Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím o radu nebo doporučení. Chtěl bych si koupit společenské hodinky, klasický, decentní (ale trochu neotřelý) design, automaty. Mám na to cca 50 až 60 tis. Kč. Co by jste doporučovali.

Díky

Návštěvník Kamil
Odesláno

To 31700

Neporadil bys mi nějakou ženskou, tak kolem 3 až 4 tisíc měsíčně??? :D:D:D

Návštěvník Kamil
Odesláno

Pokud bych neměl Prim Chronomag LE, vybíral bych mezi těmito ML Pontos:

ML000001BWponb3.jpg

Odesláno

wille, já bych šel prvně do primu, jsem vlastenec a myslím, že za pade asi neseženeš nic tak maloseriového. Pak bych prubnul moje favority orisky a to už bych si jistě vybral. V téhle relaci jsou už všichni opravdu absolutně bezvadný, nelze si vybírat jinak, než citem. Ty ML jsou tedy třída, to se musí nechat, zejména ty světlý. Někdo tvrdí, že jsou lakýrka a nemají tradici (cca od r. 1970), ale podle mě ty serie masterpiece jsou fakt třída. Ale asi konfekce, podobně jako omega např. Mě to nevadí, ale někdo zase ohrnuje nos. Myslím, že za pade šede už je ten ML model cinq aquillles s pěti centrálními ručičkami (datum, den v týdnu, hodina, minuta, vteřina) a ten už je opravdu neotřelý - podle mě. Kapku nepřehledný, ale u společenských hodinek to není na škodu.

Návštěvník Kamil
Odesláno
Jo tyhle mauricky jsou moc pekne. Taky jsem je dneska na ebay okukoval :) Velmi pekny detail je te velka mimostredna vterinovka.

Okukoval jsem je před 14 dny v Německu, jsou fakt nádherný. A tím jak mají malý okraj a obrovský ciferník, vypadají mnohem větší než skutečný diametr 42 mm bez korunky. Při doporučené ceně 30k se dají koupit za dvacet i méně.

Odesláno
Jo tyhle mauricky jsou moc pekne. Taky jsem je dneska na ebay okukoval :) Velmi pekny detail je te velka mimostredna vterinovka.

Okukoval jsem je před 14 dny v Německu, jsou fakt nádherný. A tím jak mají malý okraj a obrovský ciferník, vypadají mnohem větší než skutečný diametr 42 mm bez korunky. Při doporučené ceně 30k se dají koupit za dvacet i méně.

Tyhle ML, konkrétně s tím stříbrným ciferníkem si koupil jeden známý. Moc pěkné a elegantní. A opravdu působí dojmem hodně velkých hodinek a tím spolehlivě přitahují oči :-)

Odesláno
Prosím o radu nebo doporučení. Chtěl bych si koupit společenské hodinky, klasický, decentní (ale trochu neotřelý) design, automaty. Mám na to cca 50 až 60 tis. Kč. Co by jste doporučovali.

Díky

Méně obvyklé:

Zenith Elite Auto

038.012.jpg

Nomos Tangomat Date

NomosTangomatDateL.jpg

Klasika:

IWC Portofino

9_1.jpg

Omega Aqua Terra

OmegaAquaTerra01.jpg

Odesláno

Díky

Já bych si vybral něco na www.guinand-watch.com

Třeba tyhle: http://www.guinand-watch.com/011_51_W.html

Vyjdou jen na 950 euro, přičemž v pražských hodinářstvích by se podobný stroj dal koupit nejméně za dvojnásobek. Možná trojnásobek.

Jedny hodinky od téhle firmy mám, takže vím, o čem mluvím.

SSCN0982.JPG

SSCN0978.JPG

Sorry za fotky nevalné úrovně.

Mimochodem, gilošování je pravé a ciferník je skutečně stříbrný, žádná laciná napodobenina.

Odesláno

to Kocour: ty Chronosporty jsou moc pěkný, za dobrou cenu, třeba v porovnání s Prim Tycho de Brahe (sorry Prime :) ), ale myslím, že stříbrný ciferník nebude ručně gilošovaný, to se prostě za tisíc Euro u hodinek s Eta 7751 nedá zvládnout, IMO. I Chronoswiss za dvojnásobné ceny má většinu ciferníků ražených. Když se to udělá kvalitně, tak je obtížné to od ruční práce rozeznat, snad jen, že ručně gilošovaný ciferník není stoprocentně pravidelný...

Odesláno

Když už jsme u tohoto kalibru, chtěl bych se zeptat, zda datumový údaj respektuje počet dnů v měsíci, nebo se na konci měsíce s jiným počtem než 31 dnů musí ručně korigovat. Tento kalibr mě velmi láká, kromě Prim Tycho Brahe ho používá i Longines a Eterna, ovšem podstatně dráž než 1000 EUR. Máte někdo zkušenost, jak se to chová? Pomohla by i podobná zkušenost i s Omega Speedmaster Day/Date, která má asi dost podobný strojek.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...