Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 Ahoj, rád bych si koupil své první "lepší" hodinky. Jelikož jsem totální hodinkový panic, přišlo mi jako nejrozumnější řešení nechat si poradit. Zároveň jsem se pokusil si něco přečíst na internetu, avšak různých značek, typů a všeho dalšího je tolik, že budu velmi rád, když mi s výběrem pomůžete, abych peníze zbytečně nevyhodil. Určitě nejsem žádný hodinkový nadšenec, ale rád bych, aby alespoň nějaký ten rok vydržely. Níže uvádím podrobnější představu. kritéria výběru:- klasické hodinky (na běžné každodenní nošení)- spíše jednodušší desing, tedy stačí jedno tlačítko na boku, standardní počet ručiček, chronografy apod. nutně nepotřebuji- černý kožený řemínek- arabské číslice- ciferník černý/bílý- strojek předpokládám zřejmě quartz- průměr pouzdra menší, 38mm (obvod mého zápěstí je 17cm)- s cenou bych se rád vlezl do 5000-6000 Snad z toho jde poznat jakou mám představu. Koukal jsem některé orienty, seika, junkers, ale budu moc rád, pokud přispějete i svými tipy. Za ty předem děkuji.
Micey Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 Využil bych slev u Warda a koupil todleto - https://www.christopherward.co.uk/events/half-price/c8-flyer-quartz-7, ale honem:) No a pokud by to mohlo bejt trošičku něco jinýho, ale zato s automatem za naprosto bezkonkurenční cenu.. https://www.christopherward.co.uk/events/half-price/c5-malvern-automatic-mk-ii-limited-edition-3-1
JanNovakJan Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 Pokud quartz, tak za ty peníze určitě soláry, takže buď Citizen Eco-drive nebo Seiko solar. Konkrétní modely už najde strejda Google
number.beast Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 Pokud nejsi ještě pevně rozhodnutý o pohonu a eventuelně zvažuješ i automat prolezl bych si pořádně Seiko 5ky. Tato řada má fakt spustu modelů a variací a hodně z nich by sedělo do tvého popisu vzhledově, funkcemi i velikostí, např. http://www.helveti.cz/seiko-snkk71k1Pokaždé, když se mi nějaké pětky dostanou na ruku tak z nich mám fajn pocit Tah můžeš sundat a bez problémů nahradit řemínkem viz :
Kostra Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 Hamilton khaki field mechanical - nádherná hodinka s ručním nátahem, 38 mm pouzdro.Nové v akcích kolem 8k, jemně jeté občas v prodeji kolem 5 - 6k
ondra_v Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 Tissot T-Classic T1094101603200 Men's 38 mm Watch Silver/White Dial Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
biknik Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 (upraveno) Na těch 38 mm průměru těla pro 17 cm zápěstí bych za každou cenu netrval. To jsou podle mě až dost malé hodinky a taky záleží na celkové délce, jak mi tu nedavno bylo porazeno a jest tak. Mám ruku kousek pod 17 cm a pokud jsou hodinky celkově spíš kratší tak unesu v pohodě i průměr těla 42 mm. Včera mi došly průměru 40 mm, bílé (délku teď nevím) a to mi přijde tak na hraně. Osobně bych menší nechtěl. To už bych si připadal jak dítě. Ale to samo bude i o subjektivních pocitech a jak se člověk cítí. Jen jsem chtěl říct, že není třeba trvat na tom průměru těla 38 mm, myslím.. Upraveno 13. dubna 2017 uživatelem biknik
martinv Odesláno 13. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 Díky všem za pohotové odpovědi. Musím říct, že mě mnohé alespoň nějak zaujaly, což jsem si sice přál, ale ne zas tak moc, protože teď bude rozhodování o to těžší a tak nějak mi začíná docházet, že ten výběr bude asi poněkud vyčerpávající proces. Na quartz strojku nutně netrvám, i proto jsem to v úvodním příspěvku napsal se slovem zřejmě. Tak nějak si totiž nejsem jistý, který více preferuji. S hodinkami mám minimální zkušenost, a tak mi přijde, že quartz bude taková bezstarostlivá jistota pro začátečníka, na druhou stranu myšlenka mechanického strojku mi přijde zajímavá, taková promyšlená a dodává hodinkám další nádech. Člověk pak možná má z hodinek i větší radost a více si jich užívá. Čili pěkné automaty jsou určitě taktéž varianta. biknik: Je to dost možné. Osobně nemám příliš rád, když pouzdro zabírá skoro celou horní plochu zápěstí a řemínek začíná až na okraji a ihned směřuje dolů. Naopak mi často takoví lidé s velkými hodinkami neproporčními svému zápěstí evokují dojem, že si nejsou sami sebou jistí a potřebují si něco dokázat. Avšak je dost možné, že takto více jak 38mm hodinky na 17cm zápěstí vůbec vypadat nemusí i kvůli důvodům, které jsi napsal. I proto bych velmi rád obešel několik kamenných prodejců v Brně a získal určitou orientaci ve velikostech. Tedy, máte někdo tipy, kam se fyzicky zajít v Brně podívat s mojí hodinkovou specifikací, několik modelů si zkusit a zjistit, jak které cca vypadají v reálu, abych měl pak lepší představu:-)? Určitě si něco vygooglím, projdu pár ulic v centru a Vaňkovku, ale třeba víte o konkrétních místech, kam se vyplatí zajít...
number.beast Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 Já mám podobný obvod zápěstí, nosím 38 mm a maximální spokojenost. Super váha i pohodlí a jsem rád, že jsem na to přišel relativně brzo. Jako dítě si rozhodně nepřipadám spiš mi přijdou vtipné velké hodinky na malích zápěstích, to pak vypadaji ty ruce jako takové ehm ?nedomrdky?.Ale souhlasím, že je to o subjektivních pocitech. Zatím se tu řešili typově spíše společenské hodiny, tam mi ten rozměr příjde uplně v pohodě...
PavelSch Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 Co Seiko https://www.chronoshop.cz/seiko-5/seiko-snxs77
biknik Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 (upraveno) biknik: Je to dost možné. Osobně nemám příliš rád, když pouzdro zabírá skoro celou horní plochu zápěstí a řemínek začíná až na okraji a ihned směřuje dolů. Naopak mi často takoví lidé s velkými hodinkami neproporčními svému zápěstí evokují dojem, že si nejsou sami sebou jistí a potřebují si něco dokázat. Avšak je dost možné, že takto více jak 38mm hodinky na 17cm zápěstí vůbec vypadat nemusí i kvůli důvodům, které jsi napsal. I proto bych velmi rád obešel několik kamenných prodejců v Brně a získal určitou orientaci ve velikostech. Jasně, zkusit bude asi nej. Ono to na fotografiích, alespoň co jsem zkoušel fotit já z několika úhlů, vždy zkresluje a hodinky působí k zápěstí větším dojmem než ve skutečnosti. To je, alespoň má zkušenost. A další faktor bude taky určitě šíře toho zápěstí což u mě činí 60 mm při obvodu přibližně 16,7 cm. A pak určitě záleží i na výšce hodinek. Ty mé Davosa Classic mají kolem 9 mm výšky a průměr těch 40 mm a jak jsem je včera nahodil tak si říkám - jentaktak už jsou docela až menší. Ale jak píšeme.. je to i o pocitech. Třeba Orient Mako mi na mě přijdou velikostně "tak akorát". Nezdají se mi titěrné, ani velké. Upraveno 13. dubna 2017 uživatelem biknik
JanNovakJan Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 Tedy, máte někdo tipy, kam se fyzicky zajít v Brně podívat s mojí hodinkovou specifikací, několik modelů si zkusit a zjistit, jak které cca vypadají v reálu, abych měl pak lepší představu:-)? Určitě si něco vygooglím, projdu pár ulic v centru a Vaňkovku, ale třeba víte o konkrétních místech, kam se vyplatí zajít...Toto je špatné, v obchodech toho moc není, a když ano, tak obvykle nějaký fashion šmuk, na kterém se dá nejvíc vydělat. Nebo pak až dražší značky. Můžeš to vzít přes Pohanku na Šilingrově nám. (zde pozor na tzv. "podvržený luxus" Ingersoll), dál přes Jánskou pod budovou České spořitelny a za roh na Poštovskou do hodinářství Sarah, dál do pasáže Omega k východu na nám. Svobody a skoro naproti do vstupu pasáže Rozkvět, pak k Hanákovi na Rašínové a dojít ke Strnadovi na Veveří - a tím zhruba v moravské metropoli končíš. V Olympii v Modřicích je ještě prodejna Corial, specializujíc se na Citizen.
Jethro Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 (upraveno) Hanák na Masaryčce má Hamiltony, včera jsem se díval, že už má titanový Frogmany skladem - t.j ve výloze. Rozměr pouzdra neřeš, všeobecně se nosí větší hodinky než bývaly, a navíc je důležitější vlastní pocit daný kombinací průměru, délky pouzdra přes nožky, výšky pouzdra a Mi faktoru.... Prostě zkoušej ... U Pohanky Seika, Doxy a Bally ...V Sáře Seika a Doxy, v pasáži Typos Orienty, u Strnada Seika a Prim Elton, v Corialu ke zhlédnutí Vostok, Shorokhoff a Invicta, ale z použitelných Citizen, Tissot a Certina. Seika mají i na konci Olympie, ale nevzpomenu si na název obchodu. Upraveno 13. dubna 2017 uživatelem Jethro
timis Odesláno 14. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2017 podle tvé představy myslím nejlépe odpovídají krásné Certina DS Caimano C017.410.16.037.00 , taky mi osobně perfektně sedí, detail a parametry jsou např. tady https://www.centrumhodinek.cz/certina-ds-caimano-c0174101603700Jednoduché a krásné, a jsou i s černým číselníkem. anebo některé Citizen se solárem tam taky najdeš Zkus poptat cenu, možná ti nabídnou i slevu
skyw Odesláno 18. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2017 Mám obvod něco málo přes 16 cm, ze své zkušenosti bych ti doporučil měřit hlavně "lug to lug" dýlku - zjistit, co ti vyhovuje. S kratším "lug to lug" není problém ani když máš hodinky 42mm, standardně na 17 cm sedne 90% hodinek 40 mm. Doporučil bych ti Hamiltony z řady khaki field - relativně univerzální hodinky se strojkem ETA, krásně zdobený s průhledem (sám jedny mám ve své sbírce). Automaty začínají na cca. 9 tis., takže bys musel přišetřit, jinak quartz kolem sedmi.Přikládam fotku mých Field King 40 mm. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Na fotografii hodinek na ruce se zdají o trochu větší, než jsou ve skutečnosti.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se