Přejít na obsah

bastlení

Doporučené příspěvky

Vítej

Tím si nejsem tak jistej. Podle mého se jedná o jednu z pozdních a málo se vyskytujících variant ciferníku "humberto" a patří spíše do PS2 vlákna. Dle mého to bastl není. A jsou docela pěkné. :smile_anim:

Edit: chybka

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Honzo, díky za trpělivost, ale když porovnám pouzdro z výše uvedených, řekněme Humbert se zeleným ciferníkem

a pouzdro z automatů z hnědým ciferníkem tak mi to připadá úplně stejné (krom víčka na automatech). Uniká mi

něco? :( . Není možné do těch automatů (hnědý ciferník) prostě dát ciferník z automatů, které jsi mi přihrál na

výše uvedeném foto?

Podotýkám, že oboje PRIMky sleduji pouze z vnějšku neotvíral jsem je a tak ani nevím jaký je kalibr v těch

hnědých (nemám žádné nářadí na otevření tohoto víčka, na Humberta jsem si udělal podle návodu někoho

z účastníků fóra z nerezového plechu)

Odkaz ke komentáři

Rozdíl je v armovacím kroužku - taky nazývaném vnitřní luneta. Automaty a humberta mají armovák černý, zatímco první dvě varianty PS2 mají bílý s indexy(viz mé fotky). Pouzdro je samozřejmě jen jedno. <_<

Edit: A dle použitého ciferníku z klasických automatů se dá usuzovat na strojek kalibru 96.

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Armovací kroužek se vymění za černý, ciferník se také vymění .... a bude to stejně bastl? :sleeping_03anim:

Nebude, ale výměna armováku = výměna sklíčka, to je jednodušší sehnat správné pouzdro. A navíc, pokud se nemýlím, tak je to kalibr 96 a na ten ciferníky na kalibr 68 a 69 nepasují. <_<
Odkaz ke komentáři

Tak už asi vím vše potřebné, ale ještě jsem si nyní všiml, že na těch

PS2 co jsi poslal na foto, je v číslech "0" širší než na PRIMkách s hnědým

ciferníkem i když čísla jsou poměrně přesně tištěná. Přesně tištěná byla

i u originálů PS2, ale tam je nula širší. Kdo vyrábí tu lunetu, která je použita

na PRIMkách s hnědým ciferníkem? (U těch se zeleným je zase jiná - tato

je z Parexa?) Ví se to?

Odkaz ke komentáři

Tak už asi vím vše potřebné, ale ještě jsem si nyní všiml, že na těch

PS2 co jsi poslal na foto, je v číslech "0" širší než na PRIMkách s hnědým

ciferníkem i když čísla jsou poměrně přesně tištěná. Přesně tištěná byla

i u originálů PS2, ale tam je nula širší. Kdo vyrábí tu lunetu, která je použita

na PRIMkách s hnědým ciferníkem? (U těch se zeleným je zase jiná - tato

je z Parexa?) Ví se to?

Ta luneta na hodinkách s hnědým ciferníkem je polskej výtvor. Na těch se zeleným je origo původní výroba.

Upraveno uživatelem kutilprim
Odkaz ke komentáři

Musíš si koupit růžovou pájecí kapalinu za cca 60 kč

Díky, už jsem si našel na netu obchod kde ji mají. Naštěstí maj pobočku kousek, takže si tam hned zejtra můžu skočit. Tak jsem zvědavej, jak to bude fungovat :D .

post-12888-027792700 1303748597.jpg

Odkaz ke komentáři

Dobrý den.No já osobně jsem nerez vždy bez problémů zapájel obyč trafopájkou a kyselinou citronovou na vaření (granulky ne tekutá)Pokud by to nešlo tak to jde i kyselinou ortofosforečnou smíchanou s HCL-tzv odrezovač.Základem je si obě části dobře očistit ,odmastit a prvně pocínovat.Poton se přiloží k sobě a buď znovu pájkou nebo malinkým plamínkem prohřát a sletovat k sobě.U pájky je problém v tom že mizí očka jedno za druhým ,ale při troše trpělivosti je výsledek zaručen

Odkaz ke komentáři

@Nodus

Pěknej bastl, nechej být jak je :)

Co se těch zelených S2 týče, tak je to bastl z Eltonu, nějaká pokusný výroba zajímavějších ciferníků, jinak řečeno skutečná rarita (ne pseudobastl rarita z Aukra).

Upraveno uživatelem Biges
Odkaz ke komentáři

@Nodus

Pěknej bastl, nechej být jak je :)

Co se těch zelených S2 týče, tak je to bastl z Eltonu, nějaká pokusný výroba zajímavějších ciferníků, jinak řečeno skutečná rarita (ne pseudobastl rarita z Aukra).

Díky za podporu, zelené tedy nechám být jak jsou. Pokud se týká automatů se hnědým ciferníkem, chtěl jsem mít nějaké PRIMky Sport

automaty v původním vzhledu, zatím je však nemůžu v rozumné ceně sehnat a tak jsem vzal co bylo .... Vím, že asi automatické sporty

originál už neseženu, ale nějakou složeninu z původních dílů bych asi časem mohl dát dohromady ne?

Odkaz ke komentáři

Díky za podporu, zelené tedy nechám být jak jsou. Pokud se týká automatů se hnědým ciferníkem, chtěl jsem mít nějaké PRIMky Sport

automaty v původním vzhledu, zatím je však nemůžu v rozumné ceně sehnat a tak jsem vzal co bylo .... Vím, že asi automatické sporty

originál už neseženu, ale nějakou složeninu z původních dílů bych asi časem mohl dát dohromady ne?

Dnes se zrovna jedny neprodaly za 1,5K:

http://aukro.cz/hodinky-prim-sport-automat-i1574099060.html

Odkaz ke komentáři

Tak já už mám konečně poskládáno, dnes mi přišel ciferník od váženého člena accutron. Tak jsem se hned pustil do práce, chtělo to poladit vymezovací kroužek a vyměnit armovák, to dalo nejvíc práce (nacpat tam sklíčko). Mám z nich radost i když je to skládačka.

post-12888-008073300 1304015261.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...