Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já jsem si to myslel, že je potřeba cnc stroj a nebo speciální automat. Ono taky vyjet ze závitu do zápichu šířky 0,2-0,5 mm na klasickým soustruhu  např. sv18 by moc dobře nešlo. Za tím je ale spousta práce na výrobu přípravků na upnutí polotovarů do drátovky a na soustruh, jestli se nepletu. 

• Odpovědi 667
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

no právě jsem si říkal, že to musí být strašné práce okolo. Od návrhu, přípravy programu, odladění programu, přípravků, výběr nástrojů (mikro) a to se nebavím o leštění povrchů atd. atd.  Až by se mi chtělo říct: To muselo dáš šílenou práci a přitom ........:)

Odesláno

No pokud nemáte zmíněné technologie jako je cnc frézka, soustruh cnc, drátovka tak není šance. Možná někdo hoodně šikovnej s hodinářským soustruhem a klasickým soustruhem, nástrojařskou frézkou  by to taky zvládl, ale moc si to nedovedu představit, že by se s tím kvůli 15k dělal. Hodinky dělané klasickou technologii jsou v jiné cenové relaci.  

Odesláno

Popravdě nevím zda jde o šikovnost lidí. Musel jsem to vše dodat v 3D modelu a mašina to vyflusla. Ano bylo tam dolaďování a hledání nástrojů, ale CNC makalo 

Odesláno

Ona jedna věc je dělat pouzdra a druhá věc je dělat strojky. Výroba pouzdra, je v podstatě běžná strojařina, to udělá jakákoli nástrojárna(pokud chce). Ale udělat kvalitní a přesnej strojek v řádů mikronů, to už je jiná liga. 

Odesláno

Je to jen otázka rentability. Ono pokud děláte na drahém stroji levnou věc, moc se vám to nevyplatí dělat. Na drátořezu se dělají převážně matrice pro formařinu (konečné tvary už do zakaleného materiálu) a částky které si nástrojárny účtují jsou jaksi úplně někde jinde než pouzdra hodinek.

Odesláno (upraveno)

Samozřejmě pane, uděláme, kus za 3k ale musíte jich vzít tisíc, nebudeme vše štelovat kvůli pěti kusům. Asi tak nějak se s váma budou bavit skoro všude. Pak přídete s detailama, a je tu další problém, nevím jestli někdo v klidu bude dělat pouzdra pro Prim, a vlastně zákazník nebude Prim.

Upraveno uživatelem zekon7302
Odesláno

takže strojky posíláte do Eltonu a tam si domluvíte co konkrétně na něm chcete udělat a oni vám vyjdou vstříc, jestli tomu správně rozumím. :) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...