Honza.manta Odesláno 22. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2011 (upraveno) VítejTím si nejsem tak jistej. Podle mého se jedná o jednu z pozdních a málo se vyskytujících variant ciferníku "humberto" a patří spíše do PS2 vlákna. Dle mého to bastl není. A jsou docela pěkné. Edit: chybka Upraveno 22. dubna 2011 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 22. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2011 Potom teda tohle bastl je určitě a chtěl bych vědět jaký ciferník a jaké ručky či korunka k tomuto pouzdrua stroji patří. Raději bych něco dával do chlubícího vlákna, ale toto tam asi nepatří Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 22. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2011 Potom teda tohle bastl je určitě a chtěl bych vědět jaký ciferník a jaké ručky či korunka k tomuto pouzdru a stroji patří. Raději bych něco dával do chlubícího vlákna, ale toto tam asi nepatří Fotka zapůjčena od chronokolegy Bigese Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 22. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2011 Toto jsou asi Humberta, myslel jsem jak by měly vypadat originál Sport automaty a pokud bych sehnalsprávný ciferník a ručky, které by to měly být? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 22. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2011 Automaty měly tohle pouzdro. Do toho tvého pouzdra se dávaly jen ty ciferníky, co jsem poslal před chvílí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 23. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2011 Honzo, díky za trpělivost, ale když porovnám pouzdro z výše uvedených, řekněme Humbert se zeleným ciferníkema pouzdro z automatů z hnědým ciferníkem tak mi to připadá úplně stejné (krom víčka na automatech). Uniká mi něco? . Není možné do těch automatů (hnědý ciferník) prostě dát ciferník z automatů, které jsi mi přihrál na výše uvedeném foto? Podotýkám, že oboje PRIMky sleduji pouze z vnějšku neotvíral jsem je a tak ani nevím jaký je kalibr v těchhnědých (nemám žádné nářadí na otevření tohoto víčka, na Humberta jsem si udělal podle návodu někohoz účastníků fóra z nerezového plechu) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 23. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2011 (upraveno) Rozdíl je v armovacím kroužku - taky nazývaném vnitřní luneta. Automaty a humberta mají armovák černý, zatímco první dvě varianty PS2 mají bílý s indexy(viz mé fotky). Pouzdro je samozřejmě jen jedno. Edit: A dle použitého ciferníku z klasických automatů se dá usuzovat na strojek kalibru 96. Upraveno 23. dubna 2011 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 24. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2011 Armovací kroužek se vymění za černý, ciferník se také vymění .... a bude to stejně bastl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 24. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2011 Armovací kroužek se vymění za černý, ciferník se také vymění .... a bude to stejně bastl? Nebude, ale výměna armováku = výměna sklíčka, to je jednodušší sehnat správné pouzdro. A navíc, pokud se nemýlím, tak je to kalibr 96 a na ten ciferníky na kalibr 68 a 69 nepasují. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 24. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2011 Tak už asi vím vše potřebné, ale ještě jsem si nyní všiml, že na těchPS2 co jsi poslal na foto, je v číslech "0" širší než na PRIMkách s hnědýmciferníkem i když čísla jsou poměrně přesně tištěná. Přesně tištěná bylai u originálů PS2, ale tam je nula širší. Kdo vyrábí tu lunetu, která je použitana PRIMkách s hnědým ciferníkem? (U těch se zeleným je zase jiná - tatoje z Parexa?) Ví se to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2011 (upraveno) Tak už asi vím vše potřebné, ale ještě jsem si nyní všiml, že na těch PS2 co jsi poslal na foto, je v číslech "0" širší než na PRIMkách s hnědým ciferníkem i když čísla jsou poměrně přesně tištěná. Přesně tištěná byla i u originálů PS2, ale tam je nula širší. Kdo vyrábí tu lunetu, která je použita na PRIMkách s hnědým ciferníkem? (U těch se zeleným je zase jiná - tato je z Parexa?) Ví se to? Ta luneta na hodinkách s hnědým ciferníkem je polskej výtvor. Na těch se zeleným je origo původní výroba. Upraveno 25. dubna 2011 uživatelem kutilprim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2011 Může mi prosím někdo poradit jak zaletovat nerez ? Vyrobil jsem si víčko ze dvou částí a chtěl jsem ho sletovat cínem, ale nechce se to vůbec chytnout . Nemá na to někdo nějakej fígl ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2011 Musíš si koupit růžovou pájecí kapalinu za cca 60 kč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2011 Musíš si koupit růžovou pájecí kapalinu za cca 60 kč Díky, už jsem si našel na netu obchod kde ji mají. Naštěstí maj pobočku kousek, takže si tam hned zejtra můžu skočit. Tak jsem zvědavej, jak to bude fungovat . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2011 U té růžové píšou, že je na ocel. Pak tam maj takovou šedou přímo na nerez, ale ta stojí dvakrát víc. Tak nevím, mám vzít tu růžovou, nebo tu šedou ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2011 Dobrý den.No já osobně jsem nerez vždy bez problémů zapájel obyč trafopájkou a kyselinou citronovou na vaření (granulky ne tekutá)Pokud by to nešlo tak to jde i kyselinou ortofosforečnou smíchanou s HCL-tzv odrezovač.Základem je si obě části dobře očistit ,odmastit a prvně pocínovat.Poton se přiloží k sobě a buď znovu pájkou nebo malinkým plamínkem prohřát a sletovat k sobě.U pájky je problém v tom že mizí očka jedno za druhým ,ale při troše trpělivosti je výsledek zaručen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2011 (upraveno) @Nodus Pěknej bastl, nechej být jak je Co se těch zelených S2 týče, tak je to bastl z Eltonu, nějaká pokusný výroba zajímavějších ciferníků, jinak řečeno skutečná rarita (ne pseudobastl rarita z Aukra). Upraveno 26. dubna 2011 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 27. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2011 @Nodus Pěknej bastl, nechej být jak je Co se těch zelených S2 týče, tak je to bastl z Eltonu, nějaká pokusný výroba zajímavějších ciferníků, jinak řečeno skutečná rarita (ne pseudobastl rarita z Aukra). Díky za podporu, zelené tedy nechám být jak jsou. Pokud se týká automatů se hnědým ciferníkem, chtěl jsem mít nějaké PRIMky Sport automaty v původním vzhledu, zatím je však nemůžu v rozumné ceně sehnat a tak jsem vzal co bylo .... Vím, že asi automatické sporty originál už neseženu, ale nějakou složeninu z původních dílů bych asi časem mohl dát dohromady ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 27. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2011 Díky za podporu, zelené tedy nechám být jak jsou. Pokud se týká automatů se hnědým ciferníkem, chtěl jsem mít nějaké PRIMky Sport automaty v původním vzhledu, zatím je však nemůžu v rozumné ceně sehnat a tak jsem vzal co bylo .... Vím, že asi automatické sporty originál už neseženu, ale nějakou složeninu z původních dílů bych asi časem mohl dát dohromady ne? Dnes se zrovna jedny neprodaly za 1,5K: http://aukro.cz/hodinky-prim-sport-automat-i1574099060.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2011 Tak já už mám konečně poskládáno, dnes mi přišel ciferník od váženého člena accutron. Tak jsem se hned pustil do práce, chtělo to poladit vymezovací kroužek a vyměnit armovák, to dalo nejvíc práce (nacpat tam sklíčko). Mám z nich radost i když je to skládačka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se