pRst Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 (upraveno) Zdravím všechny místní nadšence, rozhodl jsem se konečně si nadělit hodinky na zbytek života, který se tedy hodně motá kolem vody, proto mé kritérium číslo jedna je 100m vodotěsnost. Líbí se mi čistý jednoduchý design, proto jediná komplikace kterou chci, je datum a případně průhledné dýnko, vše ostatní mi překáží. Aby jsem to neměl tak jednoduché, tak se mi líbí pouze subtilní oblekovky, takže cokoliv mě v obchodech zaujme má vždy 3ATM výjmečně 5ATM Navíc se nemohu zbavit zalíbení ve světlém číselníku, zlatých indexech a chromovém pouzdře. Prochodil, probrowsdal, prolistoval jsem už kde co a z toho co jsem měl na ruce se mi líbí nejvíc Certiny viz níže. Nicméně protože to má být na celý život, tak ve mě zraje obava, že za čas budu litovat, že jsem si nedopřál něco exkluzivnějšího, ale přitom vím, že je nikdy nevyměním. Rezerva 80h mi připadá příjemná fičura a na ruce se mi líbí. S Certinama se mi cca na stejno líbí Uniony. Tam už by ta exkluzivita lezla nahoru i s cenou, ale mám v hlavě zandáno, že hodinky musí být Swiss made a nevím jak to z té kebule vyklepat, nějaká rada? něco jako: jseš debil? https://www.hodinky-koscom.cz/cz/union-glashutte-d005-407-16-037-01 Hodně zajímavé jsou F-C Runabout, které mají lodní tématiku v genech, tak jako já a Riva na poličce by se mi i líbila, ale prostě se mi nelíbí tak jako předešlé dvoje a to je myslím problém v téhle kombinaci si už nevyrábí, ale ty stávající se stříbrnými indexy a čísly mě moc nebaví a tyhle k vidění nejsou.http://www.hodinky-svycarske.com/eshop-frederique-constant-runabout-automatic-53942.html Pak tu jsou již masivnější TAGy, které mě prostě neuchvacují tak, abych si za ně chtěl připlatit a renomé značky mi kazí kolega, který je považuje za nepěknou diagnózu https://www.hodinky-koscom.cz/cz/tag-heuer-war201d-fc6291 A poslední v řadě jsou ještě masivnější Omegy, ke kterým mě to vždy táhlo a za tu auru bych si možná byl ochoten připlatit, resp. jít do nošených, ale prostě se mi líbí mnohem méně než o 100k levnější Certiny a to asi také není dobře Napadá vás někoho, něco co by nemělo uniknout mé pozornosti? Rád si poslechnu i argumenty proč do některé značky ne/jít, případně proč se nebránit německé schopnosti rozebrat a složit strojek lépe než švýcar a navíc ho zabalit do elegantnějšího (vím, to si myslím jen já ) a vodotěsnějšího pouzdra než 90% švýcarů. BTW kdybych ty fotky ukázal manželce, tak ani po hodině zkoumání nenajde pět rozdílů Upraveno 27. dubna 2017 uživatelem pRst
financ Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Jestli se motas kolem vody, vybírej hodinky na tahu. Řemen není dobra volba na pravidelne máchání.
Jörg8X Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Co něco od Hamiltonu?A jak to máš s tou vodou? Myslím, že ti 50m bude stačit, když je budeš mít na kůži... 50m stačí i na plavání Tak třeba:https://www.goldeligius.cz/hamilton-spirit-of-liberty-h42415551.html
LovecK Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 (upraveno) Kuzi bych vynechal a vzal tah, viz financ vyse. Jinak mi prijdou vsecky stejny... Upraveno 27. dubna 2017 uživatelem LovecK
pRst Odesláno 27. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Co něco od Hamiltonu?A jak to máš s tou vodou? Myslím, že ti 50m bude stačit, když je budeš mít na kůži... 50m stačí i na plavání Tak třeba:https://www.goldeligius.cz/hamilton-spirit-of-liberty-h42415551.html Jazzmastry se mi líbí snad, ze všech nejvíc, ale těch 50m na plavání mi připadá dost na hraně. Jinak tah je rozhodně praktičtější, ale prostě se mi nikdy nelíbil.. holt budu muset jednou za pět let za tu frajeřinu zaplatit daň, ale věci pro radost nemusí být praktické.. motorka, loď a i mechanické hodinky jsou zbytná věc pro radost, tak vybírám podle emocí, přestože si většina lidí ťuká na čelo, ale já se na takové věci dokážu koukat hodně dlouho a říkám si že to stojí za ten vopruz
OLine Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Až budu jednou velikej a budu hledat oblekovky k vodě, tak asi Nomos...
špelda66 Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 sinn 556 anniversary na tahu, podle mě super volba. https://www.chronoshop.cz/limitovane-edice-sinn/sinn-556-anniversary
financ Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Jazzmastry se mi líbí snad, ze všech nejvíc, ale těch 50m na plavání mi připadá dost na hraně. Jinak tah je rozhodně praktičtější, ale prostě se mi nikdy nelíbil.. holt budu muset jednou za pět let za tu frajeřinu zaplatit daň, ale věci pro radost nemusí být praktické.. motorka, loď a i mechanické hodinky jsou zbytná věc pro radost, tak vybírám podle emocí, přestože si většina lidí ťuká na čelo, ale já se na takové věci dokážu koukat hodně dlouho a říkám si že to stojí za ten vopruz řemen ti nevydrží 5 let a když ho budeš pravidelně namáčet ve vodě, tak počítej max pár měsíců
špelda66 Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 omlouvám se, nějak jsem přehlídnul ten datum pak tedy sinn 556 I
Frostie Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 řemen ti nevydrží 5 let a když ho budeš pravidelně namáčet ve vodě, tak počítej max pár měsícůMěsíců? Stačí dva pobyty v moři po hodině a je to na hraně, při třetím hrozí rozpadnutí. Bavíme se o tzv. vodotěsných řemenech, ne obyč. kůži...
Návštěvník YPO Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 možná by bylo dobrý koupit oblekovky na tahu .... nandat na ně kůži a za tejden až se to scvrkne a rozmáčí je zase přendat na ten tah, když už bude doma ..... a nebo na ně rovnou nandat gumu .... asi černou .... hnědou sem ještě neviděl ..... vlastně ke světlýmu číselníku bílou ..... tu gumu
prischera Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 možná by bylo dobrý koupit oblekovky na tahu .... nandat na ně kůži a za tejden až se to scvrkne a rozmáčí je zase přendat na ten tah, když už bude doma ..... a nebo na ně rovnou nandat gumu .... asi černou .... hnědou sem ještě neviděl ..... vlastně ke světlýmu číselníku bílou ..... tu gumu I hnědá guma je, ale já bych si jí teda na hodinky asi nedal. Jinak co se týče kůže, ručně šitej cordovan, s občasným namáčením ve sladký vodě (plavání a práce kolem vody) mi při pravidelné údržbě vydržel asi dva roky. Ale rozhodně to nebyly jediný hodinky, který sem tou dobou nosil. Při denním používání je podle mě životnost řemene tak kolem roku, pokud se víc potí ruka i míň.
pRst Odesláno 27. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 (upraveno) Špatně jsem se vyjádřil. Nechci se s nimi denně rochnit ve vodě, ale příležitost tahat někoho/něco bezodkladně z řeky je u mě řádově vyšší než je běžné a nechci v tu chvíli myslet na to, že bych si možná ty budíky za 2k? měl nejdřív sundat.. Řemen ve slané vodě jsem zatím nemáchal, ale ve sladké mi těch pár ponorů do rozpadu připadá hodně pesimistické.. je možné, že po druhé kůži budu koukat po nějaké méně elegantní gumě nebo spíš látce, ale ten tah asi na ruku nedám. Nicméně možná to není špatný nápad hodit ho do police a nechat ho pro příští generaci, která ho třeba ocení a možná nebude čekat zas tak dlouho @Špelda: na tyhle Sinn jsem také koukal, ale když němec, tak ty Union se mi líbí víc.. víc klasika.. @Nomos: vypadají pěkně, dokonce 20ATM, asi jsem je moc nestudoval, že to je zas špatná kotlina, ale zas by to byl inhouse.. hmm asi bych měl pro inspiraci pohledat nějaký zdejší flame mezi CH a D fanoušky Jinak uznávám, že pět let jsem přestřelil. ale nikdy jsem neměl motýlka a většinu řemenů vyhodím protože má vytahaný dírky, tak jsem si říkal, že s motýlkem vydrží déle, tj. dva tři roky při nárazovém namočení by dát mohl.. Upraveno 27. dubna 2017 uživatelem pRst
JanNovakJan Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Jestli nechceš tah, tak tam dej ZULU/NATO, ve slané vodě bez problémů, a když náhodou ztvrdne, tak ho vypereš v pračce a je zase v pohodě.
Jörg8X Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Tmavé jednobarevné nato vypadá i na slušnějších hodinkách docela dobře. To může být možnost...
Frostie Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 (upraveno) Jo, ty Ahoie jsou tuze parádní, vhodné i na malinko větší ruku a navíc mají WR 20 bar. Akorát cca o půlku překračují nastavený rozpočet, no... Upraveno 27. dubna 2017 uživatelem Frostie
matthias Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Chápu, že se každýmu libí něco jinýho, ale jestli hledáš jediný hodinky "nafurt", tak bych si ještě promyslel ty zlatý detaily... Okoukává se to (aspoň mně).Z toho co píšeš asi hledáš mechanický hodinky. Nicméně při čtení toho úvodu jsem si vzpomněl na tyhle, tak je tu nechám aspoň pro rozšíření obzorů. Na kůži by jim to taky slušelo náramně. Grand Seiko SBGX063, foto internety
diddi Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 (upraveno) K vodě mají taky blízko,a jestli je pamatováno na potomky, tak keramika vydrží. Plus kotvička -dobrá fičurahttps://www.certifiedwatchstore.com/rado-white-dial-brown-leather-strap-men-s-watch-r14074096.html Upraveno 27. dubna 2017 uživatelem diddi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se